Pittige gehaktpasteitjes

Ik bedacht mij ineens dat ik mijn recept van de fantastische Pittige gehaktpasteitjes, die ik tijdens het Lente Foodiefest heb gemaakt, helemaal niet met jullie heb gedeeld. Wat erg! Want deze waren geweldig en bovendien een hit bij de gasten. Deze snackbommetjes zijn, zoals je wel gewend bent van mijn recepten, heel makkelijk te maken en een feest op tafel. Ze zijn heerlijk voor bij de borrel of als traktatie tijdens een feestje. Wedden dat iedereen vraagt of er nog wat pasteitjes over zijn? Ik heb ze gemaakt uit een heel velletje bladerdeeg. Maar je kunt deze natuurlijk ook kleiner maken zodat je mini-bites maakt die je in een hap naar binnen kunt werken. Wees creatief en bedenk leuke vormpjes!

Wat heb je nodig voor 10 Pittige gehaktpasteitjes?

  • 1 prei, gewassen en fijngesneden
  • 300 gr gehakt
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 paprika, klein gesneden
  • 4 el pittige pepersaus
  • 1 pakje bladerdeeg
  • 1 ei, losgeklopt
  • bakpapier
  • bakplaat
  • optioneel: deegpers

Pittige gehaktpasteitjes | www.deedylicious.nl

Wat ga je doen?

  1. Leg de velletjes bladerdeeg op een schone theedoek, zodat deze ontdooien.
  2. Verwarm de oven voor op 225˚.
  3. Fruit de prei, ui en paprika zachtjes aan, totdat de ui glazig is geworden.
  4. Voeg het gehakt toe en bak rul.
  5. Doe 4 eetlepels van de pittige pepersaus erbij en zet het gas uit.
  6. Neem een velletje bladerdeeg en leg in het midden een flinke eetlepel van het gehaktmengsel.
  7. Vouw ze dicht of gebruik een deegpers.
  8. Bestrijk de pasteitjes met het losgeklopte ei en bak in 15 minuten af.
  9. Serveer direct wanneer ze klaar zijn. Geef er wel even een servetje bij, want ze zijn nu wel lekker heet.

Eet smakelijk!

 

Meer recepten met de Pittige Pepersaus

Die vind je hier!

MUZIEKTIP!

Een lekker pittig plaatje, ja dat past wel bij deze hapjes. En dan wel eentje waarvan je meteen zin krijgt in een feestje. Heb je meteen een goede reden om deze pittige gehaktpasteitjes te maken 😉


Ook leuk

Hongaarse Lángos, dé snack die je moet proeven!

Hongaarse Lángos, dé snack die je moet proeven!

Jarenlang heb ik er mijn vakanties doorgebracht; Hongarije. Maar het heeft even geduurd voordat we daar terecht kwamen. In de jaren voordat we in Hongarije kampeerden hebben we mijn moeder gek gemaakt met de vraag of we asje-asje-asjeblieft een keer gingen kamperen. Ze dacht toen dat […]

Pompoencurry met pittige pepersaus

Pompoencurry met pittige pepersaus

Als je de blog van DeedyLicious al wat langer volgt, dan heb je het toprecept van de homemade pittige pepersaus vast voorbij zien komen. Met deze saus kun je maar liefst twee maanden doen en verschillende recepten maken of bestaande recepten lekker mee op smaak […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *