Pompoencurry met pittige pepersaus

Als je de blog van DeedyLicious al wat langer volgt, dan heb je het toprecept van de homemade pittige pepersaus vast voorbij zien komen. Met deze saus kun je maar liefst twee maanden doen en verschillende recepten maken of bestaande recepten lekker mee op smaak brengen. En zoals beloofd heb ik hier een compleet nieuw recept dat je hiermee kunt maken; Pompoencurry met pittige pepersaus!

Ik maakte afgelopen week alweer mijn tweede pot. Het is even een half uurtje snijden en alle ingrediënten klaarzetten, maar dan is het echt zo gemaakt. Even in de keukenmachine, chopper of blender, en klaar!

Pompoencurry

Met de pepersaus kun je die heerlijke haricot verts maken, maar ook een pomoencurry! En het recept hiervan deel ik maar al te graag. Dit is een fijn recept voor in het weekend, dit omdat je eerst wat groenten in de oven laat garen. Maar daarna zet je wel een geweldige maaltijd op tafel, wow! En wil je het liever vegetarisch houden, zoals Daphne in de comments voorstelde? Laat dan gewoon de kip eruit. Nét zo lekker, I promise 😉

Pompoencurry met pittige pepersaus | www.deedylicious.nl

POMPOENCURRY MET PITTIGE PEPERSAUS

4 maart 2016
: 4 personen
: 1 hr
: 20 min
: 1 hr 20 min

Door:

Dit heb je nodig
  • 400 gr pompoen (geschild en in blokjes van 2×2 cm)
  • 400 gr basmatirijst
  • halve venkelknol (in dunne reepjes gesneden)
  • 1 ui (in dunne ringen gesneden)
  • 1 winterwortel (geschrapt en in blokjes van 1×1 cm)
  • 350 gr kipfilet (in reepjes gesneden)
  • 150gr sugarsnaps
  • 10 cherrytomaatjes
  • 8 el pittige pepersaus
  • 1 limoen (in vieren gesneden)
  • 1/2 blikje kokosmelk
  • 10 takjes platte peterselie
  • 6 el zonnebloemolie
  • peper
  • zout
  • 2 tl gemalen korianderzaad
  • optioneel: takjes saffraan om de rijst geel te kleuren
  • ovenschaal
  • grote hapjespan
  • pan
  • afsluitbaar zakje
Wat ga je doen?
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 180˚.
  • Stap 2 Doe de gesneden kip in een afsluitbaar zakje en doe 4 eetlepels van de pittige pepersaus in de zak. Sluit de zak, hussel de saus even goed door de kip en leg in de koeling.
  • Stap 3 Verdeel de pompoen en wortel in een ovenschaal en schenk hier 3 eetlepel zonnebloemolie overheen. Strooi de gemalen korianderzaad en wat versgemalen peper en zout over de groenten. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet in de oven voor een uur. Hussel af en toe even om. De wortel moet zacht zijn, dan is het klaar en mag het rusten buiten de oven. Aluminiumfolie mag eraf.
  • Stap 4 Kook de rijst met eventueel de steeltjes saffraan. Giet dan af en zet 10 minuten met de deksel op de pan (van het gas af) te rusten.
  • Stap 5 Zet een hapjespan op het vuur met 3 eetlepels olie. Bak hierin de kip rondom gaar. Doe dan de ui en venkel erbij.
  • Stap 6 Voeg de sugarsnaps toe wanneer de ui glazig begint te worden samen met 4 eetlepels van de pepersaus en laat dit op middelmatig vuur even pruttelen. Na een paar minuutjes mogen de pompoen en wortel erbij.
  • Stap 7 Schud het blok kokosmelk goed en schenk de helft hiervan in de pan. Roer goed door.
  • Stap 8 Voeg de cherrytomaatjes en de helft van de gehakte peterselie erbij. Proef de saus en breng eventueel op smaak met zout of peper.
  • Stap 9 Schep wat rijst op een diep bord met daarop wat van de curry. Strooi op het laatst nog wat peterselie over de pompoencurry en serveer met het partje limoen.

Eet smakelijk! Oh en vergeet niet om de pepersaus weer in de koelkast te zetten 😉

Pompoencurry met pittige pepersaus | www.deedylicious.nl

 

MUZIEKTIP!

Bij dit vrolijke gerecht heb ik een topplaat van The California Honeydrops uitgekozen. Met hun Pumpkin Pie ben ik weer even terug in Amerika.


Ook leuk

Pompoenravioli met salie-botersaus

Pompoenravioli met salie-botersaus

Zelf pasta maken is zo leuk om te doen. En wat nog leuker is; het is zo simpel, dat iedereen dit kan. Met maar een paar basisingrediënten kun je al zoveel lekkers maken. En zoals alles in de Italiaanse keuken; simpel is meestal het meest smaakvol, […]

Pompoen-venkelpuree met kabeljauw

Pompoen-venkelpuree met kabeljauw

Door de drukte van de afgelopen maand heb ik eigenlijk weinig ruimte in mijn hoofd om bezig te zijn met nieuwe recepten. Maar onlangs had ik een dagje niets om handen en dook ik meteen een van mijn favoriete kookboeken in; Smaakvrienden van Angelique Smeijnck. Dit boek geeft […]



4 reacties op “Pompoencurry met pittige pepersaus”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *