Wilde perzik smoothie

Ik moet bekennen dat ik in de zomer wat meer smoothies maak dan in de winter. Dit komt doordat ik het wat lekkerder vind om het met vers fruit te maken. Je kunt er overigens prima diepvriesfruit voor gebruiken (zorgt meteen voor een ijskoude smoothie ;-), maar ik vind dat ik dan toch een beetje beperkt ben in mijn keuze. Met frambozen, aardbeien, blauwe bessen, ananas en wat ingevroren mango ben je er dan wel. Maar ook in de winter zijn ze lekker, dan kun je wat zwaardere smaken gebruiken, zoals ik al eerder deed in de Smoothie met pindakaas en banaan en de banaan Nutella smoothie.

Wilde perzik smoothie | www.deedylicious.nl

Wilde perzik smoothie

Er gaat niets boven een smoothie met fruit van het seizoen. Daar kwam deze Wilde perzik smoothie dan ook uit voort. Vriendlief had een doosje hiervan gehaald, maar we waren ze een beetje vergeten. Ik was gelukkig nét op tijd om ze door deze vloeibare traktatie te gooien, een dag later had ik ze denk ik weg kunnen gooien. Wilde perzik is een heerlijke vrucht die ik net even iets zachter van smaak vind dan de ‘gewone’ perzik. Het schilletje kun je prima opeten, maar met blenden haal ik het er eigenlijk altijd vanaf. Voel je vrij om deze er lekker op te laten zitten als je dat zonde vindt.

WILDE PERZIK SMOOTHIE

29 augustus 2016
: 2 glazen
: 5 min
: 5 min

Door:

Dit heb je nodig
 • 4 wilde perziken
 • 1 banaan
 • 4el yoghurt (of haver/sojamelk)
 • 1/2 glas sinaasappelsap
 • mespuntje kaneel
 • 6 grote ijsklonten
 • blender
 • 2 grote glazen
Wat ga je doen?
 • Stap 1 Schenk het sinaasappelsap in de blender, met de yoghurt en kaneel.
 • Stap 2 Pel de banaan en snijd in plakjes. Haal de schil van de perziken af en verwijder de pit. Doe het fruit in de blender.
 • Stap 3 Doe als laatste de ijsblokjes erbij en blenden maar!
 • Stap 4 Schenk in twee grote glazen en smullen maar!

Wilde perzik smoothie | www.deedylicious.nl

MUZIEKTIP!

Zijn het geen schatjes, die wilde perziken. Ze zien er suikerzoet uit en hebben een prachtige kleur. Daar kan niet anders dan een suikerzoet nummer bij horen. Met de stem van Natalie Lafourcade kun je meteen lekker wakker worden, terwijl  je van deze smoothie drinkt.


Ook leuk

Banaan Nutella smoothie

Banaan Nutella smoothie

Maak je ook graag smoothies? Ik flans regelmatig zo’n fruitige ‘cocktail’ in elkaar en vond het wel leuk om eens bij te houden wat ik er eigenlijk allemaal in mik. Wat dat gaat vaak een beetje op gevoel en ligt er maar net aan wat […]

Smoothie met pindakaas en banaan

Smoothie met pindakaas en banaan

Het lukt mij vaak niet om doordeweeks een smoothie te maken. Nou ja ‘lukt niet’ is niet helemaal fair van mijzelf. Laat ik het anders stellen; ik maak er gewoon geen tijd voor. En dat is eigenlijk best triest als je bedenkt hoe weinig tijd het […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *