Restauranttip Porto Pino, mét overheerlijk recept

Yes, vanavond gaan we naar Italië! Nou ja, dat is niet helemaal waar wat ik zeg: We gaan uit eten in Italië.
Ok nu lieg ik weer, we gaan natuurlijk niet naar Italië, we zijn nét terug van vakantie. Maar we gaan wel uit eten in een Italiaans restaurant. Maar ho even, niet zómaar eentje: We gaan eten bij Porto Pino!

Bij Porto Pino, gelegen in Leiden, kun je heerlijk authentiek Romeins tafelen. Je tafel wordt in verschillende rondes volgezet met al het lekkers dat uit Italië komt. En wel in pasta-, groente-, vis- en vleesrondes. Zoals het een echte Italiaan betaamt, duurt dit zo’n beetje de hele avond. Wil je hier ook eten? Zorg er dan voor dat je de hele avond geen afspraak meer hebt. Geweldig leuk om met een groep te doen, maar met z’n twee ook prima.
Aan het einde van de avond rol je propvol, maar voldaan het restaurant uit. En na iets teveel van die lekkere wijn – en laten we de Limoncello niet vergeten – is het maar goed dat we met de bus naar huis gaan 😉

Er is geen kaart, maar je kunt wel je dieetwensen opgeven bij je reservering. Oh en dat reserveren is echt noodzakelijk. Porto Pino is een begrip in Leiden en omstreken, dus is het een drukbezette locatie.

Om jullie een beetje mee te laten genieten van ons uitstapje naar Italië, hieronder mijn recept van de Italiaanse chocoladetaart die ik al eens op Francesca Kookt heb gedeeld. Ik kan bij het zien van deze taart, niet wachten tot het dessert op tafel staat. Nu hopen dat ik nog een plekje over kan houden hiervoor 🙂

Bakken en smullen maar!

Chocoladetaart DeedyLicious Food

Wat heb je nodig

Deeg:

  • 125 gr. boter
  • 70 gr. fijne kristalsuiker
  • 50 gr. amandelmeel
  • 50 gr. fijngemalen pistachenoten / hazelnoten
  • 250 bloem
  • 1 ei

Vulling:

  • 150 gr. donkere chocolade
  • 250 ml. slagroom
  • 70 gr. boter (ongezouten)
  • Snufje zout
  • 50 gr. fijngemalen pistachenoten

Benodigdheden:

Lage taartvorm / quichevorm 22 cm doorsnede

 

Wat gaan we doen

Zorg dat de boter niet al te koud is.
Roer de boter zacht en voeg de suiker en het amandelmeel toe.
Meng dan, geleidelijk aan, de bloem er doorheen.
Hak de pistachenoten fijn en meng deze samen met het ei door het mengsel.

Haal dit mengsel uit de kom en kneed het tot een samenhangend deeg op een met bloem bestoven aanrecht. Mocht je deeg nog iets te droog zijn, kan je een paar druppels water toevoegen. Doe dit heel geleidelijk, want het deeg mag niet te nat worden.

Maak een dikke plak van het deeg, wikkel het in huishoudfolie en leg het 30 minuten in de koelkast zodat het kan opstijven.

Maak van het deeg een lap van 5 mm dik en bekleed hiermee een lage, ingevette vorm. Prik een paar kleine gaatjes in het deeg en plaats er steunvulling in zodat je kunt blindbakken.

Bak blind in ongeveer 10 minuten op 180˚c. Haal de bodem uit de oven en haal de steunvulling eruit. Plaats de bodem weer terug in de oven en laat deze nog ongeveer 10 minuten bakken, of  in ieder geval totdat deze droog is en een mooi lichtbruine kleur heeft. Haal de vorm uit de oven en laat deze even afkoelen. In de tussentijd kan je met de vulling beginnen.

Chocoladetaart DeedyLicious Food Chocoladetaart DeedyLicious Food

Smelt de chocolade met de slagroom, boter en snufje zout in een steelpan. Roer dit door, totdat het een gladde massa is geworden. Laat het niet koken. Giet de helft van dit mengsel in de taartbodem en strooi dan de fijngehakte noten er over. Giet dan het resterende chocolademengsel in de vorm en strijk het glad. Zet de taart op het aanrecht, zodat deze kan afkoelen. Zodra hij een beetje is afgekoeld, kan hij de koelkast in om minstens 2 uur op te stijven.

Als je een extra smaaksensatie wilt toevoegen, zou je een 1/2 theelepel kaneel of een paar eetlepels wishky kunnen toevoegen aan de chocolademassa. Zo krijg je nét even een ander resultaat. Wanneer je de taart serveert, kan je wat vers geraspt citroenschil over de taart heen strooien. Door de donkere chocolade is de taart vol van smaak en de citroen geeft een heerlijk frisse noot.

 

Porto Pino

Haven 40
2312 MK  Leiden
T (071) 521 9505

Openingstijden
Dinsdag t/m Zondag
vanaf 18:15 uur geopend


Ook leuk

Rosti Mepal: Review Margrethe Beslagkom & Mixbeker + winactie! (verlopen)

Rosti Mepal: Review Margrethe Beslagkom & Mixbeker + winactie! (verlopen)

Ik moest even diep graven toen ik de naam Rosti Mepal hoorde. Ik kende het wel, maar waarvan ook alweer? Als je net als ons wel eens kampeert of wanneer je wel eens een zomerse picknickmand hebt inpakt, gaat er waarschijnlijk meteen een belletje rinkelen. […]

Hongaarse Lángos, dé snack die je moet proeven!

Hongaarse Lángos, dé snack die je moet proeven!

Jarenlang heb ik er mijn vakanties doorgebracht; Hongarije. Maar het heeft even geduurd voordat we daar terecht kwamen. In de jaren voordat we in Hongarije kampeerden hebben we mijn moeder gek gemaakt met de vraag of we asje-asje-asjeblieft een keer gingen kamperen. Ze dacht toen dat […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *