Hartige galette met pompoen en spitskool

Wanneer de herfst zijn intreden doet kan ik wel janken van alle grijze dagen die er weer aankomen. Weinig daglicht en natgeregend worden, daar worden we allemaal niet echt blij van volgens mij. Het enige waar ik wel blij van kan worden, is dat pompoen weer volop in het seizoen te verkrijgen is. En dat dit een veelzijdige groente is, mag wel uit mijn categorie ‘Pompoen’ blijken hier op de blog. Ik zat laatst in een Engelstalige magazine te lezen en kwam daar een ‘zoete galette’ tegen. Ik bedacht een hartige variant hierop en deze was méér dan geslaagd.

Hartige galette met pompoen en spitskool | www.deedylicious.nl

Hartige galette met pompoen en spitskool

Deze hartige galette is eigenlijk heel simpel te maken. Tenminste als je net als mij lui bent aangelegd en er kant-en-klaar deeg van Tante Fanny voor gebruikt. Ik kocht een rol rond deeg, zodat ik geen deeg hoefde te verspillen. Vulling erop en de randen vouwen en klaar is kees! Wil je liever zelf het deeg maken, bekijk dan het recept van deze quiche eens. En wil je liever een vegetarische variant maken? Laat dan de kip eruit.

Hartige galette met pompoen en spitskool

4 november 2019
: 4 personen
: 20 min
: 45 min
: 1 hr 5 min

Door:

Dit heb je nodig
  • koelvers quiche deeg
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2 el bakolijfolie
  • 1 spitskool, grof gehakt
  • 100 ml groentenbouillon
  • 1 tl venkelzaad gemalen
  • 4 blaadjes gedroogde salie
  • zout
  • peper
  • 1 bakje ricotta
  • 2 el balsamico
  • 200 gr pompoenblokjes
  • 100 gr gerookte kip, dunne reepjes
  • 1 gegrilde paprika, grof gehakt
  • 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 el pijnboompitten
  • basilicum blaadjes
Wat ga je doen?
  • Stap 1 Haal het deeg uit de koeling en verwarm de oven voor op 190°.
  • Stap 2 Fruit de ui en knoflook in de olie tot de ui glazig is.
  • Stap 3 Voeg de spitskool toe en roerbak 5 minuten mee tot het is geslonken.
  • Stap 4 Voeg de bouillon toe samen met het venkelzaad en de salie. Breng op smaak met zout en peper. Laat het spitskoolmengsel 10 minuten rustig inkoken.
  • Stap 5 Meng ondertussen de ricotta met balsamico en zet weg.
  • Stap 6 Voeg de pompoenblokjes, kipreepjes en geroosterde paprika toe aan de spitskool en bak 2 minuten mee.
  • Stap 7 Rol het deeg uit op een bakplaat en smeer in het midden de ricotta uit. Hou 3 cm rondom vrij. Schep daarop het spitskoolmengsel en bestrooi met Parmezaanse kaas en pijnboompitten.
  • Stap 8 Vouw de randen deeg naar binnen dicht.
  • Stap 9 Bak 45 minuten in de oven tot het deeg een goudbruin kleurtje heeft gekregen.
  • Stap 10 Serveer met verse basilicum.

Meer recepten met pompoen?

Bekijk deze recepten eens voor inspiratie!

Wil je meer herfst inspiratie?

Bekijk deze heerlijke recepten eens!

Hartige galette met pompoen en spitskool | www.deedylicious.nl

MUZIEKTIP!

Tegenwoordig vind ik het heerlijk om te koken met klassieke muziek aan. Het geeft mij rust tijdens het koken en zo wordt het nog meer een ontspannende ervaring. Ik moet bekennen dat ik eigenlijk niet veel van Klassieke muziek afweet, dus vul ik tegenwoordig een fijn Spotify lijstje met daarin nummers waar ik lekker bij kan ontspannen waar deze van Chopin ook in voorkomt.

 


Ook leuk

Pompoenravioli met salie-botersaus

Pompoenravioli met salie-botersaus

Zelf pasta maken is zo leuk om te doen. En wat nog leuker is; het is zo simpel, dat iedereen dit kan. Met maar een paar basisingrediënten kun je al zoveel lekkers maken. En zoals alles in de Italiaanse keuken; simpel is meestal het meest smaakvol, […]

Pompoencurry met pittige pepersaus

Pompoencurry met pittige pepersaus

Als je de blog van DeedyLicious al wat langer volgt, dan heb je het toprecept van de homemade pittige pepersaus vast voorbij zien komen. Met deze saus kun je maar liefst twee maanden doen en verschillende recepten maken of bestaande recepten lekker mee op smaak […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *