Vegetarische wrap met zoete aardappel en chiliyoghurt

Afgelopen tijd was ik erg druk met een grote klus waar ik jullie helaas niets over mag verklappen. Wat ik wel kan verklappen is dat ik er bijna een maand mee zoet ben geweest en qua fotografie even uit mijn comfortzone moest komen. In deze maand heb ik tientallen recepten gekookt en op de foto gezet. Je snapt dat na weken constant met eten, powerkoken en fotograferen bezig te zijn, het bedenken van nieuwe recepten voor je eigen blog wel even je neus uitkomt. En zo niet; dan vertel ik je nu dat ik dat wel had 🙂 Maar toen ik pas geleden de vriezer opentrok en daar allerlei restje groenten zag liggen, heb ik mijn hersenen toch weer even aan het werk gezet en kwam deze vegetarische wrap met zoete aardappel en chiliyoghurt tot stand. Ik pakte er een nieuw gemaakt backdrop (Concrete) bij en schoot er een lekker tropisch plaatje mee.

Vegetarische wrap met zoete aardappel en chiliyoghurt | www.deedylicious.nl

Vegetarische wrap met zoete aardappel en chiliyoghurt

Je vraagt je misschien af wat ik met al het eten heb gedaan dat we hebben gekookt? Het meeste is opgegeten. Wat ik kon bewaren/invriezen ging direct de vriezer in en aan het einde van de week hield ik een foodparty om zo van al het eten te kunnen genieten met familie en vrienden. Supergezellig trouwens om een huis vol te hebben en iedereen vol verwachting de bordjes vol te zien scheppen. Iemand die mij veel heeft geholpen tijdens deze klus is vriendinnetje Bo en ik moet toegeven dat de chiliyoghurt van dit recept uit haar ‘koker’ komt. Heel makkelijk en verschrikkelijk lekker op bijna alles 😉 Met het hele recept van deze wraps ben je overigens in 15 minuten klaar als alle groenten gesneden klaarstaan. Zo heb je lekker snel een lunch of lichte maaltijd op tafel staan! Eet smakelijk alvast 😉

Vegetarische wrap met zoete aardappel en chiliyoghurt

2 april 2019
: 4 personen
: 10 min
: 15 min
: 25 min

Door:

Dit heb je nodig
 • 4 tortillawraps (medium)
 • 1 rode ui, in ringen
 • 1 gele paprika, in dunne reepjes
 • 1 rode paprika, in dunne reepjes
 • 3 zoete aardappels, geschild en in kleine blokjes
 • Bakolijfolie
 • 2,5 tl curry madras
 • 70 gr tomatenpuree
 • Peper
 • Zout
 • 3 el + 2 el chilisaus
 • 50 gr peterselie
 • 85 gr veldsla
 • 4 tomaten, in plakken
Wat ga je doen?
 • Stap 1 Verwarm de oven voor op 180 graden.
 • Stap 2 Neem 4 vuurvaste schaaltjes en zet deze ondersteboven op een ovenrooster en leg de wraps hier bovenop. Druk ze goed aan zodat ze er omheen vouwen. Bak in 10 minuten knapperig in de oven.
 • Stap 3 Bak de ui en paprika in olijfolie en voeg de zoete aardappel toe. Bak tot de zoete aardappel goudbruin bakt.
 • Stap 4 Voeg de curry madras kruiden toe en bak 1 minuut mee.
 • Stap 5 Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee. Blus af met de chilisaus en roer goed door. Voeg op het laatst de peterselie toe en breng op smaak met peper en zout.
 • Stap 6 Meng ondertussen de yoghurt met chilisaus en zet weg.
 • Stap 7 Haal de wraps uit de oven en zet op een bord met de open kant naar boven zodat het een bakje wordt. Vul deze met een hand veldsla en verdeel het zoete aardappel mengsel hierover.
 • Stap 8 Schenk er wat van de yoghurt overheen en serveer met plakjes tomaat.

Vegetarische wrap met zoete aardappel en chiliyoghurt | www.deedylicious.nl

MUZIEKTIP!

Bij een gezellig avondje hoort natuurlijk een fijne plaat. Ik word enorm blij van deze plaat en kan niet wachten op de zomer als ik deze hoor. Alles wat ik dan wil is naar het strand rijden met de kap naar beneden en genieten van de wind door mijn haren.

 


Ook leuk

Zomerse Coldbrew Ice Tea

Zomerse Coldbrew Ice Tea

Ik heb er al eens eerder over geschreven, coldbrew ice tea. En toen ik er over schreef was het hartje winter. Mensen verklaarde me eerst voor gek, maar al gauw volgen er meer enthousiastelingen. Ik ontdekte dat ice tea in de winter heerlijk kan zijn […]

Salsa maken; Back to basic

Salsa maken; Back to basic

Terwijl ik deze blog zit te schrijven, geniet ik voor de eerste keer van het ochtendzonnetje in de tuin en kijk uit naar nog meer van dit soort ochtenden! Lekker ontspannen mijn mail checken, terwijl de zon op mijn gezicht staat, heerlijk. Toen ik van […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *