Pizzarolls; een hartig hapje van leftover pizzadeeg!

Wij houden thuis van pizza’s en dan niet van pizza’s uit die kartonnen dozen van de supermarkt. En nee, ook niet van die bezorg-pizza’s waar mijn lijf van op tilt gaat, omdat deze vaak stijf staan van de smaakversterkers. Nee, homemade pizza’s staan bij ons thuis met regelmaat op het menu. En als je deze blog al wat langer dan vandaag volgt, kun je je vast wel mijn recept voor het pizzadeeg en vers gemaakte pizzasaus herinneren. Dit recept heb ik nu al tientallen keren gemaakt en zal er niet snel iets aan veranderen. Never change a winning team 😉

De ene keer rol ik het deeg heel dun uit, dan heb ik een knapperige pizza. Maar soms laat ik het juist wat dikker, dan is je bodem iets massiever, mjam! Maar als ik het dun uitrol, kan het voorkomen dat ik wat deeg overhou. En als ik iets zonde vind, is het wel eten weggooien! Daarom bewaar ik het overgebleven deeg in de koeling en maak er de volgende dag deze superleuke pizzarolls van. Naast dat ze er leuk uitzien, smaken ze ook nog een fantastisch! En ik denk dat ik meteen een mooi hapje heb bedacht voor het verjaardagsfeestje van de Nerd 😉

Pizzarolls; een hartig hapje van leftover pizzadeeg! | www.deedylicious.nl

Pizzarolls; een hartig hapje van leftover pizzadeeg

20 februari 2015
: 8 stuks
: 30 min
: 15 min
: 45 min

Door:

Dit heb je nodig
 • koelvers pizzadeeg*
 • pizzasaus**
 • zout en peper
 • deegroller
 • muffinvorm
 • zonnebloemolie
 • kwastje
 • optioneel: tijm of rozemarijn
Wat ga je doen?
 • Stap 1 Verwarm de oven voor op 225˚C en laat een muffinvorm mee verwarmen.
 • Stap 2 Rol het deeg uit met het bijgeleverde bakpapier. Snijd het kant en klare deeg op ongeveer 18 x 6 cm.
 • Stap 3 Smeer wat van de tomatensaus op de plak en bestrooi met peper en zout. Je kunt er nog wat extra kruiden als tijm of rozemarijn aan toevoegen.
 • Stap 4 Rol de plakken voorzichtig op, de saus kan er nu snel uitlopen. Herhaal dit proces totdat het deeg op is.
 • Stap 5 Haal de hete muffinvorm uit de oven en vet de holtes een beetje in met zonnebloemolie. Zet de rolletjes op hun kant in het blik en plaats meteen terug de oven in. Bak zo’n 15 minuten of totdat ze mooi bruin zijn aan de bovenkant en de saus een beetje is droog is geworden.
 • Stap 6 Serveer direct als ze warm zijn.

*Ik gebruikte vers gemaakt pizzadeeg, maar tegenwoordig is dit vers uit de koeling van je supermarkt net zo lekker.
**De saus die ik gebruikte heb ik zelf gemaakt, maar bij de koelverse degen zit vaak al een potje saus.

Pizzarolls; een hartig hapje van leftover pizzadeeg! | www.deedylicious.nl

 

Pizzarolls; een hartig hapje van leftover pizzadeeg! | www.deedylicious.nl

Heb jij ook leuke ideeën om restjes op te maken? Ik ben benieuwd naar jouw creatieve oplossingen om verspilling tegen te gaan.

MUZIEKTIP!

Heerlijk hapje dit. Lekker voor op de zondagmiddag of op een verjaardag zoals ik het deed. En wat is er fijner dan een chill plaatje te draaien terwijl je met je handjes in het deeg zit? Met deze track van Somi zit je goed!

 


Ook leuk

Hongaarse Lángos, dé snack die je moet proeven!

Hongaarse Lángos, dé snack die je moet proeven!

Jarenlang heb ik er mijn vakanties doorgebracht; Hongarije. Maar het heeft even geduurd voordat we daar terecht kwamen. In de jaren voordat we in Hongarije kampeerden hebben we mijn moeder gek gemaakt met de vraag of we asje-asje-asjeblieft een keer gingen kamperen. Ze dacht toen dat […]

Bietenloempia’s

Bietenloempia’s

Sinds ik aan het koken en bakken ben geslagen, kan ik het niet laten om bestaande recept naar mijn eigen hand te zetten. Ik vervang te pas en te onpas ingrediënten of maak gebruik van smaakmakers waarvan ik denk dat deze goed bij elkaar passen. Zo zijn ook deze […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *