Kibbelingsalade met kruidenyoghurt

Tegenwoordig eten we op woensdag vaak een salade en onlangs was het mijn ‘beurt’ om te bedenken wat we gingen maken. Ik moest, voordat ik boodschappen ging doen, nog even snel de stad in om iets te ruilen en liep langs de visboer waar een geweldige geur van de vers gebakken kibbeling vandaan kwam. Ik kon de verleiding dan ook niet weerstaan en bracht wat mee. Bij thuiskomst bedacht ik er deze geweldige Kibbelingsalade mee, met geroosterde paprika’s en een bijzonder makkelijk, maar smakelijke kruidenyoghurt. En die kruidenyoghurt heb ik bedacht n.a.v. ons weekendje in Frankrijk. Daar gebruiken ze standaard altijd slasaus en ik wilde ook zoiets maken. Ik had nog wat yoghurt in de koeling staan en een kuipje kruidenkaas. Wanneer je deze twee met elkaar mixt, krijg je de lekkerste ‘slasaus’ ever!

Kibbelingsalade met kruidenyoghurt | www.deedylicious.nl

Kibbelingsalade met geroosterde paprika en kruidenyoghurt

27 mei 2016
: 4 personen
:
: 10 min
: 10 min

Door:

Dit heb je nodig
 • 800 gr kibbeling
 • 4 tomaten
 • 1 komkommer
 • grote krop romaine sla
 • 2 geroosterde paprika’s
 • 4 el Griekse yoghurt
 • 2 el kruidenkaas
 • 1 el water
 • gemalen peper
 • optinioneel: vers gebakken croutons*
Wat ga je doen?
 • Stap 1 Verwarm de oven voor op 200˚.
 • Stap 2 Spreid de kibbeling uit over een met bakpapier bekleedde bakplaat en warm de kibbeling 10 minuten op. Maak in de tussentijd de rest van de salade.
 • Stap 3 Was de sla, komkommer en tomaten goed en snijd deze in kleine stukken. Snijd de geroosterde paprika fijn en meng door de sla. Breng op smaak met peper. Zout is niet nodig, dit zit al in de kruidenyoghurt.
 • Stap 4 Meng de Griekse yoghurt met de kruidenkaas en mix dit goed door elkaar totdat er geen klontjes meer zijn. Voeg dan een eetlepel water toe om het iets te verdunnen.
 • Stap 5 Mix een paar eetlepels van de kruidenyoghurt over de sla en zet de rest op tafel voor de liefhebber.
 • Stap 6 Haal de kibbeling uit de oven.
 • Stap 7 Doe de salade op een mooi bord en leg er wat van de warme kibbeling bovenop.
 • Stap 8 *Wil je er nog wat verse croutons overheen? Rooster dan 2 boterhammen goed knapperig in de broodrooster. Wrijf er een teen knoflook overheen als ze klaar zijn en snijd in kleine blokjes voor over de sla.

Eet smakelijk!

Kibbelingsalade met kruidenyoghurt | www.deedylicious.nl

MUZIEKTIP!

Lekker makkelijk, dat is wat ik bij dit gerecht denk. Even easy cooking en vooral niet teveel moeite. Vandaar een nummer dat lekker ‘laidback’ is. Geniet mee van Sara Watkins die met dit nummer wat mij betreft de essentie van Folk vertolkt. I love this!


Ook leuk

Vegetarische wrap met zoete aardappel en chiliyoghurt

Vegetarische wrap met zoete aardappel en chiliyoghurt

Begin 2019 was ik erg druk met een grote opdracht voor een hele grote klant, waar o.a. receptontwikkeling, koken en foodfotografie bij kwamen kijken. Helaas mag ik jullie hier niets over verklappen, maar wat ik wel kan verklappen is dat ik er bijna een maand […]

Hartige spinaziemuffins met kerrie en kaas

Hartige spinaziemuffins met kerrie en kaas

Hartige trek; ik kan er helemaal in opgaan. Als er een zak chips in mijn weg ligt op het moment dat ik hier ‘last’ van heb, dan is hij leeg. In een keer ja 🙂 Om die reden vind ik het dan ook fijn om wat […]2 reacties op “Kibbelingsalade met kruidenyoghurt”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *