Currysoep met zoete aardappel en naan

Wij zijn thuis dol op curry. Alleen wanneer er een hittegolf in het land is vind ik een curry teveel van het goede. Op hete dagen wil ik licht eten en het idee van rijst staat mij dan al niet aan. Maar om nou elke dag op een blaadje sla te sabbelen vind ik ook zo wat. Ik maakte een variant op mijn curry met rijst. Er kwam een heerlijke Currysoep met zoete aardappel en naan uit die ook op koudere dagen fanatisch is om te eten. Wedden dat jij deze ook heel lekker vindt!

Currysoep met zoete aardappel en naan | www.deedylicious.nl

Currysoep met zoete aardappel en naan

De soep zit tjokvol groenten en is vegetarisch. Met dit recept maak je een verantwoord soepje waar wij met z’n tweeën meerdere dagen van hebben kunnen eten. Ideaal dus als je een groot gezin hebt of net als ons wat porties in wilt vriezen. Ik heb bakjes gemaakt waar een portie voor ons beide in zat en heb deze ingevroren. Super makkelijk als je een keertje geen tijd hebt. Dan trek je een bakje uit de vriezer, rooster een broodje erbij en je hebt een heerlijke snelle maaltijd op tafel.

Currysoep met zoete aardappel en naan

23 augustus 2018
: 2 liter
: 10 min
: 30 min
: 40 min

Door:

Dit heb je nodig
  • 2 el olijfolie
  • 1 prei, in dunne ringen
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 winterwortel, in kleine blokjes
  • 1 gele paprika, in kleine blokjes
  • 2 tenen knoflook, grof gehakt
  • 500 gr zoete aardappel, in kleine blokjes
  • 3 cm gember, geraspt
  • 1,5 el currypasta (bijvoorbeeld Patak)
  • 1,5 l groentebouillon
  • 250 ml kokosmelk
  • zwarte peper
  • zout
  • koriander, grof gehakt
  • 4 mini naans
Wat ga je doen?
  • Stap 1 Fruit de prei, ui, wortel, paprika en knoflook in de olijfolie. Voeg na 5 minuten de zoete aardappel toe met de gember en currypasta. Meng goed en laat even mee bakken.
  • Stap 2 Voeg de groentebouillon toe en laat 20 minuten pruttelen tot de aardappel gaar is.
  • Stap 3 Doe de kokosmelk erbij en mix de soep glad met een staafmixer. Breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
  • Stap 4 Serveer de soep met de gehakte koriander, vers gebakken naans en eventueel een lepeltje crème fraîche of yoghurt.
  • Stap 5 Variatietip: strooi er een handje gehakte cashewnoten overheen voor een lekkere crunch.

Wil je meer zomerinspiratie hebben? Check dan mijn recepten die het heel lekker doen bij een hittegolf maar eens.

Currysoep met zoete aardappel en naan | www.deedylicious.nl

Gebruikte props

  • De kommetjes en het bestek is van Xenos
  • De onderschotels scoorde ik bij de kringloop
  • Ondergrond is van Woodville
  • Onder de broodjes ligt verkreukeld bakpapier

 

MUZIEKTIP!

Deze tropische zomer maakte ik deze soep en dat beviel mij prima met die warmte. Daarom een lekker tropisch plaatje van Aya Nakamura.

 


Ook leuk

Pumpkin Spice pompoencurry

Pumpkin Spice pompoencurry

Zo raar is dat, terugkomen van vakantie en het is meteen herfst. Het overkwam ons deze week toen wij terugvlogen vanaf Zakynthos. Wat is dat wennen om de luchthaven met 10 graden verschil uit te stappen. Ik heb dan ook een haat-liefde verhouding met dit […]

Chicken bowl met citroenrijst

Chicken bowl met citroenrijst

Na het inspannende Paasweekend gaan we in huize DeedyLicious weer even back to normal. Door het rare ritme van het afgelopen weekend -waarin ik twee dagen als DJ optrad- heb ik de dagen veelal slapend doorgebracht, langen nachten gemaakt en niet echt op mijn voeding […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *