Gevulde courgette met homemade kruidenmix

Wanneer de zomer in aantocht is gaan we graag wat lichter eten. We willen tenslotte toch straks die bikini weer aankunnen of zonder schaamte in de zwembroek rondlopen. Ik heb hier een lekker licht gerecht wat ook nog eens zeer smaakvol is. Gemaakt met de Al Andalousi kruidenmix uit de FoodWeLove box van Joris Bijendijk. Maar aangezien ik weet dat niet iedereen die kruidenmix in de kast heeft staan, heb ik deze ook gemaakt met een mix die je prima zelf kunt maken.

Gevulde courgette met homemade kruidenmix | www.deedylicious.nlGevarieerde gevulde courgette mix

Voor het kruiden van het gehakt gaan we eerst een kruidenmix maken die er voor zorgt dat je keuken heerlijk gaat geuren. Alle kruiden en specerijen kun je terug vinden in het schap bij de Toko of Turkse winkel. En als je dit recept keer 6 vermenigvuldigd en bewaart in een potje, heb je nooit meer een zakje uit de winkel nodig. Deze mix kun je namelijk ook prima gebruiken als je fajita’s, wraps of burrito’s wilt eten. Je brengt zowel gehakt als kip hiermee prima op smaak.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

Kruidenmix (voor 2 personen)
  • 1 tl kurkuma
  • 3/4 tl knoflookpoeder
  • 3/4 tl zout
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder

Smaken verschillen

Hou je van pittig, doe er dan iets extra cayennepeper in. Hou je van die stevige rookgeur, doe er dan wat extra gerookt paprikapoeder in. Je kunt je eigen mix samenstellen.  Na een paar keer deze mix te hebben gemaakt, zul je zien dat je ‘m gaat bijstellen naar jouw eigen smaak.

Vulling courgette
  • 1 courgette
  • 350 gram gehakt
  • 1 rode paprika
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 middelgrote wortel
  • kruidenmix
  • geraspte (oude) kaas
  • ingevette ovenschaal

 

Wat ga je doen?

Was de courgette, paprika en wortel goed en droog af. Snij de ui, paprika en wortel tot kleine blokjes en fruit deze aan in een beetje olie.

Snij ondertussen de courgette over de lengte door. Hol deze voorzichtig uit, maar bewaar het vruchtvlees. Hak dit klein en zet het apart.

Verwarm je oven voor op 180˚.

Wanneer de ui zacht en glazig begint te worden, mag het gehakt erbij. Strooi dan de kruidenmix meteen in de pan en bak het gehakt rul. Wanneer het bijna gaar is mag de knoflook en de vulling van de courgette erbij. Laat het even smoren in het vocht dat nog in de pan zit. Proef even af, nu is de perfecte tijd om nog wat peper of zout toe te voegen. Wanneer het wat droger begint te koken, mag het gas uit.

Leg de twee helften courgette met de open kant naar boven in de ovenschaal. Schep daarin het gehaktmengsel in. Schep er een flinke kop op. Strooi daaroverheen een dun laagje kaas en schuif de schaal in de oven.

Gevulde courgette met homemade kruidenmix | www.deedylicious.nlBak het gaar voor ongeveer 15-20 minuten, dat ligt een beetje aan je oven. Hou het gewoon na 15 minuten in de gaten; wanneer het gehakt of de kaas flink begint te kleuren mag het eruit. Zet op het einde de grill nog even aan als je de kaas lekker krokant wilt laten bakken.

Serveer de courgettes met een beetje basmatirijst.

Eet smakelijk!

 

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *