Pumpkin Spice pompoencurry

Zo raar is dat, terugkomen van vakantie en het is meteen herfst. Het overkwam ons deze week toen wij terugvlogen vanaf Zakynthos. Wat is dat wennen om de luchthaven met 10 graden verschil uit te stappen. Ik heb dan ook een haat-liefde verhouding met dit jaargetij. Ik vind het zo jammer dat de zomer echt is afgelopen en de dagen langzaamaan weer korter worden. Maar ik kan daarentegen ook weer enórm genieten van alle kleurenpracht die je in de natuur ziet ontstaan. Daarom gaf ik mij er maar direct aan over bij thuiskomst; de herfst is begonnen. Ik maakte maar meteen super ‘herfstig’ recept om het knusse gevoel te omarmen; Pumpkin Spice pompoencurry.

Pumpkin Spice pompoencurry | www.deedylicious.nl

Pumpkin Spice pompoencurry

Ik kwam op het idee van deze curry, doordat ik eigenlijk elk jaar te laat ben met de pumpkin spice-hype. Dit jaar heb ik in mijn agenda een reminder gezet dat ik begin oktober hier een recept mee wilde maken. Ik zie altijd heel veel zoete recepten voorbij komen, die mij superlekker lijken. Maar ik heb voor de verandering een hartig recept gemaakt met deze lekkere specerijenmix. Het huis geurt heerlijk als je dit recept maakt! Mocht je niet zo van Pumpkin Spice houden; Ik maakte al eens eerder een pompoencurry, wie weet vind je die wel lekker.

Pumpkin Spice pompoencurry

4 oktober 2018
: 4 personen
: 10 min
: 35 min
: 45 min

Door:

Dit heb je nodig
  • 4 tl gemalen kaneel
  • 2 tl gemberpoeder
  • 1 tl kruidnagel, gemalen
  • 1 tl piment
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 1/2 flespompoen, in blokjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 paprika, in blokjes
  • 1 zoete aardappel, geschild en in blokjes
  • 3 el bakolijfolie
  • 1 el bruine suiker
  • 1 tl Sriracha
  • 2 tomaten, in blokjes
  • 250 kokosmelk
  • peper
  • zout
  • 200 gr zilvervliesrijst
  • handje amandelen, geroosterd en gehakt
  • 1 bosje koriander, fijngehakt
Wat ga je doen?
  • Stap 1 Meng de kaneel met het gemberpoeder, kruidnagel, piment en nootmuskaat en bewaar voor later.
  • Stap 2 Bak op middelhoog vuur de pompoen, ui, knoflook, paprika en zoete aardappel in een grote pan met de bakolijfolie.
  • Stap 3 Voeg als de ui glazig begint te worden de bruine suiker toe met 3 theelepels van de Pumkin Spice. Zet het vuur laag en roer goed door tot het lekker begint te geuren.
  • Stap 4 Voeg de Sriracha en tomaten toe en laat 5 minuten stoven.
  • Stap 5 Schenk de kokosmelk erbij, breng op smaak met peper en zout en laat 15 minuten pruttelen.
  • Stap 6 Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking.
  • Stap 7 Voeg in de laatste 5 minuten de boontjes aan de currysaus toe.
  • Stap 8 Serveer de rijst met een flinke lepel currysaus. Bestrooi met amandelen en gehakte koriander.
Pumpkin Spice pompoencurry | www.deedylicious.nl

Gebruikte props

De props die ik gebruikte in deze shoot:

  • Schaaltjes linksboven van Cosy&Trendy
  • Braadpan rechtsboven is van Albert Heijn
  • Bord is van Bitz
  • Onderbord en lepel is van de Xenos
  • Achtergrond is van de Intratuin
  • Theedoek is van de Zeeman

 

MUZIEKTIP!

Aangezien ik bij Pumkin Spice direct aan onze vakanties in Florida moet denk, kan het niet anders dan een typisch Amerikaanse plaat zijn. Country is dan wel op zijn plaats, vind je niet? En waar denk je dan aan? Juist; Dolly Parton. Deze uitvoering van Jolene van Miley Cyrus vind ik heerlijk om te luisteren.

In dit artikel wordt een affiliate link gebruikt.
Lees hier meer over in de disclamer.


Ook leuk

Pompoenravioli met salie-botersaus

Pompoenravioli met salie-botersaus

Zelf pasta maken is zo leuk om te doen. En wat nog leuker is; het is zo simpel, dat iedereen dit kan. Met maar een paar basisingrediënten kun je al zoveel lekkers maken. En zoals alles in de Italiaanse keuken; simpel is meestal het meest smaakvol, […]

Pompoencurry met pittige pepersaus

Pompoencurry met pittige pepersaus

Als je de blog van DeedyLicious al wat langer volgt, dan heb je het toprecept van de homemade pittige pepersaus vast voorbij zien komen. Met deze saus kun je maar liefst twee maanden doen en verschillende recepten maken of bestaande recepten lekker mee op smaak […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *