Salade met appel, gekaramelliseerde walnoten en cranberry’s

Het nieuwe jaar is van start en dan ben ik de chocolaatjes, oliebollen en toastjes met lekkers wel weer even beu. Want zeg nou eerlijk, we vreten wat af in de maand december 🙂 Ik maakte zelf een schandalig lekkere semifreddo met een goddelijke karamelsaus waar ik van kon blijven eten! Elke dag stond het potje karamelsaus te roepen in de koelkast dat ik er even een lepeltje uit moest halen. Daarom probeer ik in januari wat lichtere recepten te maken en vervang ik een boterham tussen de middag met wat sla. Vandaag maakte ik deze salade met appel, gekaramelliseerde walnoten en cranberry’s en die moést ik met jullie delen. Want jemig, wat was deze lekker!

Salade met appel, gekaramelliseerde walnoten en cranberry's | www.deedylicious.nlSalades maak je lekker met noten en vruchten

Deze salade is extra lekker door de gekaramelliseerde walnoten. Lekker even met wat honing aangezet in een pannetje; ik heb nog nooit zulke lekkere walnoten gegeten! De frisheid komt van de appel en friszure dressing. Je kunt trouwens veel variëren met noten en vruchten. Zo kun je met granaatappelpitjes de boel ook lekker maken, de appel door peer vervangen of wat dacht je van pecannoten? Ik vond deze combinatie goddelijk en ben benieuwd wat jij er van vindt!

Salade met appel, gekaramelliseerde walnoten en cranberry's

3 januari 2018
: 4 personen
: 20 min
: 20 min

Door:

Dit heb je nodig
 • 1 el balsamico
 • 2 el + 1 tl vloeibare honing
 • 1 tl mosterd
 • 3 el extra vergine olijfolie
 • gemalen peper
 • 100 gr ongezouten walnoten
 • 2 Jonagold appels, zonder klokhuis, in plakjes
 • 1 limoen, alleen het sap
 • 150 gr jonge bladsla
 • 125 gr fetakaas, verkruimeld
 • 1 bosui, in dunne ringetjes gesneden
 • handje gedroogde cranberry's
Wat ga je doen?
 • Stap 1 Maak de dressing door de balsamico, 1 theelepel honing, olijfolie en de mosterd door elkaar te mixen. Breng op smaak met wat gemalen peper.
 • Stap 2 Rooster de walnoten in een koekenpan. Op het eind mogen de 2 eetlepels honing erbij en kan het direct van het vuur. Roer even goed door en laat op een bakpapiertje afkoelen. Hak de walnoten dan grof.
 • Stap 3 Meng de helft van de dressing met de sla en verdeel over de borden. Verdeel de appelschijfjes over de borden en bestrooi de borden met de feta, bosui en cranberry’s.
 • Stap 4 Maak de borden af met de walnoten en nog wat van de dressing.

Salade met appel, gekaramelliseerde walnoten en cranberry's | www.deedylicious.nl

 

MUZIEKTIP!

Back to basic met deze heerlijke salade. Laten we dan ook back to basic gaan met een heerlijk relaxte track van Nate Williams. Deze getalenteerde muzikant heb ik mogen ontmoeten toen Jamiroquai afgelopen november in het land was (waarbij hij in de band speelde). Ik hoop dat ik nog veel van deze gast ga horen, want ik ben verliefd op dit nummer!

 


Ook leuk

Vegetarische wrap met zoete aardappel en chiliyoghurt

Vegetarische wrap met zoete aardappel en chiliyoghurt

Begin 2019 was ik erg druk met een grote opdracht voor een hele grote klant, waar o.a. receptontwikkeling, koken en foodfotografie bij kwamen kijken. Helaas mag ik jullie hier niets over verklappen, maar wat ik wel kan verklappen is dat ik er bijna een maand […]

Hartige spinaziemuffins met kerrie en kaas

Hartige spinaziemuffins met kerrie en kaas

Hartige trek; ik kan er helemaal in opgaan. Als er een zak chips in mijn weg ligt op het moment dat ik hier ‘last’ van heb, dan is hij leeg. In een keer ja 🙂 Om die reden vind ik het dan ook fijn om wat […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *