Homemade Nacho’s met guacamole

Op druilerige dagen schuif ik het liefste de gordijnen dicht en nestel mij lekker op de bank met een filmpje of een serie. Gelukkig kan Vriendlief hier ook van genieten en lassen we dus geregeld zo’n dagje in. Ik heb zo’n dagje af en toe echt nodig. En met de geweldige zomer die we nu hebben (niet dus) heb ik die behoefte nu wat vaker dan andere jaren. Dus genieten we lekker van toffe series en mooie films. Maar om nou elke keer een zak chips of nootjes open te trekken is ook niet de bedoeling. Uit gebrek aan een zak chips is dit receptje ontstaan. Super makkelijk en heel lekker om te maken: Homemade Nacho’s met guacamole. Oh en ook prima te eten op mooie dagen hoor 😉

Homemade Nacho's met guacamole | www.deedylicious.nl

Homemade Nacho’s met guacamole

Je maakt deze nacho’s van wraps. Bewaar die twee wrapjes eens die je na het eten over hebt en maak hiermee deze simpele snack. Of maak een grote hoeveelheid voor wanneer je een feestje hebt. Ik maakte deze ook al eens van volkoren wraps, maar die vond ik te bros worden na het bakken, dus ik hou het vanaf nu bij de good old plain wraps.

HOMEMADE NACHO’S MET GUACAMOLE

18 augustus 2016
: Flinke schaal
: 10 min
: 10 min
: 20 min

Door:

Dit heb je nodig
 • wraps
 • homemade kruidenmix*
 • 1 avocado
 • 1 rode ui, fijngesnipperd
 • 1/2 rode peper, fijngehakt
 • 1 tomaat zonder vruchtvlees, klein blokjes
 • 1 limoen
 • snuf zout
 • bakplaat
 • kwastje
Wat ga je doen?
 • Stap 1 Verwarm de oven voor op 180˚.
 • Stap 2 Maak de guacamole door de avocado, rode ui, rode peper en tomaat door elkaar te prakken. Doe er op het laatst het sap van een halve limoen bij en een beetje zout. Roer goed door en zet weg tot gebruik.
 • Stap 3 Leg de wraps op een met bakpapier beklede bakplaat.
 • Stap 4 Meng 3 eetlepels olijfolie met 1 volle theelepel van de kruidenmix. Smeer de wraps in met een dun laagje van deze mix. (Heb je geen zin om de kruidenmix te maken? Gebruik dan een beetje gerookt paprikapoeder, peper en zout.) Draai ze om en smeer deze kant ook in.
 • Stap 5 Snijd de wraps (of gebruik een pizzasnijder) met een groot mes in ‘pizzapunten’ en verdeel ze zo op de plaat dat ze elkaar niet overlappen.
 • Stap 6 Bak ze ongeveer 10 minuutjes op 180 graden in de oven. Blijf erbij en hou ze in de gaten. Ze zijn klaar als ze aan de randjes lekker bruin zijn en knapperig gebakken.

TIPS:

 1. *Maak de kruidenmix met behulp van dit recept.
 2. Geen ingrediënten in huis voor een verse guacamole? Maak dan een frisse dip van 4 eetlepels yoghurt en 1,5 eetlepel mayonaise. Voeg daar naar wens wat kerriekruiden aan toe met wat peper en zout. Heb je nog wat verse kruiden als peterselie of bieslook hebben liggen? Snij deze fijn en roer er doorheen. Supersnel klaar en super smaakvol!

Eet smakelijk en geniet van de film 😉

 

MUZIEKTIP!

Ik kan enorm genieten van films waarin oude muziek wordt gebruikt. Mijn Shazam staat vaak dan ook in de aanslag wanneer we een film aanzetten. Stiekem hoop ik ooit een keer voor een film muziek te mogen uitzoeken, lijkt me de tofste job op aarde!


Ook leuk

Mexicaanse restaurants top 3

Mexicaanse restaurants top 3

Nog nooit heb ik enig voet gezet op Mexicaanse bodem, dat staat nog op mijn bucketlist. Maar het Mexicaanse eten heb ik daarentegen al regelmatig naar binnen geschoven. Taco’s, nacho’s, fajita’s, burrito’s, je maakt mij er altijd blij mee. De Mexicaanse keuken is van oorsprong een […]

Bietenloempia’s

Bietenloempia’s

Sinds ik aan het koken en bakken ben geslagen, kan ik het niet laten om bestaande recept naar mijn eigen hand te zetten. Ik vervang te pas en te onpas ingrediënten of maak gebruik van smaakmakers waarvan ik denk dat deze goed bij elkaar passen. Zo zijn ook deze […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *