Worteltagliatelle met Parmezaan en citroenolie

Soms kom je ze tegen; páreltjes van gerechten die je doen smachten naar nog een bord. En dat had ik bij het  eten van deze Worteltagliatelle. Zorg dat je voldoende van dit gerecht maakt, want je gasten komen geheid om nog een bordje vragen.

Worteltagliatelle met Parmezaan en citroenolie | www.deedylicious.nl

Worteltagliatelle van  The Forest Feast

Ik ben groot fan van the Forest Feast, de foodblog van Erin Gleeson. En niet alleen vanwege haar fantástische gerechten, maar ook van haar gewéldige illustraties. Al het artwork wordt door Erin zelf gemaakt en is ook in haar kookboek ‘the Forest Feast‘ verwerkt, waardoor het één groot feest is om er doorheen te bladeren.

Op haar blog kwam ik dit recept tegen, maar heb het iets aangepast naar mijn eigen smaak. Het origineel is vrij basic, maar zeker al zeer smaakvol. Ik heb er wat groente aan toegevoegd om het iets meer pit te geven. En ook om de dagelijkse hoeveelheid groente een beetje omhoog te halen. Het origineel heeft 1 deel pasta op 1 deel wortel. Ik wilde minder pasta en meer groente. Je kunt spelen met dit recept, gooi er een teen knoflook bij en de smaak veranderd meteen. Voeg slierten courgette toe, dunne sliertjes paprika of een extra rode ui. Variëren maar!

WORTELTAGLIATELLE MET PARMEZAAN EN CITROENOLIE

9 oktober 2014
: 4 personen
: 10 min
: 15 min
: 25 min

Door:

Dit heb je nodig
 • 3 flinke winterwortels
 • 1 grote rode ui
 • 12 cherrytomaatjes
 • platte peterselie
 • 4 el. citroensap8 el. olijfolie extra vergine
 • 250 verse tagliatelle
 • peper en zout
Wat ga je doen?
 • Stap 1 Was de wortels, tomaatjes en peterselie. Snijd de onder- en bovenkant van de wortel af. Schaaf met een dunschiller over de wortels, totdat je een hele berg wortelslierten hebt.
 • Stap 2 Snijd dunne ringen van de rode ui en halveer de cherrytomaatjes. Hak de peterselie fijn en zet dit met de tomaatjes apart.
 • Stap 3 Zet een pan op met water en een snuf zout, voor de verse pasta.
 • Stap 4 Verhit in een grote hapjespan 3 el olie en fruit zachtjes de rode ui aan. Na twee minuten mogen de wortelslierten erbij. Laat dit lekker even een paar minuten smoren, totdat de wortel wat zachter wordt. Als het te droog dreigt te worden doe je er twee eetlepels water bij.
 • Stap 5 Meng het citroensap met de extra vergine olijfolie en breng op smaak met wat peper. Zet dit klaar voor als de wortel gaar is.
 • Stap 6 Kook nu de verse pasta. Kook dit volgens het recept.
 • Stap 7 Doe de tomaatjes bij de wortel en ui en giet de pasta af. Voeg de pasta toe aan de wortel, ui en tomaatjes. Schep dit goed om, tot de wortel met de tagliatelle is vermengd.
 • Stap 8 Het vuur mag nu uit. Schenk op het laatst de citroenolie bij de worteltagliatelle en roer even door.
 • Stap 9 Rasp voor het uitserveren flink wat Parmezaanse kaas over de worteltagliatelle en maak af met wat blaadjes peterselie.

 

MUZIEKTIP!

Het is zo lang geleden dat ik dit recept heb geplaatst op mijn blog, dat mijn naam ondertussen is veranderd. Maar dit gerecht maak ik nog met regelmaat! En het blijft een favoriet bij ons thuis. Net als dit nummer trouwens, hier kan ik ook geen genoeg van krijgen. Michael Kiwanuka met No More Running.

De foto’s die je hier ziet zijn van DeedyLicious, alleen gemaakt in een tijd dat de blog nog een andere naam had.

 

 


Ook leuk

Rosti Mepal: Review Margrethe Beslagkom & Mixbeker + winactie! (verlopen)

Rosti Mepal: Review Margrethe Beslagkom & Mixbeker + winactie! (verlopen)

Ik moest even diep graven toen ik de naam Rosti Mepal hoorde. Ik kende het wel, maar waarvan ook alweer? Als je net als ons wel eens kampeert of wanneer je wel eens een zomerse picknickmand hebt inpakt, gaat er waarschijnlijk meteen een belletje rinkelen. […]

Hongaarse Lángos, dé snack die je moet proeven!

Hongaarse Lángos, dé snack die je moet proeven!

Jarenlang heb ik er mijn vakanties doorgebracht; Hongarije. Maar het heeft even geduurd voordat we daar terecht kwamen. In de jaren voordat we in Hongarije kampeerden hebben we mijn moeder gek gemaakt met de vraag of we asje-asje-asjeblieft een keer gingen kamperen. Ze dacht toen dat […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *