Mexicaanse pasteitjes

Wij houden thuis van de Mexicaanse keuken en variëren hier dan ook geregeld mee. Naast dat we van Burrito’s, Fajita’s en Taco’s houden, experimenteren we ook wel eens met de inhoud van deze smakelijke vrienden. Vandaag hebben we deze heerlijke Mexicaanse pasteitjes gemaakt, gevuld met pittig gehakt en bonen. Serveer hiernaast een frisse salade of trakteer deze als hartige hapjes.

Mexicaanse pasteitjes | www.deedylicious.nlWat heb je nodig voor 12 pasteitjes?

  • 18 velletjes bladerdeeg
  • 200 gram gehakt
  • 1 grote ui
  • 1 gele paprika
  • 1 potje Mexicaanse bonenmix van HAK
  • 3 tl DeedyLicious kruidenmix
  • 2 el. olie om te bakken
  • boter om mee in te vetten
  • 2 muffinvormen

 

Wat ga je doen?

Snij de ui fijn en de paprika in kleine blokjes. Fruit deze even aan in een hapjespan met 2 el. olie. Wanneer de ui en paprika zacht beginnen te worden doe je het gehakt erbij en bak je dit rul. Doe de kruidenmix erbij met een klein beetje peper en zout. Na 3 minuten doe je de bonenmix erin en laat je dit zachtjes pruttelen totdat het een beetje is ingedikt. Zet dan het gas uit en leg een deksel op de pan.

Verwarm de oven voor op 225˚.

Vet de muffinvormen goed in met de boter. Pak een glas of beker en snij uit 12 velletjes bladerdeeg rondjes die 2 cm groter zijn dan je muffinvorm. Leg ze in de vorm en druk ze zachtjes bij de bodem aan. Zorg dat ze ongeveer een halve centimeter onder de rand blijven. Prik gaatjes in het deeg en vul met een ruime eetlepel van het gehakt.

Mexicaanse pasteitjes | www.deedylicious.nlNeem een kleiner glas en druk 12 vormpjes uit de 6 overgebleven plakjes deeg (2 rondjes per velletje). Leg deze over de gevulde muffinvakjes heen en druk zachtjes de randjes aan.

Mexicaanse pasteitjes | www.deedylicious.nlMexicaanse pasteitjes | www.deedylicious.nlStrijk er nog een beetje boter overheen, strooi nog een snufje van de kruidenmix overheen en prik op het laatst een paar gaatjes in het dekseltjes, zodat de lucht kan ontsnappen.

Plaats de bakvorm in het midden van de oven laat zo’n 15-20 minuten bakken. De hapjes zijn gaar als het deeg mooi omhoog is gekomen en een goudbruine kleur heeft gekregen.

Mexicaanse pasteitjes | www.deedylicious.nlEet smakelijk!

Je kunt de vulling van deze pasteitjes ook prima gebruiken om je Burrito mee te vullen. Wij maken op een Burrito-avond vaak gewoon wat teveel. Van de left overs maken we de volgende dag deze hartige hapjes. 


Ook leuk

Hongaarse Lángos, dé snack die je moet proeven!

Hongaarse Lángos, dé snack die je moet proeven!

Jarenlang heb ik er mijn vakanties doorgebracht; Hongarije. Maar het heeft even geduurd voordat we daar terecht kwamen. In de jaren voordat we in Hongarije kampeerden hebben we mijn moeder gek gemaakt met de vraag of we asje-asje-asjeblieft een keer gingen kamperen. Ze dacht toen dat […]

Mexicaanse restaurants top 3

Mexicaanse restaurants top 3

Nog nooit heb ik enig voet gezet op Mexicaanse bodem, dat staat nog op mijn bucketlist. Maar het Mexicaanse eten heb ik daarentegen al regelmatig naar binnen geschoven. Taco’s, nacho’s, fajita’s, burrito’s, je maakt mij er altijd blij mee. De Mexicaanse keuken is van oorsprong een […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *