Pastasalade met pompoen, spinazie en pesto

De herfst is in volle gang en dat houdt in dat pompoen weer volop in het seizoen is! Heerlijk, want ik kan hier geen genoeg van krijgen. Zoals je misschien wel weet, kookte ik al aardig wat gerechten met pompoen en kan het niet laten om hiermee te experimenteren. Ik had weer eens zin in pasta, maar dan het liefst een lichte maaltijd. Dus besloot ik de hoeveelheid pasta te halveren en deze aan te vullen met geroosterde pompoen, spinazie en zelfgemaakte pesto. Dit was zó lekker dat ik het wel met jullie moest delen. Ik maak je dan ook graag blij met het recept van deze pastasalade met pompoen, spinazie en pesto.

Pastasalade met pompoen, spinazie en pesto

 

Pastasalade met pompoen, spinazie en pesto

20 oktober 2017
: 4 personen
: 15 min
: 45 min
: 1 hr

Door:

Dit heb je nodig
  • 250 gr farfalle (strikjes) pasta
  • 1 flespompoen, geschild en in kleine blokjes
  • bakolijfolie
  • peper
  • zout
  • 2 takjes tijm, alleen de blaadjes
  • 20 cherrytomaten
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 1/2 komkommer, in halve maantjes
  • 400 gr bladspinazie
  • 1 bol buffelmozzarella
  • Parmezaanse kaas
  • pesto
  • extra vergine olijfolie
  • ovenschaal
  • bakplaat
Wat ga je doen?
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 225˚C.
  • Stap 2 Vet de ovenschaal in met 2 eetlepels bakolijfolie en verdeel de pompoen erin. Breng op smaak met peper, zout en tijm. Dek af met aluminiumfolie. Bak 30 minuten in de oven, haal het folie eraf en bak nog 10 minuten.
  • Stap 3 Prik de tomaten in met een mes en leg ze op de met bakpapier bekleedde bakplaat. Besprenkel met wat bakolijfolie, peper en zout. Zet de tomaten in de oven wanneer het folie van de pompoen af mag.
  • Stap 4 Kook de farfalle in ruim gezouten water. Giet af en roer er de pesto doorheen.
  • Stap 5 Verdeel de spinazie over de borden, schep daar bovenop de farfalle. Dan mag de pompoen, rode ui en komkommer er overheen.
  • Stap 6 Scheur de mozzarella in grove stukken en verdeel over de borden.
  • Stap 7 Leg per bord 5 tomaten op het bord en maak af met wat grof geraspte Parmezaanse kaas.

Variatietip: Ook lekker met kip. Breng een kipfilet op smaak met Italiaanse kruiden of een BBQ rub. Bak deze rondom aan in een koekenpan en schuif daarna 20 minuten in de oven tijdens de oventijd van de pompoen.

Pastasalade met pompoen, spinazie en pesto

MUZIEKTIP!

Een herfstig gerecht vraagt om een warme track, niet? Eentje waarbij je lekker op de bank ploft en een dekentje over je heen trek.


Ook leuk

Pompoenravioli met salie-botersaus

Pompoenravioli met salie-botersaus

Zelf pasta maken is zo leuk om te doen. En wat nog leuker is; het is zo simpel, dat iedereen dit kan. Met maar een paar basisingrediënten kun je al zoveel lekkers maken. En zoals alles in de Italiaanse keuken; simpel is meestal het meest smaakvol, […]

Pompoencurry met pittige pepersaus

Pompoencurry met pittige pepersaus

Als je de blog van DeedyLicious al wat langer volgt, dan heb je het toprecept van de homemade pittige pepersaus vast voorbij zien komen. Met deze saus kun je maar liefst twee maanden doen en verschillende recepten maken of bestaande recepten lekker mee op smaak […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *