Tacobootjes met Mexicaans gehakt

Dat ik van wraps hou weten jullie ondertussen denk ik wel. Ik maakte in de afgelopen tijd al een aardig rijtje aan recepten waarbij ik wraps/tortilla’s gebruikte. En vandaag voeg ik er nog een aan toe, gewoon omdat hij te leuk is om niet te delen; Tacobootjes met Mexicaans gehakt. Dit recept is makkelijk te maken en is ook nog eens snel klaar. Laat ze aan tafel maar lekker denken dat je hier uren voor in de keuken hebt moeten staan. Wij weten wel beter 😉

Tacobootjes met Mexicaans gehakt | www.deedylicious.nlTacobootjes met Mexicaans gehakt

Deze tacobootjes zijn ideaal als avondeten, (serveer er dan minstens 2 per persoon) of als goed vullende lunch. Voor dit recept maakte ik gebruik van een truc die iedereen thuis makkelijk kan nadoen. Maak gebruik van kleine wraps en een muffinvorm en je zit gebakken. Je kunt dit ook met behulp van (ovenvaste) kopjes doen, wanneer je er een heleboel tegelijk wilt maken. Kijk snel hieronder hoe je deze schatjes ook kunt maken!

Wil je de homemade kruidenmix zelf maken? Kijk dan hier voor het recept. 

TACOBOOTJES MET MEXICAANS GEHAKT

10 november 2016
: 4 personen
: 10 min
: 15 min
: 30 min

Door:

Dit heb je nodig
  • 8 kleine tortilla wraps
  • 2 rode uien, fijngesnipperd
  • 300 gr gehakt
  • 1 teen knoflook, fijngesnipperd
  • 2 tl homemade kruidenmix
  • 1 blikje kidneybonen (160 gr), zonder vocht
  • 1 blikje mais (150 gr), zonder vocht
  • 125 ml zure room
  • tomatensalsa (bijvoorbeeld van Santa Maria Tex)
  • 1 avocado, in partjes
  • 1/2 komkommer, in partjes
  • 2 roma tomaten, in blokjes zonder zaadlijsten
  • 100 gr ijsbergsla
  • geraspte kaas
  • bakolijfolie
  • muffinvorm/ovenvaste kopjes
  • hapjespan
Wat ga je doen?
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 180˚.
  • Stap 2 Leg de muffinvorm ondersteboven (of zet de kopjes ondersteboven op een bakplaat) en vouw over de bolling de wraps. Druk deze goed aan, zodat ze een beetje vast blijven zitten. Bak ze zo’n 10 minuten in de oven af, of totdat de randen hard zijn geworden zonder dat ze bruin worden. Laat ze afkoelen op de muffinvorm (of kopjes).
  • Stap 3 Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes gaar. Voeg dan het gehakt toe met de kruidenmix en bak rul.
  • Stap 4 Doe de bonen en mais bij het gehaktmengsel en verwarm deze 3 minuten mee.
  • Stap 5 Zet de tacobootjes op een bord en vul deze voor de helft met de sla. Schep daaroverheen 2 eetlepels van het gehakt. Leg er wat tomaat en komkommer op en maak af met de zure room, tomatensalsa, avocado en wat geraspte kaas.
  • Stap 6 Serveer 2 tacobootjes per persoon.

Tacobootjes met Mexicaans gehakt | www.deedylicious.nl

 

Tip: je nog wat vulling over? Bewaar dit voor de volgende dag en lunch ermee. Warm het even op en vul er een zachte wrap mee. Of vul er bladerdeeg pasteitjes mee voor een lekkere borrelhap.

 


Ook leuk

Vegetarische wrap met zoete aardappel en chiliyoghurt

Vegetarische wrap met zoete aardappel en chiliyoghurt

Begin 2019 was ik erg druk met een grote opdracht voor een hele grote klant, waar o.a. receptontwikkeling, koken en foodfotografie bij kwamen kijken. Helaas mag ik jullie hier niets over verklappen, maar wat ik wel kan verklappen is dat ik er bijna een maand […]

Hartige spinaziemuffins met kerrie en kaas

Hartige spinaziemuffins met kerrie en kaas

Hartige trek; ik kan er helemaal in opgaan. Als er een zak chips in mijn weg ligt op het moment dat ik hier ‘last’ van heb, dan is hij leeg. In een keer ja 🙂 Om die reden vind ik het dan ook fijn om wat […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *