Smoothie met pindakaas en banaan

Het lukt mij vaak niet om doordeweeks een smoothie te maken. Nou ja ‘lukt niet’ is niet helemaal fair van mijzelf. Laat ik het anders stellen; ik maak er gewoon geen tijd voor. En dat is eigenlijk best triest als je bedenkt hoe weinig tijd het kost om wat fruit in een blender te gooien. Een paar tellen laten draaien en klaar is je smoothie.
Maar goed…in het weekend probeer ik mijn leven dan weer te beteren en maak dan een smoothie en voel me weer even een healthy-girl, wat ik overigens totaal niet ben. Dat verraadde ik je al met de naam van dit recept, de Smoothie met pindakaas en banaan, want hier gaat iets in dat alles behalve gezond is. Maar lèkker dat het is 😀

Smoothie met pindakaas en banaan | www.deedylicious.nlWat heb je nodig voor 2 grote glazen?

 • 1 beker Oatly Orange Mango (of gebruik een yoghurtdrank met citrussmaak)
 • 1 rijpe banaan
 • 1 zoete appel
 • 1 rijpe peer
 • 1el pindakaas
 • 1tl vanille extract
 • 6 ijsklontjes
 • blender
 • snijplankje
 • 2 grote glazen

 

Wat ga je doen?

 1. Zet de blender klaar voor gebruik met een snijplank ernaast.
 2. Open de banaan en snij deze in grove stukken.
 3. Verwijder van de appel en peer het schilletjes en het klokhuis. Snij dan in grove stukken.
 4. Doe het fruit in de blender en doe daar de pindakaas, de Oatly, het vanille extract en de ijsklontjes bij.
 5. Mix het goed glad en schenk in de glazen.

Cheers!

 

Nee, voor dit artikel heb ik niets gekregen; 
soms word ik gewoon blij van een product
 en wil je daar natuurlijk van op de hoogte brengen.
‘Cos if it ain’t Delicious, it ain’t DeedyLicious!

 

MUZIEKTIP!

Bij deze heerlijke smoothie kan ik maar aan één artiest denken en dat is Elvis Presley. Aangezien zijn favoriete tosti met banaan en pindakaas was, dacht ik dat dit wel gepast zou zijn. Ok, in zijn ultieme tosti zit ook bacon, maar dát leek mij dan weer niet zo lekker in een smoothie 😀


Ook leuk

Banaan Nutella smoothie

Banaan Nutella smoothie

Maak je ook graag smoothies? Ik flans regelmatig zo’n fruitige ‘cocktail’ in elkaar en vond het wel leuk om eens bij te houden wat ik er eigenlijk allemaal in mik. Wat dat gaat vaak een beetje op gevoel en ligt er maar net aan wat […]

Wilde perzik smoothie

Wilde perzik smoothie

Ik moet bekennen dat ik in de zomer wat meer smoothies maak dan in de winter. Dit komt doordat ik het wat lekkerder vind om het met vers fruit te maken. Je kunt er overigens prima diepvriesfruit voor gebruiken (zorgt meteen voor een ijskoude smoothie […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *