Salade met appel, gekaramelliseerde walnoten en cranberry’s

Het nieuwe jaar is van start en dan ben ik de chocolaatjes, oliebollen en toastjes met lekkers wel weer even beu. Want zeg nou eerlijk, we vreten wat af in de maand december 🙂 Ik maakte zelf een schandalig lekkere semifreddo met een goddelijke karamelsaus waar ik van kon blijven eten! Elke dag stond het potje karamelsaus te roepen in de koelkast dat ik er even een lepeltje uit moest halen. Daarom probeer ik in januari wat lichtere recepten te maken en vervang ik een boterham tussen de middag met wat sla. Vandaag maakte ik deze salade met appel, gekaramelliseerde walnoten en cranberry’s en die moést ik met jullie delen. Want jemig, wat was deze lekker!

Salade met appel, gekaramelliseerde walnoten en cranberry's | www.deedylicious.nlSalades maak je lekker met noten en vruchten

Deze salade is extra lekker door de gekaramelliseerde walnoten. Lekker even met wat honing aangezet in een pannetje; ik heb nog nooit zulke lekkere walnoten gegeten! De frisheid komt van de appel en friszure dressing. Je kunt trouwens veel variëren met noten en vruchten. Zo kun je met granaatappelpitjes de boel ook lekker maken, de appel door peer vervangen of wat dacht je van pecannoten? Ik vond deze combinatie goddelijk en ben benieuwd wat jij er van vindt!

Salade met appel, gekaramelliseerde walnoten en cranberry's

3 januari 2018
: 4 personen
: 20 min
: 20 min

Door:

Dit heb je nodig
 • 1 el balsamico
 • 2 el + 1 tl vloeibare honing
 • 1 tl mosterd
 • 3 el extra vergine olijfolie
 • gemalen peper
 • 100 gr ongezouten walnoten
 • 2 Jonagold appels, zonder klokhuis, in plakjes
 • 1 limoen, alleen het sap
 • 150 gr jonge bladsla
 • 125 gr fetakaas, verkruimeld
 • 1 bosui, in dunne ringetjes gesneden
 • handje gedroogde cranberry's
Wat ga je doen?
 • Stap 1 Maak de dressing door de balsamico, 1 theelepel honing, olijfolie en de mosterd door elkaar te mixen. Breng op smaak met wat gemalen peper.
 • Stap 2 Rooster de walnoten in een koekenpan. Op het eind mogen de 2 eetlepels honing erbij en kan het direct van het vuur. Roer even goed door en laat op een bakpapiertje afkoelen. Hak de walnoten dan grof.
 • Stap 3 Meng de helft van de dressing met de sla en verdeel over de borden. Verdeel de appelschijfjes over de borden en bestrooi de borden met de feta, bosui en cranberry’s.
 • Stap 4 Maak de borden af met de walnoten en nog wat van de dressing.

Salade met appel, gekaramelliseerde walnoten en cranberry's | www.deedylicious.nl

 

MUZIEKTIP!

Back to basic met deze heerlijke salade. Laten we dan ook back to basic gaan met een heerlijk relaxte track van Nate Williams. Deze getalenteerde muzikant heb ik mogen ontmoeten toen Jamiroquai afgelopen november in het land was (waarbij hij in de band speelde). Ik hoop dat ik nog veel van deze gast ga horen, want ik ben verliefd op dit nummer!

 


Ook leuk

Zomerse Coldbrew Ice Tea

Zomerse Coldbrew Ice Tea

Ik heb er al eens eerder over geschreven, coldbrew ice tea. En toen ik er over schreef was het hartje winter. Mensen verklaarde me eerst voor gek, maar al gauw volgen er meer enthousiastelingen. Ik ontdekte dat ice tea in de winter heerlijk kan zijn […]

Salsa maken; Back to basic

Salsa maken; Back to basic

Terwijl ik deze blog zit te schrijven, geniet ik voor de eerste keer van het ochtendzonnetje in de tuin en kijk uit naar nog meer van dit soort ochtenden! Lekker ontspannen mijn mail checken, terwijl de zon op mijn gezicht staat, heerlijk. Toen ik van […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *