Pinkies; blondies met frambozen en witte chocolade

Het is feest! En nee, je hoeft mij niet te feliciteren, want ik ben niet jarig, zal niet mijn zwangerschap aankondigen of vieren dat ik 10 jaar getrouwd ben. Nee je mag mij feliciteren, omdat ik officieel 1 jaar aan het ondernemen ben. DeedyLicious bestaat natuurlijk al een aantal jaar als blog, maar sinds mei 2017 ‘doe ik het allemaal zelf’ onder de naam DeedyLicious. Ik heb de zijwieltjes van een werkgever eraf gegooid en ben elke maand helemaal in mijn uppie mijn salaris aan het verdienen. Ik vind dat best ‘een dingetje’ hoor en dan ook best stoer van mezelf dat ik het eerste jaar heb overleefd. Met deze Pinkies gaan we dat eens uitgebreid vieren!

Pinkies; blondies met frambozen en witte chocolade | www.deedylicious.nl

Feest!

Het zal jullie niet zijn ontgaan: het tempo van posts waarin ik iets lekkers heb gebakken of gekookt ligt op dit moment laag. Ik fotografeer namelijk wel veel eten, maar nu even iets minder voor mijzelf. In opdracht komt er van allerlei lekkers mijn camera voorbij en vind het zo tof dat ik dat vast mag leggen. Maar doordat ik nu vaker word ingeschakeld om andermans gerechten te fotograferen (en niet alleen gerechten trouwens), komt het dat je op mijn blog minder recepten voorbij ziet komen. Werk (en dus geld) gaat in dit geval dan toch echt voor… Om dit goed te maken ga ik deze week iets heel tofs weggeven, maar daarvoor moet je mijn social media wel in de gaten houden 📸 Ondertussen moet je het even met deze héérlijke Pinkies doen.

Psstt deze give away staat nu online, check snel wat een geweldige prijs ik weggeef en hoe je mee kunt doen!

Pinkies; blondies met frambozen en witte chocolade

Ik kon het natuurlijk niet maken om voor deze speciale dag helemaal niéts feestelijks te bakken. Ik bakte daarom speciaal voor mijn ‘eerste verjaardag’ deze Pinkies. Dit zijn brownies, maar dan met witte chocolade i.p.v. donkere chocolade. Blondies dus, maar dan met frambozen door het beslag, waardoor het Pinkies worden. Snap je hem nog? Ach wat maakt het uit, als ze maar lekker smaken, niet waar? En óf ze lekker zijn! Ik gebruikte voor deze Pinkies de bakvorm van Allied Golden Heritage, die ik kreeg van Kookpunt tijdens de bloggersmeetup van Deb’s Bakery&Kitchen.

Pinkies; blondies met frambozen en witte chocolade

30 april 2018
: 12 pinkies
: 10 min
: 30 min
: 40 min

Door:

Dit heb je nodig
 • 70 gr frambozen (diepvries)
 • 100 gr roomboter
 • 150 gr witte chocolade
 • 75 gr fijne kristalsuiker
 • 2 eieren
 • 75 gr zelfrijzend bakmeel
 • brownie bakvorm
Wat ga je doen?
 • Stap 1 Verwarm de oven voor op 180˚C.
 • Stap 2 Verwarm de frambozen in een steelpannetje tot deze zacht zijn. Prak ze fijn tot pulp en voeg de roomboter toe. Laat deze op laag vuur smelten. Wanneer deze is opgenomen, zet je het vuur uit en voeg je de witte chocolade toe. Roer regelmatig tot het is opgenomen.
 • Stap 3 Klop de eieren met de suiker tot een luchtige massa en voeg het zelfrijzend bakmeel toe. Vouw dit met een spatel door de eieren heen om het zo luchtig mogelijk te houden.
 • Stap 4 Schenk het lauwe frambozenmengsel in de kom en vouw voorzichtig door elkaar.
 • Stap 5 Schenk dit in de ingevette brownievorm en bak in zo’n 30 minuten gaar. Als de bovenkant te bruin wordt, dek je deze af met aluminiumfolie.
 • Stap 6 Haal uit de oven en laat iets afkoelen voordat je hem uit de vorm stort.
 • Stap 7 Snijd er gelijke blokjes van als hij is afgekoeld en serveer met wat geschaafde witte chocolade en verse frambozen.

MUZIEKTIP!

Wat ik draai als ik iets te vieren heb? Lastige vraag. Want zo’n feest-vibe kan gerust een uurtje duren bij mij 😀 Lastig dus om daar 1 plaat voor te kiezen. Daarom heb ik speciaal voor deze feestelijke dag een korte playlist samengesteld, met daarin een aantal partynummers die op een gezellig feestje niet mogen ontbreken en waar ik persoonlijk heel erg blij van word. Zowel van het luisteren als het draaien in ervan in de clubs. Vier je met mij mee door deze knalhard te draaien?


Ook leuk

Frambozenijsjes met yoghurtcornflakes

Frambozenijsjes met yoghurtcornflakes

De zomer staat nu écht voor de deur en ik kan niet wachten om te vergeten hoe schoenen aan mijn voeten ook alweer aanvoelde. Het liefst loop ik in de zomer namelijk de hele dag op slippers of blote voeten. En als dat zover is […]

Appel-aardbeiencakejes, wie jarig is trakteert!

Appel-aardbeiencakejes, wie jarig is trakteert!

In juli ben ik jarig en ik probeer dan altijd een zomerse traktatie te bedenken voor mijn collega’s. Vaak zijn het ijsjes die ik, net als dat ik vroeger op school deed, trakteer. Maar aangezien het weer dit jaar niet echt meezat, heb ik mijn […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *