Perenflapjes met kaneelsuiker

De feestdagen komen er weer aan dan mag er volop gesnoept worden. En wat is er leuker om zelf aan de slag te gaan met hapjes? Ik maakte al aardig wat borrelhapjes, maar nog niet veel zoete hapjes. De hartige hapjes zijn soms best ingewikkeld, maar de simpele receptjes zijn toch een uitkomst tijdens de toch al drukke feestdagen. Daarom vandaag een super simpel, maar mega lekker zoet recept voor deze Perenflapjes met kaneelsuiker. En guess what: deze zijn ook heerlijk met appel!

Perenflapjes met kaneelsuiker | www.deedylicious.nl

Perenflapjes met kaneelsuiker

Het is een simpel recept ja, maar laat je niet misleiden. Hier vreet iedereen zijn vingers bij op. Durf in dit recept de flapjes goed door te bakken om ze éxtra knapperig te maken. Slappe flappen, daar houden we niet van, toch? Dus hou je echt aan de minimum baktijd en durf het eventueel nog een aantal minuten extra te laten bakken om de perfecte perenflapjes te bakken. Alvast veel plezier met uitdelen en de complimenten in ontvangst nemen 😉

Perenflapjes met kaneelsuiker

24 november 2017
: 8 stuks
: 10 min
: 20 min
: 30 min

Door:

Dit heb je nodig
  • 4 blaadjes bladerdeeg, ontdooid
  • 1 peer, geschild en ik hele kleine blokjes
  • 1 el vanillesuiker
  • 1 tl kaneel
  • 1 ei
  • poedersuiker
  • bakplaat bekleed met bakpapier
Wat ga je doen?
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 225˚C.
  • Stap 2 Snijd de bladerdeegvelletjes diagonaal door, zodat je 8 driehoeken hebt.
  • Stap 3 Meng de suiker met de kaneel, maar hou 1 theelepel apart voor later. Meng de perenblokjes met 2/3 van de kaneelsuiker. Laat 5 minuten staan. Laat de perenblokjes dan even uitlekken, het mag niet te nat zijn.
  • Stap 4 Schep 1 eetlepel op een driehoekje bladerdeeg en vouw deze dicht. Druk de randen goed aan met een vork. Herhaal dit met de andere velletjes tot ze allemaal zijn gevuld.
  • Stap 5 Klop het ei los en bestrijd de flapjes met een laagje ei. Strooi er dan de resterende kaneelsuiker overheen.
  • Stap 6 Prik een gaatje bovenin de flapjes, zodat eventueel stoom kan ontsnappen en bak ze 20 minuten in de oven.
  • Stap 7 Haal ze uit de oven als de bovenkant mooi krokant bruin is gebakken. Laat 5 minuten afkoelen en bestrooi vlak voor serveren met wat poedersuiker.
  • Stap 8 Serveer direct als ze nog warm zijn. Eet je ze later op? Warm ze dan 5 à 10 minuten op in een voorverwarmde oven van 180˚C.

Perenflapjes met kaneelsuiker | www.deedylicious.nl

MUZIEKTIP!

Ik weet het, het is november en iedereen is nog druk met sinterklaas. Maar aangezien wij geen Sint vieren, kan ik dan ook niet wachten tot die klaas het land weer uit is. Dat betekent namelijk dat ik weer ongegeneerd kerstmuziek mag luisteren. Stiekem doe ik dat natuurlijk al en bij dit hapje moet ik toch echt direct aan een heerlijke kerstplaat denken. Die ik schaamteloos met je ga delen 😉

 


Ook leuk

Hongaarse Lángos, dé snack die je moet proeven!

Hongaarse Lángos, dé snack die je moet proeven!

Jarenlang heb ik er mijn vakanties doorgebracht; Hongarije. Maar het heeft even geduurd voordat we daar terecht kwamen. In de jaren voordat we in Hongarije kampeerden hebben we mijn moeder gek gemaakt met de vraag of we asje-asje-asjeblieft een keer gingen kamperen. Ze dacht toen dat […]

Bietenloempia’s

Bietenloempia’s

Sinds ik aan het koken en bakken ben geslagen, kan ik het niet laten om bestaande recept naar mijn eigen hand te zetten. Ik vervang te pas en te onpas ingrediënten of maak gebruik van smaakmakers waarvan ik denk dat deze goed bij elkaar passen. Zo zijn ook deze […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *