Riva Lago Salade: zomerse salade met een vleugje Italië

Aangezien de zomer hier nog steeds voort kabbelt, denk ik dat ik jullie heel blij maak met een fantastisch zomers recept dat ik heb meegenomen van de vakantie: De Riva Lago Salade! Wacht niet te lang met maken; de aardbeien zijn bijna op en de zomerse temperaturen volgens mij ook 😉

Riva Lago salade | www.deedylicious.nlScheuren in stijl

In augustus zijn we in een Fiat 500 dwars door de Toscaanse heuvels gecrosst en hebben onderweg de meest heerlijke gerechten gegeten. Uiteraard vergezeld van een goed glas wijn of Apérol Spritz. Onderweg hebben we een uitstapje naar Lago d’Iseo en het Gardameer gemaakt. Op het terras van Hotel RivaLago hebben we genoten van een geweldige salade. Hierbij verklap ik het recept, want dit recept moét je een keer proberen!

Wat heb je nodig voor 2 personen

  • Veldsla
  • Cherrytomaatjes 10 stuks
  • Aardbeien 10 stuks
  • Appel
  • Hand walnoten
  • Rozijnen
  • Balsamicostroop
  • Parmezaanse kaas
  • Olijfolie

Wat gaan we doen

Was alle ingrediënten goed en snijd de tomaatjes en aardbeien doormidden. Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd parten die je nog kleiner kan snijden, maar ook zo kan laten.

Riva Lago Salade | www.deedylicious.nlDoe de sla, aardbeien, tomaten en appel in een grote schaal en top het af met de rozijnen en walnoten. Schenk wat olijfolie en roer het voorzichtig om. Schaaf met een kaasschaaf grove stukken van de parmezaanse kaas af boven de kom. Maak het af met de balsamicostroop.

Living the Italian dream

Ik ga het deze week ook nog zéker een keer maken, voordat de zonnestralen écht op zijn. En dan denk ik terug aan dit plekje. En aan het moment dat ik dan eindelijk een échte Riva voorbij zag komen. Met een interieur, volledig in mijn lievelingskleur.

Riva Lago saladeCiao e buon appetito!

 

 

BANNER Veda - Indian Restaurant and Lounge | www.deedylicious.nl

Ook leuk

Rosti Mepal: Review Margrethe Beslagkom & Mixbeker + winactie! (verlopen)

Rosti Mepal: Review Margrethe Beslagkom & Mixbeker + winactie! (verlopen)

Ik moest even diep graven toen ik de naam Rosti Mepal hoorde. Ik kende het wel, maar waarvan ook alweer? Als je net als ons wel eens kampeert of wanneer je wel eens een zomerse picknickmand hebt inpakt, gaat er waarschijnlijk meteen een belletje rinkelen. […]

Miss Deedy ruimt op: Plant Power – Winactie! (verlopen)

Miss Deedy ruimt op: Plant Power – Winactie! (verlopen)

Miss Deedy ruimt op! Ik heb de afgelopen jaren aardig wat kookboeken verzameld. Maar help; mijn kast puilt uit! Hij puilt uit van boeken die ik bijna niet inkijk, omdat ik dacht dat het iets voor mij zou zijn. Maar soms heb je dat; dan […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *