Marokkaanse stoofschotel met kikkererwten

Ik had, voor dat ik dit recept maakte, nog nóóit iets met kikkererwten gemaakt. En ik kan je eigenlijk niet eens zo goed uitleggen waarom. Het is gewoon nog nooit in mijn boodschappenmandje beland tijdens het shoppen. Maar toen ik onlangs van iemand een blikje kreeg, moést ik er wel iets mee doen en maakte ik deze Marokkaanse stoofschotel.

Marokkaanse stoofschotel met kikkererwten | www.deedylicious.nl

Marokkaanse stoofschotel

Ik heb met de kikkererwten een heerlijk stoofschotel gemaakt. Ik had zin in eens wat anders dan aardappels, groente en vlees. En ik heb met mijn kruiden en specerijen boek een heerlijke combinatie van specerijen gemaakt om het geheel op smaak te brengen. Het gerecht is vegetarisch, maar met dit gerecht ik mis het vlees geen moment! Oh en het is heel makkelijk toemaken, alles past in een pan en is ook nog eens snel klaar.

Meer vegetarische recepten?

Bekijk deze recepten eens voor nog meer inspiratie met groente!

MAROKKAANSE STOOFSCHOTEL MET KIKKERERWTEN

17 september 2015
: 4 personen
: 15 min
: 30 min
: 45 min

Door:

Dit heb je nodig
  • 300 gr pompoen
  • 1 grote courgette
  • 3 rode uien
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 4 tomaten
  • 4 el zonnebloemolie
  • 1 tl komijn (gemalen)
  • 1/2 tl kaneel (gemalen)
  • 1 tl koriander (gemalen)
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 blik kikkererwten
  • handje vol muntblaadjes
Wat ga je doen?
  • Stap 1 Snij de pompoen in blokjes van ongeveer 2×2 cm. Snij de courgette in gelijke blokjes en hak de gepelde uien in grove parten. De paprika’s snij je in reepjes en de tomaten in 6 parten.
  • Stap 2 Zet een ruime hapjespan of braadpan op het vuur met de olie. Doe de courgette, uien, pompoen, paprika, tomaten en specerijen de pan. Laat dit 20 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan.
  • Stap 3 Na 20 minuten mogen de afgespoelde kikkererwten erbij en mag het nog 10 minuten verder stoven. Breng het op smaak met wat peper en zout.
  • Stap 4 Schep een ruime hoeveelheid op een diep bord en strooi er op het laatst wat van de muntblaadjes overheen.

MUZIEKTIP!

Met dit gerecht zet je een pikant maaltje op tafel. En daar past ook wel een pittige plaat bij.

 

 


Ook leuk

Pompoenravioli met salie-botersaus

Pompoenravioli met salie-botersaus

Zelf pasta maken is zo leuk om te doen. En wat nog leuker is; het is zo simpel, dat iedereen dit kan. Met maar een paar basisingrediënten kun je al zoveel lekkers maken. En zoals alles in de Italiaanse keuken; simpel is meestal het meest smaakvol, […]

Pompoencurry met pittige pepersaus

Pompoencurry met pittige pepersaus

Als je de blog van DeedyLicious al wat langer volgt, dan heb je het toprecept van de homemade pittige pepersaus vast voorbij zien komen. Met deze saus kun je maar liefst twee maanden doen en verschillende recepten maken of bestaande recepten lekker mee op smaak […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *