Ovenschotel met Chinese kool en kerrie

Ovenschotels zijn zó fijn om te maken en staan dan ook met regelmaat op het menu. Vooral vanwege het gemak, omdat alles lekker in een schaal past en je meteen een berg groente naar binnen krijgt. Maar ook omdat je hiermee eindeloos kunt variëren. We gebruiken dit recept dan ook met regelmaat om de koelkast ‘leeg te koken’. Restje kool erin, nog wat paprika’s die echt op moeten en het beetje aardappels dat niet meer in de stamppot paste, gaat er ook in. Deze ovenschotel met Chinese kool en kerrie is echt een koelkast-leegmaak-recept; in deze schotel kun je van alles gebruiken.

Ik heb alleen deze keer geen restjes gebruikt, maar een heerlijk Biologische Chinese kool, aardappels en paprika van BoereGoed. Zij bieden Buurtboxen aan, waarin (h)eerlijke groente en fruit zit dat uit de regio komt. Ze hebben tientallen afhaalpunten in Zuid-Holland waar je je box op kunt halen.

Ovenschotel met Chinese kool en kerrie | www.deedylicious.nl

OVENSCHOTEL MET CHINESE KOOL EN KERRIE

2 maart 2015
: 4 personen
: 10 min
: 30 min
: 40 min

Door:

Dit heb je nodig
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 paprika, in kleine blokjes
  • 3 el zonnebloemolie
  • 250 gram gehakt
  • 4 tl kerriepoeder
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 1 Chinese kool, in dunne reepjes
  • 2 knoflooktenen, fijngehakt
  • peper
  • zout
  • 350 gram aardappelschijfjes
  • geraspte kaas
  • hapjespan
  • ovenschaal
Wat ga je doen?
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 200˚.
  • Stap 2 Fruit de ui en paprika in de olie, totdat de ui glazig begint te worden. Doe dan het gehakt erbij samen met de kerrie, tomatenpuree en nootmuskaat. Bak rul totdat het net gaar is.
  • Stap 3 Voeg de kool en knoflook toe. Bak dit een minuut of twee mee, totdat het een beetje is geslonken. Doe er naar smaak nog wat peper en zout overheen en roer nog eenmaal goed door.
  • Stap 4 Vet de ovenschaal in met wat olie of boter. Gaar ondertussen de aardappelschijfjes voor in de magnetron.
  • Stap 5 Stort het mengsel in de ovenschaal en dek het dakpansgewijs af met de aardappelschijfjes. Strooi daarover de geraspte kaas.
  • Stap 6 Plaats de schaal in het midden van de oven en bak 20 minuten. Mocht je kaas nog een beetje bleek zijn, zet dan even een paar minuten de grill aan, om het knapperig bruin te laten worden.
  • Stap 7 Serveer eventueel met wat verse rucola.

Ovenschotel met Chinese kool en kerrie | www.deedylicious.nl

Ovenschotel met Chinese kool en kerrie | www.deedylicious.nl

MUZIEKTIP!

Een lekker easy going recept welke in de winter of zomer, eigenlijk altijd goed is. Daarom ook een easy going plaatje van Sigala.

 


Ook leuk

Sinaasappelkip met ovengroente

Sinaasappelkip met ovengroente

Deze maand heb ik weer meegedaan met de FoodBlogSwap en heb ditmaal mogen koken van de blog van Katrins Favoriete recepten. Op haar blog staan fijne recepten die ze, heel leuk, heeft onderverdeeld in de werelddelen. Zo kun je recepten zoeken uit Azië, Noord- Midden-, […]

Ovenschotel met spitskool, prei en komijn

Ovenschotel met spitskool, prei en komijn

Jemig…het is al best weer een tijd geleden dat ik een ovenschotel heb gemaakt. En dan te bedenken dat mijn ovenschotel met chinese kool en kerrie een van de best bekeken recepten op mijn blog is. Hoog tijd om weer een nieuwe variant te bedenken dus! Dit […]



4 reacties op “Ovenschotel met Chinese kool en kerrie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *