Vispannetje met krieltjes en courgette

Dat ik onlangs een recept deelde waarin kibbeling zat, zullen degene die mij in het echte leven kennen, al bijzonder vinden. Want ik en vis, dat is eigenlijk nooit een match geweest. En dan te bedenken dat ik een rasechte Scheveninger ben met zelfs nog een oma die in klederdracht loopt. Nee, niet voor de toeristen op Vlaggetjesdag, maar ze loopt hier elke dag in en ik ken mijn oma ook niet anders. En ik heb er zelf ook wel eens in gelopen, zoals je kunt zien op de foto. Geen idee meer wat de gelegenheid was, maar ik en mijn zus moesten er aan geloven. Als ik nu naar mijn hoofd kijk, vraag ik mij af of ik het wel leuk vond. Maar ik vind het een dierbare herinnering. Op de linker foto zie je helemaal links trouwens mijn oma samen met haar zussen. Geweldig om ze met die jonge koppies te zien!

Vispannetje met krieltjes en courgette | www.deedylicious.nlVispannetje met krieltjes en courgette

Maar terug naar de vis, want het is gezien mijn achtergrond wel een beetje raar dat ik daar niet zo’n fan van ben. Maar ik heb het echt héél vaak geprobeerd, maar ik vind het gewoon niet lekker. Rauw al helemaal niet en schelpdieren, brrrr daar gruwel ik toch wel van.
Er is wel een uitzondering, kabeljauw lust ik dan wel weer en een portie vers gebakken kibbeling gaat er bij mij altijd wel in. Maar misschien komt dat, omdat dat laatste uit de frituur komt. (Ach ja, ik heb ook een guilty pleasure mensen!) Al vanaf mijn jeugd ken ik het nu gegeven recept; Vispannetje met krieltjes en courgette. Mijn moeder maakte dit thuis wel eens klaar en ondanks dat ze mij tevergeefs wel eens wat andere vis probeerde voor te schotelen, dit was toch altijd wel een succes. Waarom ik dit nog nooit zelf heb gemaakt snap ik eigenlijk niet, want het is super lekker en ook nog eens heel makkelijk te maken.

Vispannetje met krieltjes en courgette | www.deedylicious.nlWat heb je nodig voor 4 personen?

 • 800gr kabeljauw
 • 2 courgettes, in dunnen plakjes
 • 2 uien, gesnipperd
 • 750gr krieltjes
 • 2 pakjes verse kruidenkaas
 • 1 grote winterwortel, in kleine blokjes of dunne plakjes
 • 1 kopje water
 • peper en eventueel wat zout

Vispannetje met krieltjes en courgette | www.deedylicious.nl

Wat ga je doen?

 1. Kook de krieltjes 10 minuutjes in ruim gezouten wateren giet af.
 2. Zet een pan met 2 eetlepels olie op het vuur en bak in 10 minuten op laag vuur de ui, wortel en courgette.
 3. Doe de kruidenkaas erbij en roer goed door.
 4. Voeg de krieltjes toe met het water en roer door. Zet het vuur wat zachter en leg bovenop de kabeljauw en leg de deksel op de pan. Gaar dit voor zo’n 8 minuten of totdat de vis gaar is. Wanneer de vis makkelijk uit elkaar is te halen met een vork, is de vis goed.
 5. Schep het in een diep bord met wat extra vocht uit de pan. Maal op het laatst wat peper over de vis.

 

Eet smakelijk!

 

MUZIEKTIP!

Wanneer ik aan Scheveningen denk, zie ik in mijn hoofd het strand met als uitzicht een ondergaande zon die de zee in zakt. En dan vooral tijdens de keren dat ik een set heb mogen draaien. Niets liever draai ik tunes die bij dit moment van de dag passen; sunset!


Ook leuk

Zomerse Coldbrew Ice Tea

Zomerse Coldbrew Ice Tea

Ik heb er al eens eerder over geschreven, coldbrew ice tea. En toen ik er over schreef was het hartje winter. Mensen verklaarde me eerst voor gek, maar al gauw volgen er meer enthousiastelingen. Ik ontdekte dat ice tea in de winter heerlijk kan zijn […]

Salsa maken; Back to basic

Salsa maken; Back to basic

Terwijl ik deze blog zit te schrijven, geniet ik voor de eerste keer van het ochtendzonnetje in de tuin en kijk uit naar nog meer van dit soort ochtenden! Lekker ontspannen mijn mail checken, terwijl de zon op mijn gezicht staat, heerlijk. Toen ik van […]2 reacties op “Vispannetje met krieltjes en courgette”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *