Kokosbollen in twee smaken; gember en chocolade

Afgelopen jaar kwam ik ze al geregeld tegen op een van de vele foodfestivals; kokosbollen. En elke keer dat ik ze tegenkwam ging er ook een zak van mee naar huis. Want als ik ergens fan van ben is het wel kokos, helemaal wanneer het in deze zoete traktatie zit verhuld!

Foodblogswap

Ik deed sinds lange tijd weer eens mee met de Foodblogswap, waarbij bloggers van elkaars blog koken. Met wat kleine aanpassingen maak je er jouw eigen recept van en ontstaat er eigenlijk weer een nieuw recept. Ik had deze keer de blog Mamma’tje van alles waarvan ik mocht koken. Ik kwam op haar blog het recept voor kokosmakronen tegen en moest gelijk terugdenken aan die geweldige bollen van de foodfestivals.

Kokosbollen in twee smaken; gember en chocolade | www.deedylicious.nlSuikerzoete Kokosbollen

Ik maakte een eigen variant met suiker, want bij de meeste baksels van Mamma’tje van alles is de geraffineerde suiker vervangen voor een alternatief zoals honing, kokosbloesemsuiker of oerzoet. Ik heb niets tegen een beetje suiker en heb het recept dan ook wat aangepast. Vaak vind ik de smaak namelijk wat minder worden bij het vervangen van geraffineerde suiker. Ook heb ik een iets groter receptje gemaakt, zodat ik twee smaken kon maken. Met dit recept maak je zo’n 16 kokosbollen, 8 van elke smaak dus. Lees hieronder hoe ook jij deze lekker zoete snack maakt.

KOKOSBOLLEN IN TWEE SMAKEN; GEMBER EN CHOCOLADE

27 januari 2017
: 16 bollen
: 15 min
: 30 min
: 45 min

Door:

Dit heb je nodig
 • 270 gr kokosrasp (verkrijgbaar bij toko en supermarkt)
 • 250 gr fijne kristalsuiker
 • 4 eiwitten
 • 35 gr pure chocolade (in stukjes gehakt)
 • 1,5 tl verse gember (geraspt)
 • bakplaat bekleed met bakpapier
 • 2 mengkommen
Wat ga je doen?
 • Stap 1 Verwarm de oven voor op 170˚C.
 • Stap 2 Splits de eitjes en meng het eiwit met 250 gram van de kokosrasp en alle suiker. Mix dit tot een papje. Lijkt het je te nat? Voeg dan de laatste 20 gram kokosrasp toe.
 • Stap 3 Verdeel het papje over twee kommetjes. Voeg in de ene kom de gember toe en in de andere de chocolade. Roer de ingrediënten in beide kommen goed door elkaar.
 • Stap 4 Vorm met behulp van je handen bollen en plaats ze op het bakpapier. Bak de kokosbollen in ongeveer 30 minuten gaar.
 • Stap 5 Haal ze uit de oven en laat ze op een rekje afkoelen. Bewaar ze in een afgesloten doosje of blik.

Tip: Eet je ze niet dezelfde dag? Warm ze voordat je ze gaat eten dan nog even 5 minuutjes op te warmen in de oven op 170˚C.

Kokosbollen in twee smaken; gember en chocolade | www.deedylicious.nl

Kokosbollen in twee smaken; gember en chocolade | www.deedylicious.nl

Kokosbollen in twee smaken; gember en chocolade | www.deedylicious.nl

MUZIEKTIP!

Bij het hoofdingrediënt kokos moet ik toch altijd aan tropische plaatjes denken; Visueel én muzikaal gezien. En als er iets tropisch is moet dat toch wel Kaoma zijn, de Frans-Braziliaanse groep die eind jaren 8o een kneiter van een hit hadden met de Lambada. Triest nieuws dat de zangeres in 2017 om het leven is gekomen. Gelukkig hebben we haar muziek nog!

 


Ook leuk

Frambozenijsjes met yoghurtcornflakes

Frambozenijsjes met yoghurtcornflakes

De zomer staat nu écht voor de deur en ik kan niet wachten om te vergeten hoe schoenen aan mijn voeten ook alweer aanvoelde. Het liefst loop ik in de zomer namelijk de hele dag op slippers of blote voeten. En als dat zover is […]

Appel-aardbeiencakejes, wie jarig is trakteert!

Appel-aardbeiencakejes, wie jarig is trakteert!

In juli ben ik jarig en ik probeer dan altijd een zomerse traktatie te bedenken voor mijn collega’s. Vaak zijn het ijsjes die ik, net als dat ik vroeger op school deed, trakteer. Maar aangezien het weer dit jaar niet echt meezat, heb ik mijn […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *