Merengue met Tony Chocolonely: gastblogger Ilja

Ik kom uit een creatief gezin en vond het vroeger geweldig leuk om met mijn ouders mee te ‘knutselen.’ Mijn moeder gaf cursussen Origami en ik vond het een feest als ik mee mocht doen. Soms vouwden we samen een kraanvogel of wat Japanse figuurtjes in elkaar, maar ik was nog het meeste onder de indruk van de veelzijdigheid van de verschillende papiertjes. Effen, glimmend, met spikkeltjes, een ruitje, een psychedelisch patroon of een tekenfiguurtje van een panda. Jammergenoeg gingen deze stapels met gekleurde papiertjes meestal mee naar de cursisten.

En dan mijn vader: timmerman en altijd aan het creëren met zijn handen. Mijn vorige huis stond vol met zelfgemaakte meubels, een eigenhandig gemaakte badkamer en mooie afwerkingen in het huis. In de garage hield hij vroeger altijd ‘zijn kantoor’ en daar kwamen de meest prachtige dingen uit. Nu heeft hij geen garage meer, maar nog steeds creëert hij van alles uit zijn knutselhok. In zijn vrije tijd had hij standaard een camera in zijn handen en bekeek hij alles door een lens (goh waar zou ik dat vandaan hebben?). En ik mocht altijd met alles meedoen: vouwen, foto’s maken én de garage in en met een hamer en zaag in de weer.

Hoe ouder ik word, hoe meer ik zie dat dit in elk gezin niet anders is. Want wat mama en papa doen vinden kinderen, zolang ze nog niet aan het puberen zijn, echt heel tof. En ieder kind wil wel meedoen. Zo ook Ilja. Ilja is de dochter van foodblogger Lekker eten met Linda. En dat het koken en bakken haar met de paplepel is ingegoten blijkt maar weer. Deze 9-jarige dame tovert nu al de lekkerste gerechten op tafel, maakt gretig gebruik van de Eetkalender die ik met Francesca ontwikkelde én kan op deze leeftijd al met een KitchenAid omgaan.

Merengue met Tony Chocolonely

Tijdens het Lente Foodiefest, waarbij deze 3 foodies in mijn keuken gingen koken, kwamen de kids ook gezellig mee. De heren Mika en Jessey vermaakten zich opperbest met superhelden, voetballen, iPads en puzzels, terwijl Ilja liever bij ons in de keuken stond. Ze had zelfs een recept bedacht dat ze graag wilde maken. De ingrediënten had ze zorgvuldig geselecteerd, ze wilde namelijk een Merengue met Tony Chocolonely maken. Dat ik wel te porren ben voor een recept met grappige ingrediënten, dat weten jullie nu toch wel? Dus nodigde ik Ilja uit om in mijn keuken plaats te nemen en liet haar voor de eerste keer met een KitchenAid werken. We hebben er een filmpje van gemaakt om te laten zien hoe ze deze lekkernij heeft gemaakt. Kijken jullie mee?


Ook leuk

Saffraanijs met rozenwater en gekarameliseerde macadamia’s

Saffraanijs met rozenwater en gekarameliseerde macadamia’s

Alweer een héle lange tijd geleden kreeg ik kookvriendinnetje Linda Peek van Lekker eten met Linda te eten, samen met manlief. En als er een foodie komt eten, moet er natuurlijk wel wat speciaals op tafel worden gezet. Ik zal je eerlijk zeggen dat ik […]

Vegetarische wrap met zoete aardappel en chiliyoghurt

Vegetarische wrap met zoete aardappel en chiliyoghurt

Begin 2019 was ik erg druk met een grote opdracht voor een hele grote klant, waar o.a. receptontwikkeling, koken en foodfotografie bij kwamen kijken. Helaas mag ik jullie hier niets over verklappen, maar wat ik wel kan verklappen is dat ik er bijna een maand […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *