Portretfotografie opdracht juni 2016

Ik mocht dit jaar portretfoto’s maken van een groot aantal medewerkers bij een bedrijf in Zoetermeer. De foto’s die hier werden gemaakt, waren bedoeld voor privé gebruik voor bijvoorbeeld social media, maar ook voor in het zogenaamde ‘smoelenboek’ op het intranet. In totaal zijn er zo’n 170 mensen op de kiek gezet in 3 dagen tijd. Een leuke klus waar ik nog steeds supertrots op ben.
Ik heb deze serie met daglicht geschoten, zonder lampen of studio-opstelling. De ruimte waar ik mocht fotograferen beschikte over grote ramen waardoor het daglicht onze grote vriend werd. Ook heb ik zo min mogelijk nabewerking toegepast. De bedoeling was de portretfoto’s in een semi-zakelijke setting zonder teveel poespas te schieten. Maar er mocht gelukkig wel gelachen worden 😉

Portretfotografie, so out of my comfort zone

Ik vond het een aantal jaar geleden best spannend om mensen te fotograferen. Het eten dat ik bijna dagelijks vastleg beweegt niet en kan ik zelf nog sturen als dat niet naar mijn zin staat of ligt. Maar met mensen is dat toch heel iets ander verhaal. Ik was dan ook best nerveus voor deze opdracht. Maar tijdens deze 3-daagse foto-marathon, kreeg ik de smaak te pakken. En merkte ik bovendien dat ik eigenlijk meer op mijn gemak was achter de camera, dan dat ik zelf van te voren had verwacht. Het aansturen ging makkelijk en het resultaat met het invallende licht is prachtig geworden. De mensen waren erg enthousiast over de gemaakte foto’s, zélfs nadat ze eerst vermeld hadden dat ze het niet zo leuk ‘doen’ op een foto.

Onderstaande resultaten laten wel wat anders zien, what a beauties!

Portretfoto's nodig van uw personeel?

Stuur een mail voor meer informatie

Portretfotografie opdracht NBD Biblion | www.deedylicious.nl Portretfotografie opdracht NBD Biblion | www.deedylicious.nl Portretfotografie opdracht NBD Biblion | www.deedylicious.nl Portretfotografie opdracht NBD Biblion | www.deedylicious.nl

 


Ook leuk

Fotoshoot Annabelle part 2 – buitenshoot

Fotoshoot Annabelle part 2 – buitenshoot

Ik had het jullie al beloofd, er zou een vervolgblog op de toffe shoot met Annabelle komen. Hier is hij dan! Ik heb de groots mogelijke moeite gehad met keuzes maken in de bizarre hoeveelheid foto’s die wij hebben geschoten. Het was dan ook een […]

Fotoshoot Annabelle part 1 – buitenshoot

Fotoshoot Annabelle part 1 – buitenshoot

Afgelopen oktober ben ik samen met vriendin Annabelle op pad geweest in een Zoetermeers park om een toffe buitenshoot te doen. We kennen elkaar al wat langer dan vandaag en ik moest en zou haar een keer voor mijn camera krijgen. Want zeg zelf, het […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *