Sinaasappelkip met ovengroente

Deze maand heb ik weer meegedaan met de FoodBlogSwap en heb ditmaal mogen koken van de blog van Katrins Favoriete recepten. Op haar blog staan fijne recepten die ze, heel leuk, heeft onderverdeeld in de werelddelen. Zo kun je recepten zoeken uit Azië, Noord- Midden-, of Zuid-Amerika, Afrika en uiteraard Europa.

Ik twijfelde even of ik haar Mexicaanse loempia’s zou gaan maken, maar dat zou ik dan alleen maar doen vanwege de stomme reactie die onder dit recept staat. Tjongejonge, wat kunnen mensen vreselijk lelijk doen op het internet! Maar goed…dat terzijde. Ik heb natuurlijk de recepten flink uitgeplozen en kwam nog iets tegen waarvan ik ging watertanden. Haar Gegrilde kip met citrussaus leek me heerlijk, alleen wilde ik het niet grillen. De kippetjes op haar foto zagen er namelijk uit alsof het nét iets te hard was gegaan met de grill. Ik heb het dus iets anders aangepakt, maar dat is ook juist de bedoeling van de swap toch?

Hierbij mijn recept van de Sinaasappelkip met ovengroente.

Foodblogswap: Sinaasappelkip met ovengroente | www.deedylicious.nlWat heb je nodig?

  • 2 flinke kipfilets
  • 1 grote handsinaasappel
  • 1 limoen
  • 1 winterwortel
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 rode uien
  • 4 tenen knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 1 el korianderpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 5 pimentkorrels
  • zonnebloemolie
  • peper en zout

Verder heb je een vijzel en ovenschaal nodig.

Wat ga je doen?

  1. Wrijf in de vijzel de rode peper, pigmentkorrels, het paprikapoeder, korianderpoeder en een halve theelepel zout fijn en meng het met twee eetlepels olie tot een papje. Vouw de kipfilets even open en snijd ze nog iets verder in, zodat beide zijden een beetje gelijk zijn qua dikte. Smeer de filets in met het papje  en leg deze in een ingevette ovenschaal. Rol de limoen even goed over het aanrecht zodat hij wat zachter wordt. Snij in tweeën en pers deze boven de kip uit.
  2. Foodblogswap: Sinaasappelkip met ovengroente | www.deedylicious.nlVerwarm nu je oven voor op 200˚.
  3. Snij de paprika’s, rode uien en wortelen (deze niet te groot i.v.m. de garing) in grove stukken. Leg deze boven op de kip en verstop hiertussen de tenen knoflook. Sprenkel wat olie over de groente heen, samen met wat zout en peper.
  4. Boen de sinaasappel goed schoon en snij plakken van ongeveer 5 mm dik. Bedek zo veel mogelijk de schaal met de plakken. Heb je nog een stukje over? Knijp deze lekker uit over de plakken in de schaal. Dit zakt naar de bodem en je kip zal hier in garen. Oh my…en dat is zó lekker!
  5. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet voor 30 minuten in de oven. Haal het folie er na 30 minuten af en zet de schaal nog even terug voor ongeveer 15 minuten.
  6. Haal uit de oven en serveer dit met ovenaardappeltjes op een frisse salade. Ik heb bij het opdienen nog een klein beetje verse peterselie gehakt en deze over het bord gestrooid. Lekker en voor het oog ook érg fijn 😉

Eet smakelijk!


Ook leuk

Ovenschotel met Chinese kool en kerrie

Ovenschotel met Chinese kool en kerrie

Ovenschotels zijn zó fijn om te maken en staan dan ook met regelmaat op het menu. Vooral vanwege het gemak, omdat alles lekker in een schaal past en je meteen een berg groente naar binnen krijgt. Maar ook omdat je hiermee eindeloos kunt variëren. We […]

Hartige spinaziemuffins met kerrie en kaas

Hartige spinaziemuffins met kerrie en kaas

Hartige trek; ik kan er helemaal in opgaan. Als er een zak chips in mijn weg ligt op het moment dat ik hier ‘last’ van heb, dan is hij leeg. In een keer ja 🙂 Om die reden vind ik het dan ook fijn om wat […]



2 reacties op “Sinaasappelkip met ovengroente”

  • Niet aan te raden. Geprobeerd en je proeft niets van de marinade. De groenten zijn ok, maar er had meer mee kunnen gebeuren. Ik zou het niet nog een keer maken, en als ik het zou doen dan zou ik het heel anders aanpakken.

    • Ha Robin, wat jammer dat het niet naar je zin was. Iedereen heeft (gelukkig) een eigen smaak en dan kan er een keer iets tegenvallen. Als jij vindt dat er iets meer mee had mogen gebeuren, ben je natuurlijk altijd vrij om dat te laten weten. Ik zal dit recept binnenkort weer eens maken en kijken wat ik er aan kan veranderen om de smaken te intensiveren. Bedankt voor je eerlijke reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *