Sperziebonen salade met mosterddressing

Misschien heb je ‘m wel eens voorbij zien komen, mijn recept voor mosterdaardappels met haricots verts. Ik wilde deze onlangs weer eens maken, maar het was zo’n hete dag dat ik geen zin had in alleen maar aardappels met wat groenten. Daar was het echt veel te warm voor. Ik besloot dit recept een beetje aan te passen en er deze lauwwarme sperziebonen salade van te maken. Lekker met een frisse mosterddressing en een gekookt eitje erbij.

SPERZIEBONEN SALADE MET MOSTERDDRESSING

22 augustus 2016
: 4 personen
: 5 min
: 45 min
: 50 min

Door:

Dit heb je nodig
  • 500 gr roseval aardappels in partjes
  • 3 el zonnebloemolie
  • zout
  • peper
  • 500 gr haricot verts
  • 4 eieren
  • 4 el mosterd
  • 1 tenen knoflook, uitgeperst
  • scheutje azijn
  • 2 el honing
  • 6 el olijfolie extra vergine
  • 1 krop sla, in grove stukken
  • optioneel: croutons of pompoenpitten
Wat ga je doen?
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Stap 2 Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid de aardappelen over de plaat. Meng deze met de zonnebloemolie en wat peper en zout. Bak deze 40 minuten in de oven goudbruin.
  • Stap 3 Zet ondertussen een pan op met water en wat zout. Voeg de bonen toe, samen met de eitjes. Laat deze zo’n 8 tot 10 minuten koken en giet dan af.
  • Stap 4 Mix in een kom de mosterd, knoflook, azijn, honing en wat peper en zout. Voeg dan beetje voor beetje de olijfolie toe, totdat het een homogene massa is geworden.
  • Stap 5 Meng in een grote kom of schaal de gesneden sla met de boontjes en de aardappels en schenk de dressing hier overheen.
  • Stap 6 Serveer de salade met de eitjes.
  • Stap 7 Serveertip
  • Stap 8 strooi nog wat croutons of pompoenpitten over de salade heen.

MUZIEKTIP!

Bij een hete dag hoor een ‘hete’ tune. In 2002 alweer bracht Nelly deze kneiter van een hit ‘Hot in here’ uit. Blijft een lekker nummer en past wel bij tropische temperaturen, vind je niet?


Ook leuk

Bietenloempia’s

Bietenloempia’s

Sinds ik aan het koken en bakken ben geslagen, kan ik het niet laten om bestaande recept naar mijn eigen hand te zetten. Ik vervang te pas en te onpas ingrediënten of maak gebruik van smaakmakers waarvan ik denk dat deze goed bij elkaar passen. Zo zijn ook deze […]

Griekse couscoussalade met lekkere serveertip

Griekse couscoussalade met lekkere serveertip

Op warme dagen eet ik het liefst licht, lekker en makkelijk. En ik denk niet dat ik de enige ben, want wie wil er nou in de keuken staan zweten als het 27˚C of heter is? Maar goed…bij die temperaturen krijg ik wel direct een vakantiegevoel […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *