Kip met romige citroenaardappels

Het is weer maart en ik weet niet wat het is met mijn lijf, maar al vanaf februari heb ik behoorlijk last van een winterdip. Nul energie en vooral geen zin om creatief na te denken over recepten voor mijn blog. Het is een jaarlijks terugkerend ritueel en ik geef mij er maar aan over. Maar afgelopen week dook ik zowaar de keuken in, omdat er een recept in mijn hoofd zat en dat moest eruit: Kip met romige citroenaardappels. En lekker dat het was!

Kip met romige citroenaardappelsKip met romige citroenaardappels

Ik maakte dit recept voor 2 personen, maar met gemak draai je het recept om voor 4 personen. Voeg extra kip, groenten en vocht toe en je hebt een heerlijke maaltijd op tafel voor een heel gezin! Ik gebruikte diepvries doperwten en worteltjes, maar je kunt ook verse gebruiken. houdt dan wel rekening met een iets langere kooktijd. Voeg wat extra bouillon toe om droogkoken te vermijden. De saus die je onderin de pan vindt, daar zal iedereen namelijk om vechten. Superlekker, fris en romig.

Kip met romige citroen aardappels

6 maart 2020
: 2 personen
: 10 min
: 30 min
: 40 min

Door:

Dit heb je nodig
 • 2 el olijfolie
 • 20 gr roomboter
 • 2 kipfilets (300 gr)
 • 1 ui, gesnipperd
 • 1 rode paprika, in kleine blokjes
 • 2 tenen knoflook, fijngehakt
 • 1 tl tijm
 • 150 ml bouillon
 • sap van 1 grote citroen
 • 500 gr krieltjes, geschild
 • 75 gr doperwten
 • 75 wortel (diepvries of vers)
 • 125 ml room
 • 5 takjes krulpeterselie
 • peper
 • zout
Wat ga je doen?
 • Stap 1 Verhit een braadpan met de olie en boter en bak de kipfilet rondom goudbruin. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan, verpak in aluminiumfolie en bewaar voor later.
 • Stap 2 Bak in dezelfde pan de ui, paprika en knoflook 3 minuten aan. Voeg de tijm, aardappels, bouillon en citroensap toe. Breng op smaak en laat op zacht vuur 10 minuten garen. Schep regelmatig om.
 • Stap 3 Voeg de doperwten en worteltjes toe met de room en gaar nog 8 minuten mee. Voeg de laatste paar minuten de kip toe.
 • Stap 4 Serveer in een diep bord een kipfilet met wat aardappels, groenten en saus en garneer met vers gehakte peterselie.

Kip met romige citroenaardappels

MUZIEKTIP!

Omdat ik blijkbaar énorm behoefte heb aan zon, zee en zomer knal ik er maar een heerlijk zomerse plaat in. Het is een nieuwe track van muzikale vriend Derrick McKenzie. Supertrots ben ik op hem, dit gaat een plaat worden die veel in mijn beachsets terug zal komen.


Ook leuk

Vegetarische wrap met zoete aardappel en chiliyoghurt

Vegetarische wrap met zoete aardappel en chiliyoghurt

Begin 2019 was ik erg druk met een grote opdracht voor een hele grote klant, waar o.a. receptontwikkeling, koken en foodfotografie bij kwamen kijken. Helaas mag ik jullie hier niets over verklappen, maar wat ik wel kan verklappen is dat ik er bijna een maand […]

Doperwtensoep met grove mosterd en bosui

Doperwtensoep met grove mosterd en bosui

Getverderrie! Als ik naar buiten kijk is de herfst niet meer te ontkennen. Mijn geliefde zomer is vertrokken met de noorderzon en laat ons hier achter met dit grijze, natte weer. Nu heb ik altijd een haat-liefde verhouding met deze tijd van het jaar. Want […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *