Mexicaanse tortizza’s met pompoenhummus en pittige salsa

Ik bedenk soms van die gerechten, waarvan ik vooraf al weet dat het écht lekker gaat worden en ik hier mensen blij mee gaat maken. Toen Vriendlief, na een eerste hap te hebben genomen, vroeg ‘Wanneer gaan we dit weer eten?’, wist ik dan ook gelijk dat dit een topgerecht was en op de blog MOEST komen; Mexicaanse tortizza’s! Ik speelde wel een klein beetje vals, want nadat de tortilla’s zijn gebakken, hoeft het niet meer terug in de oven. Ach, wel zo makkelijk toch? Dan kun je lekker snel aan tafel 😉

Mexicaanse tortizza's met pompoenhummus en pittige salsa | www.deedylicious.nl

MEXICAANSE TORTIZZA’S MET POMPOENHUMMUS EN PITTIGE SALSA

7 juni 2017
: 4 tortizza's
: 10 min
: 15 min
: 25 min

Door:

Dit heb je nodig
 • 4 tortilla’s medium formaat
 • 300 gr gehakt
 • 1 pot Mexicaanse bonenmix
 • 100 gr gemengde sla
 • 200 gr pompoenhummus
 • 1 kleine rode ui, fijngesnipperd
 • 2 tomaten, zonder vruchtvlees, in blokjes
 • 1/2 pepertje, fijngehakt
 • 1 avocado, in kleine blokjes
 • 1/2 komkommer, in kleine blokjes
 • 1 tl gerookt paprikapoeder
 • peper
 • zout
 • optioneel: geraspte kaas
Wat ga je doen?
 • Stap 1 Verwarm de oven voor op 200˚C.
 • Stap 2 Bak het gehakt rul met het gerookt paprikapoeder en breng op smaak met peper en zout.
 • Stap 3 Grill de tortilla’s een paar minuten in de oven op 200˚C. Wacht totdat deze opbollen en lichtbruin en knapperig worden. Dan mogen ze eruit.
 • Stap 4 Meng de blokjes tomaat, rode peper, rode ui, avocado en komkommer tot een salsa.
 • Stap 5 Smeer wat van de pompoenhummus op de tortilla. Leg daaroverheen een hand sla.
 • Stap 6 Bovenop de sla schep je twee eetlepels gehakt en als finishing touch wat van de pittige salsa.
 • Stap 7 Bestrooi als laatste eventueel de pizza nog met wat geraspte kaas.

MUZIEKTIP!

Bij zo’n sfeervol recept hoort een sfeervolle plaat en wel van Natalia Lafourcade. Wat een geweldige stijl heeft ze, ik vind haar muziek fantastisch. Elke dag komt er wel een nummer van haar voorbij in een van mijn vele playlists. Deze dame mag best een keer zo’n huiskamerconcert als in de video bij mij geven, dan beloof ik plechtig dat ik haar dit gerecht voorschotel. Ik weet zeker dat zij daar dan weer blij van wordt 😉


Ook leuk

Vegetarische wrap met zoete aardappel en chiliyoghurt

Vegetarische wrap met zoete aardappel en chiliyoghurt

Begin 2019 was ik erg druk met een grote opdracht voor een hele grote klant, waar o.a. receptontwikkeling, koken en foodfotografie bij kwamen kijken. Helaas mag ik jullie hier niets over verklappen, maar wat ik wel kan verklappen is dat ik er bijna een maand […]

Doperwtensoep met grove mosterd en bosui

Doperwtensoep met grove mosterd en bosui

Getverderrie! Als ik naar buiten kijk is de herfst niet meer te ontkennen. Mijn geliefde zomer is vertrokken met de noorderzon en laat ons hier achter met dit grijze, natte weer. Nu heb ik altijd een haat-liefde verhouding met deze tijd van het jaar. Want […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *