Hartige spinaziemuffins met kerrie en kaas

Hartige trek; ik kan er helemaal in opgaan. Als er een zak chips in mijn weg ligt op het moment dat ik hier ‘last’ van heb, dan is hij leeg. In een keer ja 🙂 Om die reden vind ik het dan ook fijn om wat alternatieven klaar te hebben liggen. Dit ter zelfbescherming om weer zo’n zak in een keer leeg te knabbelen. Dat kan zoiets simpels als wat crackers zijn, waar ik alleen maar een plak kaas op hoef te leggen. Of rijstwafels die ik gewoon zo rechtstreeks uit het pak kan eten. Maar ook deze fijne spinaziemuffins zijn fijn om op voorraad te hebben. Ze zitten boordevol groenten en zijn lekker hartig door de kaas. Leuk ook om te maken voor een verjaardag als traktatie. Zet een hele schaal vol ermee en wedden dat ze zo op zijn?

Spinaziemuffins | www.deedylicious.nl

HARTIGE SPINAZIEMUFFINS MET KERRIE EN KAAS

20 juli 2017
: 14 stuks
: 10 min
: 25 min
: 35 min

Door:

Dit heb je nodig
  • 75 gr (blad)babyspinazie
  • 1/2 courgette, in blokjes
  • 50 gr doperwten (ontdooid)
  • 1 winterwortel, geraspt
  • 1/2 paprika, in kleine blokjes
  • 100 gr geraspte oude kaas
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl kerriepoeder
  • 50 ml melk
  • 3 eieren
  • zout
  • peper
  • blender
  • muffinvorm
Wat ga je doen?
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Stap 2 Doe de melk, eieren, spinazie en courgette in een blender en mix dit glad.
  • Stap 3 Meng in een mengkom de bloem, peper, zout en spinaziemengsel tot een beslag.
  • Stap 4 Roer hier de wortel, paprika, doperwten en 80 gram van de kaas doorheen.
  • Stap 5 Vet 14 muffin vormpjes in en schep deze tot 3/4 vol met het beslag. Top ze af met de resterende kaas.
  • Stap 6 Bak 25 minuten in de oven.

Spinaziemuffins | www.deedylicious.nl

Spinaziemuffins | www.deedylicious.nl

 

MUZIEKTIP!

Bij een groen gerecht hoort natuurlijk ook een groene plaat, don’t you think? Daarom een plaat van niemand minder dan Cee Lo Green.


Ook leuk

Vegetarische wrap met zoete aardappel en chiliyoghurt

Vegetarische wrap met zoete aardappel en chiliyoghurt

Begin 2019 was ik erg druk met een grote opdracht voor een hele grote klant, waar o.a. receptontwikkeling, koken en foodfotografie bij kwamen kijken. Helaas mag ik jullie hier niets over verklappen, maar wat ik wel kan verklappen is dat ik er bijna een maand […]

Vispannetje met krieltjes en courgette

Vispannetje met krieltjes en courgette

Dat ik onlangs een recept deelde waarin kibbeling zat, zullen degene die mij in het echte leven kennen, al bijzonder vinden. Want ik en vis, dat is eigenlijk nooit een match geweest. En dan te bedenken dat ik een rasechte Scheveninger ben met zelfs nog […]2 reacties op “Hartige spinaziemuffins met kerrie en kaas”

    • Dat groen knalt eruit he?! Ik vind ze ook echt zo mooi. Aan de buitenkant worden ze een klein beetje bruin door het bakken, maar als je er in hapt of ze open snijdt…kleurexplosie! Kerrie is altijd goed. Ik ben zuinig geweest in het recept, maar de liefhebber doet er gerust nog een lepeltje in 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *