Haricot verts met pittige pepersaus

Boontjes, daar ben ik dus echt helemaal fan van. En ik zeg met nadruk boontJES. Want die dikke knokige sperziebonen vind ik best lekker hoor, maar mijn favoriete boontjes zijn toch wel haricots verts. Slanke dunne groene vriendjes waar ik zo een vol bord van wegsmikkel. Maar nu hoor ik je denken: ‘Wendy, op boontjes alleen kunnen we niet leven hè?’

Snelle maaltijd

Dus ok, ik maakte een lekkere maaltijd met een beetje pit in combinatie met deze groene rakkers. En het leuke is; één ingrediënt van dit recept kun je maar liefst twee maanden (!) bewaren en daar gaan we de komende tijd heerlijke dingen mee maken! Ik beloof je dat één keer even wat werk hebt met de voorbereidingen van dit recept, maar dan zit je de komende twee maanden gebeiteld met een heerlijk pepersausje die je op verschillende manieren snel kunt inzetten voor een makkelijke maaltijd.

Haricot verts met pittige pepersaus | www.deedylicious.nlPeperig sausje

Wanneer je de pepersaus in de koelkast klaar hebt staan, kun je er heel snel een spannend gerecht mee maken. Super makkelijk op een drukke dag! En dat dit sausje een smaakmaker is, zal je zo wel zien bij het lezen van de ingrediënten. Niet schrikken, het komt goed 😉 En wees gerust; je zal hier ook niet van in vuur en vlam staan. En ben je wel wat gewend, dan maal je toch lekker nog een extra peper mee?

Ik ga je de komende weken een aantal recepten geven die je met dit sausje kunt maken. Dus chop chop: aan de slag en hakken maar. Het eerste recept staat al onder de pepersaus voor je klaar. Ai dat rijmt ?

Pittige pepersaus

25 januari 2016
: 1 pot
: 30 min
: 30 min

Door:

Dit heb je nodig
  • 500 gr paprika (rood, geel: wat jij wilt), zonder zaadlijsten en in grove stukken
  • 10 tenen knoflook, gepeld
  • 70 gr gember, schoongemaakt
  • 1 potje groene peperkorrels (=100gram)
  • 2 kleine rode uien
  • 2 spaanse pepers
  • 1 el zwarte peper
  • 1 el pimentkorrels
  • 2 el korianderzaad
  • 4 el rode wijnazijn
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 30 gr zout
  • 100 gr suiker
  • keukenmachine
  • vijzel
  • schone pot die luchtdicht is af te sluiten
  • etiket om op de pot te plakken
Wat ga je doen?
  • Stap 1 Maal de pimentkorrels, het korianderzaad, het zout en zwarte peper goed fijn in en een vijzel. Mocht je hele bolletjes (zachte) peperbolletjes niet zo lekker vinden, maal deze dan ook alvast fijn.
  • Stap 2 Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en maal totdat een de dikte heeft van een saus. (Past het niet in een keer in de machine? Maal het in twee keer en verdeel de olie en azijn over de twee delen, zodat je wel altijd wat vocht hebt om mee te malen.)
  • Stap 3 Zorg dat je een brandschone pot hebt en giet de pittige pepersaus hierin.
  • Stap 4 Plak er een sticker op met de datum dat je het hebt gemaakt en de datum van twee maanden later. Gebruik het niet meer na de houdbaarheidsdatum, maak dan weer een nieuwe pot.

 

Haricot verts met pittige pepersaus | www.deedylicious.nl

Haricot verts met pittige pepersaus

25 januari 2016
: 4 personen
: 10 min
: 15 min
: 25 min

Door:

Dit heb je nodig
  • 500 gr haricot verts, gewassen
  • 250 gr aardappelpartjes, voorgekookt
  • 4 el pittige pepersaus
  • bakboter
  • 6 takjes platte peterselie, gewassen en fijngehakt
  • optioneel: crème fraiche
Wat ga je doen?
  • Stap 1 Kook de haricots verts 10 minuten in een laag water.
  • Stap 2 Bak ondertussen de aardappelpartjes met wat boter in de koekenpan. Bak ze goudbruin en knapperig.
  • Stap 3 Giet de boontjes af en laat droogstomen.
  • Stap 4 Voeg 4 eetlepels van de pittige pepersaus bij de aardappelpartjes en bak dit nog een minuutje mee en voeg de boontjes toe.
  • Stap 5 Je kunt op het laatst nog 2 eetlepels crème fraiche toevoegen om het wat romiger te maken.
  • Stap 6 Garneer met de gehakte peterselie en serveer direct.

Varieer eens en bak wat kip mee. Bak deze in een aparte pan en voeg op het laatst toe aan de boontjes.

Meer recepten met deze Pittige Pepersaus?

Bekijk deze recepten eens voor nog meer inspiratie!

 

MUZIEKTIP!

Natuurlijk kan er bij dit gepeperde gerecht maar een nummer volstaan; een plaat van Salt-N-Pepa. ‘Push-it’ kan ik stiekem niet echt meer horen, die heb ik mijn leven al teveel gedraaid en op de radio gehoord. Maar van deze track beweegt mijn hoofd nog steeds mee op de beat.


Ook leuk

Pompoencurry met pittige pepersaus

Pompoencurry met pittige pepersaus

Als je de blog van DeedyLicious al wat langer volgt, dan heb je het toprecept van de homemade pittige pepersaus vast voorbij zien komen. Met deze saus kun je maar liefst twee maanden doen en verschillende recepten maken of bestaande recepten lekker mee op smaak […]

Bietenloempia’s

Bietenloempia’s

Sinds ik aan het koken en bakken ben geslagen, kan ik het niet laten om bestaande recept naar mijn eigen hand te zetten. Ik vervang te pas en te onpas ingrediënten of maak gebruik van smaakmakers waarvan ik denk dat deze goed bij elkaar passen. Zo zijn ook deze […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *