Zomerse Coldbrew Ice Tea

Ik heb er al eens eerder over geschreven, coldbrew ice tea. En toen ik er over schreef was het hartje winter. Mensen verklaarde me eerst voor gek, maar al gauw volgen er meer enthousiastelingen. Ik ontdekte dat ice tea in de winter heerlijk kan zijn en niet alleen in de zomer erg lekker is. Maar nu de zomer dan eindelijk lijkt te zijn gearriveerd, ben ik deze manier van ice tea maken, ook gaan toepassen met frisse zomerse smaken.

Summer Brew Ice Tea | www.deedylicious.nlZomerse coldbrew Ice Tea

Ik bezocht de Simon Lévelt in Zoetermeer en vroeg daar naar advies voor lekkere smaken thee. Want wie weet er nu het beste wat voor soort smaken hierbij passen?
De vriendelijke dame achter de toonbank adviseerde mij de Lychee Love – een delicate zoete thee met een zweem van lychee, versierd met friszoete aardbeistukjes. En de Lovely Lemon was ook een aanrader – zacht en fris met verschillende citrussmaken. Ook zag ik de Magic Mango staan, waarvan de romige, tropische mango en de frisse mandarijnsmaak een magische combinatie zouden moeten vormen. Deze nam ik ook mee, want die klinkt echt fantastisch.

Ik heb de thee gemaakt, nét zoals ik dat met de winterse variant heb gedaan. Alledrie de theesmaken zijn overigens biologisch.

Summer Brew Ice Tea | www.deedylicious.nlWat heb je nodig?

  • 2 liter water
  • 2 el. losse thee
  • 3 el. suiker*
  • Grote pot/kan die je luchtdicht kunt afsluiten (en waar 2 liter water in kan)
  • Lege glazen fles (bijvoorbeeld van sap)

* Mag je absoluut geen suiker? Experimenteer dan eens met steviablaadjes en laat deze meetrekken in het brouwsel.

Maak de glazen kan goed schoon en vul deze met het water, de thee en de helft van de suiker.
Sluit het goed af en zet het weg in de koelkast en roer af en toe even om. Na een dag in de koelkast te hebben gestaan, proef je even hoe het smaakt. Vind je het nog te slap van smaak? Doe dan de rest van de suiker er dan bij en laat nog en paar uur staan.

Na ongeveer 1,5 dag is de thee goed getrokken en is de suiker goed opgelost. Je kunt de thee nu drinken.
Zeef het vocht en giet het over in de lege glazen fles. De thee gooi je weg.

Maak deze ice tea de dag voordat je een barbecue hebt. Serveer het in een grote kan met veel ijs. Doe er -als je écht de blits wilt maken- nog wat lychees, mangoblokjes of schijfjes citroen in. Laat die gezellige avondjes maar komen!

Ik heb van de Lychee Love-thee overigens ook wat anders gemaakt, namelijk koekjes!

Recept Lychee-thee koekjes

 

Nee, voor dit artikel heb ik niets gekregen; 
soms word ik gewoon blij van een product
 en wil je daar natuurlijk van op de hoogte brengen.
‘Cos if it ain’t Delicious, it ain’t DeedyLicious!

Ook leuk

Hongaarse Lángos, dé snack die je moet proeven!

Hongaarse Lángos, dé snack die je moet proeven!

Jarenlang heb ik er mijn vakanties doorgebracht; Hongarije. Maar het heeft even geduurd voordat we daar terecht kwamen. In de jaren voordat we in Hongarije kampeerden hebben we mijn moeder gek gemaakt met de vraag of we asje-asje-asjeblieft een keer gingen kamperen. Ze dacht toen dat […]

8 Tips om een alcoholvrije avond te overleven

8 Tips om een alcoholvrije avond te overleven

Een keer per jaar brengen wij een maand alcoholvrij door. Niet omdat we enórme zuipschuiten zijn, maar wel omdat we er van bewust zijn, dat het wel héél normaal is om overal een ‘gezellig’ drankje bij te nuttigen. Soms is het dan ook even goed jezelf […]2 reacties op “Zomerse Coldbrew Ice Tea”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *