Ovenschotel met spitskool, prei en komijn

Jemig…het is al best weer een tijd geleden dat ik een ovenschotel heb gemaakt. En dan te bedenken dat mijn ovenschotel met chinese kool en kerrie een van de best bekeken recepten op mijn blog is. Hoog tijd om weer een nieuwe variant te bedenken dus! Dit keer een ovenschotel met spitskool, prei en komijn. Een ovenschotel die echt heerlijk smaakt door zijn mix aan specerijen. Er zit heel veel groente in en is genoeg voor 4 personen. Ik zeg alvast; ‘eet smakelijk!.’

Ovenschotel met spitskool, prei en komijn

Deze ovenschotel maakte ik met aardappelschijfjes met wat geraspte kaas on top. Ik ben niet zo van de snotkaas bovenop, dus de grill gaat meestal op het het einde van de baktijd nog even aan. Op deze manier creëer je een heerlijk knapperig laagje kaas. De cherrytomaatjes geven net even een friszure touch. Als je heel veel tomaatjes hebt, zou je ook die natuurlijk ook aan de vulling kunnen toevoegen. Kortom, dit is weer een recept waar je lekker mee kunt variëren! Geniet ervan 🙂

OVENSCHOTEL MET SPITSKOOL, PREI EN KOMIJN

13 maart 2017
: 4 personen
: 15 min
: 40 min
: 60 min

Door:

Dit heb je nodig
  • 1 spitskool, fijngesneden in dunne reepjes
  • 1 kleine prei, gewassen en fijngesneden in dunne ringen
  • 300 gr gehakt
  • 1 rode paprika, gewassen en fijngesneden in dunne reepjes
  • 1 winterwortel, geschild en in kleine blokjes
  • 700 gr aardappelschijfjes
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 150 gr geraspte oude kaas
  • 10 cherrytomaatjes
  • 1/2 tl chilipoeder (of een half spaans pepertje)
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1,5 tl kerriepoeder
  • 1/2 tl venkelzaad, fijngemalen in vijzel
  • boter
  • olijfolie om in te bakken
  • hapjespan
  • ovenschotel
Wat ga je doen?
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Stap 2 Fruit de spitskool, prei, paprika, winterwortel, rode ui en knoflook aan in de hapjespan. Wanneer de ui glazig begint te worden, mag het gehakt, chilipoeder, komijnpoeder en venkelzaad erbij. Bak het gehakt rul en breng op smaak met peper en zout. (Eten er kindjes mee? Halveer de hoeveelheid chilipoeder dan.)
  • Stap 3 Voeg dan de tomatenpuree toe en laat dit een paar minuutjes meebakken. (Eventueel voeg je daarna wat cherrytomaatjes toe. Bewaar er een vijftal voor bovenop.)
  • Stap 4 Vet de ovenschaal in met wat boter en beleg de schaal met een laagje aardappelschijfjes. Vul de schaal met het gehaktmengsel en dek af met de rest van de aardappelschijfjes. Bestrooi met de geraspte kaas en duw er wat gehalveerde cherrytomaatjes in.
  • Stap 5 Plaats de schaal in het midden van de oven en laat zo’n 30 à 40 minuten bakken, totdat de aardappels en kaas bruin beginnen te worden.
  • Stap 6 Haal de ovenschotel met spitskool uit de oven en serveer direct. Nu oppassen dat je je mond niet verbrandt 😉

Ovenschotel met spitskool, prei en komijn | www.deedylicious.nl

 

MUZIEKTIP!

Ovenschotels vind ik echt zo’n relax maaltje, omdat je lekker achterover kunt hangen wanneer hij in de oven staat. En bij deze rustgevende mood hoort natuurlijk een goed glas wijn én plaat met zo’n heerlijk ontspannen gevoel. Deze plaat van The Sea The Sea vind ik echt zo’n pareltje waarbij je weg kunt dromen terwijl je naar de regen op het raam staart, maar ook van kunt genieten bij het vallen van de avondzon…


Ook leuk

Ovenschotel met Chinese kool en kerrie

Ovenschotel met Chinese kool en kerrie

Ovenschotels zijn zó fijn om te maken en staan dan ook met regelmaat op het menu. Vooral vanwege het gemak, omdat alles lekker in een schaal past en je meteen een berg groente naar binnen krijgt. Maar ook omdat je hiermee eindeloos kunt variëren. We […]

Kibbelingsalade met kruidenyoghurt

Kibbelingsalade met kruidenyoghurt

Tegenwoordig eten we op woensdag vaak een salade en onlangs was het mijn ‘beurt’ om te bedenken wat we gingen maken. Ik moest, voordat ik boodschappen ging doen, nog even snel de stad in om iets te ruilen en liep langs de visboer waar een […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *