Kapsalon met kalkoen en zoete aardappel

De kapsalon staat bekend als een caloriebom en wordt vaak na het stappen gegeten. Maar niet alleen na het stappen, soms haalt Vriendlief wel eens een Turkse pizza voor ons, maar komt dan terug met een kapsalon. Dan kon hij de verleiding weer niet weerstaan 😉 Maar echt vaak doen we dat niet. Want tja, met een flinke bak patat onder het vlees en ook nog eens een lading kaas erover, mag je dit gerecht dan ook direct op je heupen plakken. Dus ik bedacht een versie zonder patat. Deze kapsalon met kalkoen en zoete aardappel is stiekem helemaal niet zo slecht, zolang je het rustig aan doet met de kaas. Verras de familie eens en laat ze smullen van dit heerlijke gerecht!

Kapsalon met kalkoen en zoete aardappel www.deedylicious.nl

Kapsalon met kalkoen en zoete aardappel

2 november 2017
: 4 personen
: 15 min
: 30 min
: 45 min

Door:

Dit heb je nodig
  • 5 zoete aardappels, geschild en in dunne plakjes
  • bakolijfolie
  • peper
  • zout
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/4 tl kaneel
  • 1/2 tl korianderzaad
  • 1/4 nootmuskaat
  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder
  • 450 gr kalkoen, in blokjes
  • 150 gr gerapte kaas
  • 200 gr ijsbergsla, gewassen en gesneden
  • 3 tomaten, gewassen en grof gesneden
  • 1/2 komkommer, gewassen en grof gesneden
  • 5 el yoghurt
  • 2 tenen knoflook, fijngeperst
  • bakplaat met bakpapier
  • koekenpan
  • ovenschaal
Wat ga je doen?
  • Stap 1 Verwarm de oven vroeg op 200˚C.
  • Stap 2 Meng de zoete aardappelschijfjes met olie en breng op smaak met peper en zout. Leg de plakjes naar elkaar op de bakplaat en bak in de oven voor zo’n 15 minuten of totdat de randjes knapperig beginnen te worden.
  • Stap 3 Meng cayennepeper, kurkuma, gemberpoeder, knoflookpoeder, kaneel, korianderzaad, nootmuskaat, gerookt paprikapoeder met wat peper en zout. Voeg 2 eetlepels olie toe en meng dit door de kalkoen heen.
  • Stap 4 Bak de kalkoen snel rondom gaar in een hete koekenpan.
  • Stap 5 Haal de zoete aardappelschijfjes uit de oven en verdeel deze in een ingevette ovenschaal. Leg daar bovenop de kalkoenblokjes en bestrooi met de geraspte kaas naar wens. Zet terug in de oven en zet de bovengrill aan tot het knapperig goudbruin is geworden.
  • Stap 6 Maak ondertussen de yoghurtsaus door peper, zout en de knoflook te mengen.
  • Stap 7 Haal de ovenschaal uit de oven. Leg bovenop de kalkoen een flinke hoeveelheid sla en daar bovenop de tomaat en komkommer.
  • Stap 8 Serveer met de yoghurtsaus.

Kapsalon met kalkoen en zoete aardappel www.deedylicious.nl

 

MUZIEKTIP!

Dit gerecht doet mij denken aan de tijd dat ik nog als DJ draaide. Tegen een uur of 2 ’s nachts kreeg ik altijd trek. De shoarma-zaak was dan helaas al dicht, maar er was altijd wel iets uit de frituur te regelen 😉 En terwijl ik mijn vreetkick wegwerkte draaide ik vaak deze plaat.


Ook leuk

Vispannetje met krieltjes en courgette

Vispannetje met krieltjes en courgette

Dat ik onlangs een recept deelde waarin kibbeling zat, zullen degene die mij in het echte leven kennen, al bijzonder vinden. Want ik en vis, dat is eigenlijk nooit een match geweest. En dan te bedenken dat ik een rasechte Scheveninger ben met zelfs nog […]

Kibbelingsalade met kruidenyoghurt

Kibbelingsalade met kruidenyoghurt

Tegenwoordig eten we op woensdag vaak een salade en onlangs was het mijn ‘beurt’ om te bedenken wat we gingen maken. Ik moest, voordat ik boodschappen ging doen, nog even snel de stad in om iets te ruilen en liep langs de visboer waar een […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *