Mosterdaardappels met haricot verts

Met aardappels kun je zo fijn variëren. En ja, ik weet dat er veel tegenstanders zijn van de aardappel, maar mij maak je er elke dag nog blij mee. Vriendlief wordt wel eens gek van mijn aardappelliefde, vandaar dat ik hem telkens weer probeer te paaien met een andere variant. Dan kan hij ten minste nooit klagen dat we altijd maar hetzelfde eten 😉

Ik maakte deze variant van kleine aardappeltjes die nog lekker in de schil zaten. Even boenen en op smaak brengen en eigenlijk ben je dan al bijna klaar. Ik hou nu eenmaal van simpel en snel te maken gerechten. Wanneer je daar verse groenten en een lekker stuk vlees bij serveert, kun je niets anders dan genieten van een heerlijke maaltijd.

Mosterdaardappels

Zoals ik al zei maakte ik deze mosterdaardappels in een handomdraai. Lekker voor op een dag dat je niet zoveel handelingen in de keuken wilt maken, maar toch iets lekkers op tafel wilt zetten. Lees mee hoe jij ze ook kunt maken. Ik heb ze geserveerd met haricots verts en een biologische hamburger, maar bij een salade, gestoomde broccoli of een lekkere steak, smaken ze ook fantastisch. Maak ze met wat jij lekker vindt!

Mosterdaardappels met haricots vertsWat heb je nodig voor 4 personen?

 • 500gr kleine aardappeltjes in de schil
 • 2el grove (of dijon)mosterd
 • 1,5el olijfolie
 • 3 takjes tijm (blaadjes afgeritst)
 • 600gr haricot verts
 • 4 biologische hamburgers
 • peper
 • zout
 • ovenschaal
 • koekenpan
 • pan

 

Wat ga je doen?

 1. Mosterdaardappels met haricots vertsVerwarm de oven voor op 220˚.
 2. Was de aardappels en dep droog. Snijd de grotere doormidden en leg ze in de ovenschaal.
 3. Maak de mosterdsaus; meng de mosterd met de olijfolie, blaadjes tijm en wat peper en zout. Giet dit over de aardappels heen en roer goed om, zodat ze allemaal bedekt zijn met een laagje.
 4. Zet de aardappels 30 minuten in de oven, maar roer om de 10 minuten even om.
 5. Zet in de laatste 10 minuten dat de aardappels in de oven staan, een koekenpan op het vuur en een pan met water en een snuf zout.
 6. Bak de hamburgers mooi bruin in boter of olie. Verpak ze in aluminiumfolie, zodat ze nog lekker warm zijn als alles klaar is.
 7. Kook de boontjes, deze hoeven maar 5-6 minuten te koken.
 8. Serveer de aardappels met wat boontjes en een lekkere hamburger.

 

Muziektip!

De muziek voor bij deze easy maaltijd is vandaag van Mayer Hawthorne. Swingt de ovenschaal…ehh…pan uit met een goede dosis humor.


Ook leuk

Zomerse Coldbrew Ice Tea

Zomerse Coldbrew Ice Tea

Ik heb er al eens eerder over geschreven, coldbrew ice tea. En toen ik er over schreef was het hartje winter. Mensen verklaarde me eerst voor gek, maar al gauw volgen er meer enthousiastelingen. Ik ontdekte dat ice tea in de winter heerlijk kan zijn […]

Salsa maken; Back to basic

Salsa maken; Back to basic

Terwijl ik deze blog zit te schrijven, geniet ik voor de eerste keer van het ochtendzonnetje in de tuin en kijk uit naar nog meer van dit soort ochtenden! Lekker ontspannen mijn mail checken, terwijl de zon op mijn gezicht staat, heerlijk. Toen ik van […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *