Summer cocktail met homemade aardbeienlikeur

Ik kan er niets aan doen, maar ondanks dat het verdomd veel werk is om een beetje leuk feestje voor te bereiden, is het mij alle moeite meer dan waard en kan ik ze niet vaak genoeg organiseren. Ik vind het heerlijk om gezellig te kletsen met vrienden en familie en dat alles onder het genot van lekkere hapjes -hartig en zoet- en drankjes. En met die drankjes pak ik op een feestje vaak uitgebreid uit. Zo zorg ik vaak dat alles in huis is voor een zelf te bouwen Aperol Spritz of Hugo. Want die kant-en-klare flessen vind ik meestal niet zo lekker. Het zelf mixen en toevoegen van vers fruit en kruiden, geeft nét even wat extra’s aan je drankje en daar maak je mij echt blij mee.

Voor het laatste feestje dat ik vierde had ik weer iets leuks bedacht; een Summer cocktail met homemade aardbeienlikeur. En dat recept deel ik natuurlijk maar al te graag met jullie. Ik leg je eerst uit hoe je de likeur maakt. Maak dit recept ruim voordat je feestje is, hier heb je namelijk twee weken de tijd voor nodig.

Summer-cocktail-aardbeien-uitgelWat heb je nodig?

Aardbeienlikeur (300ml)
 • luchtdichte (weck)pot van zo’n 475ml inhoud
 • 250gr aardbeien
 • 150ml witte rum
 • 125gr fijne kristalsuiker
 • zeef

Wat ga je doen?

 1. Kook de pot 10 minuten uit in een ruime pan met kokend water. Haal deze uit de pan met een tang en droog deze af met een schone theedoek.
 2. Doe de aardbeien in de pot met de suiker en top deze af met de rum. Sluit de pot goed af en schud deze voorzichtig. Zet hem in de koelkast.
 3. De eerste dag schud je elk uur voorzichtig de pot, zodat de suiker wordt opgenomen. Schud wel met beleid, de aardbeien mogen niet stuk gaan.
 4. Laat de pot minstens 14 dagen in de koelkast staan en schud elke dag even de pot om.
 5. Na 14 dagen gooi je de aardbeien weg en zeef je de vloeistof 3x door een fijne zeef. Je likeur is klaar voor gebruik! Bewaar het in de koelkast in een fles of pot die je luchtdicht kunt afsluiten.

 

Wat heb je nodig voor de Summer cocktail met homemade aardbeienlikeur?

 • Aardbeienlikeur
 • Prosecco
 • bronwater met bubbels
 • citroensap
 • verse gember
 • verse aardbeien
 • ijsklontjes
 • mooie whiskeyglazen
 • borrelglaasje (als maatje)

 

Summer cocktail met homemade aardbeienlikeur | www.deedylicious.nlWat ga je doen?

 1. Was wat aardbeien en ontkroon ze. Snijd ze in stukjes en voeg in elk glas wat van de aardbei toe.
 2. Schrap de gember schoon en snijd dunne plakjes van het vruchtvlees.
 3. Vul elk glas met 3 ijsklontjes. Schenk in elk glas 1,5 borrelglaasje van de aardbeienlikeur.
 4. Schenk het glas dan tot de helft vol met de prosecco.
 5. Wrijf met een plakje gember de rand van het glas licht in.
 6. Vul het glas aan met het bronwater en per glas 1 theelepel citroensap.
 7. Steek wat van de gember tussen de ijsklontjes en klaar is je cocktail!

Wil je het op een hete dag drinken? Maak dan de likeur aan met alleen bronwater en citroensap, dan is hij iets frisser en niet zo sterk.

 

MUZIEKTIP!

Bij zo’n zomers drankje hoort een zomerse track, vind je niet? Ik vond deze erg lekker en zie mezelf al met dit drankje in mijn hand de zonsondergang tegemoet dansen. Happy weekend!


Ook leuk

Mineola Mimosa’s + mocktail

Mineola Mimosa’s + mocktail

De lente; hij is weer begonnen! En in het weekend dat de lente officieel begon, was Vriendlief met zijn ‘matties’ op wintersport en ik had geen zin om een heel weekend alleen te zijn. Dus nodigde ik mijn foodie friends Francesca en Linda uit om gezellig te komen […]

Piña Crodina Mocktail: favoriet van DeedyLicious

Piña Crodina Mocktail: favoriet van DeedyLicious

Hij zit er weer op; onze maand zonder alcohol. Elk jaar in november doen wij een maandje ‘zonder’ en je leest hier waarom. Dit jaar had ik er veel minder moeite mee dan andere jaren. Ik denk dat dit komt doordat we in deze maand […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *