Werken in de speeltuin

Ik ben een nerd! Zó, het is eruit.

Ja ik ben een meisje, maar stiekem hou ik naast de kleur roze, tassen, sneakers en Hello Kitty, ook erg van gadgets en technologie. Ik ben dan ook best wel (hartstikke giga jaloers) op iédereen die bij Google werkt. Want wát zorgen die goed voor hun mensen, zeg.

Ik weet niet of je de afleveringen van Alexander Klöpping’s DWDD University hebt gezien? Hij heeft in 3 afleveringen uitgelegd hoe Silicon Valley is ontstaan. Briljant interessant kan ik je vertellen, als je tenminste een beetje van techniek houdt of een smartphone of tablet in huis hebt. Maar eigenlijk is het voor iedereen, die wel eens met Google in aanraking is geweest – zij het via de zoekmachine of Google Maps – een interessant stuk televisie.

Hij is in een aflevering namelijk op de Google Campus (klik op deze link en je komt op Google streetview uit, ín de straat waar Google zit: Hilarisch!) en dit lijkt wel een soort speeltuin. Natuurlijk wordt er kneiterhard door iedereen gewerkt, maar er wordt ook aandacht besteed aan meer ontspannende zaken. Ze snappen daar dat het menselijk lichaam nooit 8, 9 of 10 uur kan knallen zonder een inkakker te hebben. Als je dan ook even een uiltje wilt knappen tussen de middag, dan kan dat. Ze hebben daar speciale geluiddichte slaapstoelen voor. Of als je geen inspiratie hebt, ga je toch lekker even tafelvoetballen in de hal? Trappen lopen naar een lager gelegen etage? Welnee, je pakt gewoon de glijbaan, woepie! Kortom, één grote speeltuin.

Werken op vakantie

In Amsterdam zit er ook een kantoor van Google en deze is onlangs volledig opnieuw ingericht door Ddock. Hieronder een impressie van het vernieuwde kantoor.
Als ik bij Google zou werken, zat ik de hele dag in de caravan (zie foto én filmpje hieronder). Daar wil ik de hele dàg wel in werken; dan neem ik mijn Libratone mee en zet lekker wat vogelgeluidjes op de achtergrond aan, lijkt me héérlijk!

 Google Amsterdam ©AlanJensen_GoogleGoogle Amsterdam ©AlanJensen_Google Google Amsterdam ©AlanJensen_Google

Google Amsterdam ©AlanJensen_GoogleGoogle Amsterdam ©AlanJensen_Google Google Amsterdam ©AlanJensen_Google

 

 


Ook leuk

Rosti Mepal: Review Margrethe Beslagkom & Mixbeker + winactie! (verlopen)

Rosti Mepal: Review Margrethe Beslagkom & Mixbeker + winactie! (verlopen)

Ik moest even diep graven toen ik de naam Rosti Mepal hoorde. Ik kende het wel, maar waarvan ook alweer? Als je net als ons wel eens kampeert of wanneer je wel eens een zomerse picknickmand hebt inpakt, gaat er waarschijnlijk meteen een belletje rinkelen. […]

Tweezerman, a girl’s best friend

Tweezerman, a girl’s best friend

Na compleet gefrustreerd pincet nummer 15 te hebben weggegooid heb ik mezelf getrakteerd op een kneiterduur kado; de Tweezerman. Dit omdat de meeste pincetten, stuk voor stuk hun werk niet naar behoren deden. En ik ben een plukker; wenkbrauwen en gezichtshaartjes worden regelmatig aangepakt. En […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *