Review: First Aid Kit – Stay Gold

Rijdend over de highway in Amerika, zoevend over de heuvels vanuit Orlando. De zon die achter de heuvels zakt raakt met zijn laatste zonnestralen nog een verdwaalde esdoorn midden in het veld van de ranch die zo uit de film komt. De krokodillen ontwaken en de kraanvogels zoeken hun slaapplek op. Terwijl de banden zich nog even opwarmen aan het zongebrande asfalt, lachen de maan en sterrenstelsels naar ons. Met het raam open en de wind in onze haren, zingen wij uit volle borst mee met de radio ‘Show me my silver lining!’

Met dit nummer hebben we menig dag door Florida gecrost en is dit de soundtrack van de vakantie geworden. Samen met Vriendlief en zus hebben we geweldige herinneren gemaakt in dit fantastische land en dit nummer hoort daar zéker bij.

First Aid Kit is de naam van de band van de Zweedse zusjes Klara en Johanna Söderberg, die samen een geweldig samenzang beheersen. Klara zingt en speelt gitaar en Johanna zingt backing vocal en speelt keyboard. Samen hebben zij bekendheid gekregen door een youtube-cover die werkelijk magisch is. Opgenomen in het bos en met nog twee hele jonge stemmen. Maar toen al een prachtig samenspel met als resultaat huizenhoog kippenvel op mijn armen. Hieronder kun je ‘m bekijken.

Ze brachten voor het album Stay Gold al twee albums uit waarvan de eerste niet door Nederland is opgemerkt. In 2012 werd het nummer The Lion’s Roar opgemerkt en gedraaid op de radio.

Met het derde, meest recente, album begint het grote succes hier pas echt door te breken. En méér dan terecht.

Stay GoldHet album van deze getalenteerde dames genaamd Stay Gold, heeft heerlijke country, folk, en americana invloeden. Met de dromerige liedjes als ‘Cedar Lane’ en ‘Shattered & Hollow’ pakken ze mij helemaal in. Maar ook met de krachtige liedjes als ‘Master Pretender’, ‘Stay Gold’ & uiteraard ‘My Silver Lining’ blazen ze mij omver. Ik ben een tijd terug al verliefd geworden op de laatstgenoemde track, maar de rest van het album is ook geweldig. Eigenlijk raar dat ik jullie er nog niet eerder over heb laten weten.

Ik luister graag nieuwe muziek tijdens het autorijden. Op de een of andere manier kan ik het in de auto beter in mij opnemen. En dit album doet het fantastisch achter het stuur!

Beluister het album op Spotify of download deze in iTunes.

Oh en als je nou denkt “waar ken ik dit nummer van?” help ik je meteen even uit de brand 😉


Ook leuk

Deedy’s Dagboek april

Deedy’s Dagboek april

Dit jaar geef ik jullie een kijkje geven in de ‘keuken’ van mijzelf. Niet alleen letterlijk in de keuken, maar ook in mijn activiteiten buiten de keuken. Elke maand breng ik jullie op de hoogte van alle leuke dingen die ik heb meegemaakt, gemaakt, geproeft […]

Review: the James Hunter Six – Hold On

Review: the James Hunter Six – Hold On

Het is alweer even geleden dat ik een muziektip postte op de blog, maar ik heb heugelijk nieuws! Als je het album van the James Hunter Six waar ik eerder over schreef, leuk vond. Dan moet je zeker opletten nu: Sinds 5 februari is het […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *