Riva Lago Salade: zomerse salade met een vleugje Italië

Aangezien de zomer hier nog steeds voort kabbelt, denk ik dat ik jullie heel blij maak met een fantastisch zomers recept dat ik heb meegenomen van de vakantie: De Riva Lago Salade! Wacht niet te lang met maken; de aardbeien zijn bijna op en de zomerse temperaturen volgens mij ook 😉

Riva Lago salade | www.deedylicious.nlScheuren in stijl

In augustus zijn we in een Fiat 500 dwars door de Toscaanse heuvels gecrosst en hebben onderweg de meest heerlijke gerechten gegeten. Uiteraard vergezeld van een goed glas wijn of Apérol Spritz. Onderweg hebben we een uitstapje naar Lago d’Iseo en het Gardameer gemaakt. Op het terras van Hotel RivaLago hebben we genoten van een geweldige salade. Hierbij verklap ik het recept, want dit recept moét je een keer proberen!

RIVA LAGO SALADE: ZOMERSE SALADE MET EEN VLEUGJE ITALIË

16 september 2014
: 2 personen
: 10 min
: 10 min

Door:

Dit heb je nodig
 • 150 gr veldsla
 • 10 cherrytomaatjes
 • 10 aardbeien
 • 1 appel
 • handje walnoten
 • handje rozijnen
 • 2 el balsamicoazijn
 • Parmezaanse kaas
 • 2 el olijfolie extra vergine
Wat ga je doen?
 • Stap 1 Was alle ingrediënten en snijd de tomaatjes en aardbeien doormidden. Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd in smalle parten.
 • Stap 2 Doe de sla, aardbeien, tomaten en appel in een grote schaal en bestrooi met de rozijnen en walnoten.
 • Stap 3 Schenk de olijfolie er overheen en roer voorzichtig om. Schaaf wat Parmezaanse kaas boven de kom en maak het af met de balsamico.

 

Riva Lago Salade | www.deedylicious.nl

Living the Italian dream

Ik ga het deze week ook nog zéker een keer maken, voordat de zonnestralen écht op zijn. En dan denk ik terug aan dit plekje. En aan het moment dat ik dan eindelijk een échte Riva voorbij zag komen. Met een interieur, volledig in mijn lievelingskleur.

Riva Lago salade

Ciao e buon appetito!

Liever een andere salade?

Bekijk deze recepten eens voor nog meer inspiratie!

 


Ook leuk

Rosti Mepal: Review Margrethe Beslagkom & Mixbeker + winactie! (verlopen)

Rosti Mepal: Review Margrethe Beslagkom & Mixbeker + winactie! (verlopen)

Ik moest even diep graven toen ik de naam Rosti Mepal hoorde. Ik kende het wel, maar waarvan ook alweer? Als je net als ons wel eens kampeert of wanneer je wel eens een zomerse picknickmand hebt inpakt, gaat er waarschijnlijk meteen een belletje rinkelen. […]

Hongaarse Lángos, dé snack die je moet proeven!

Hongaarse Lángos, dé snack die je moet proeven!

Jarenlang heb ik er mijn vakanties doorgebracht; Hongarije. Maar het heeft even geduurd voordat we daar terecht kwamen. In de jaren voordat we in Hongarije kampeerden hebben we mijn moeder gek gemaakt met de vraag of we asje-asje-asjeblieft een keer gingen kamperen. Ze dacht toen dat […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *