Griekse yoghurt met Balsamico en frambozen

Afgelopen winter waren Vriendlief en ik een weekendje op de Veluwe en na een stevige wandeling in de bossen van de Veluwe, hebben we een hapje gegeten bij de lokale Italiaan. Het was er megadruk, dus we moesten even aan de bar wachten totdat er een tafeltje vrij kwam. Onder het genot van een drankje hingen we aan de bar en in mijn ooghoek zag ik een kookboek op de bar liggen. Geen idee meer welk kookboek het was, maar er stonden spannende gerechten in waaronder een dessert met frambozen en balsamico. Ik vond die combinatie bijzonder en heb er een snelle snapshot en notitie van gemaakt, zodat ik hier inspiratie uit kon halen voor een dessert bij thuiskomst. Het heeft even geduurd voordat ik daar iets mee heb gedaan, maar toen ik weer verse frambozen in het schap zag liggen, wist ik meteen dat ik iets met deze inspiratie moest doen. Ik maakte dit snelle mini-dessert: Griekse yoghurt met Balsamico en frambozen.

Griekse yoghurt met Balsamico en frambozen | www.deedylicious.nlGriekse yoghurt met Balsamico en frambozen

Voor dit dessert is het belangrijk dat je van die lekkere dikke Griekse Yoghurt in huis haalt. Deze is een beetje zuurder dan de yoghurt die we meestal kopen, maar voegt veel aan de combinatiesmaken toe die we zo gaan maken. Daarnaast is een goede kwaliteit balsamico van belang. Ik heb voor dit receptje de 15 jaar oude balsamico van Foodelicious gebruikt. Deze zat in de decemberbox van de FoodeliciousBox. En we zijn hier zuinig mee, want hij is werkelijk té lekker! Uiteraard is hij heerlijk bij een Salade Caprése, maar ook een scheutje door je pastasaus is geweldig. En soms snoep ik er zo een theelepeltje van, gewoon omdat hij heerlijk is, hihi.

Griekse yoghurt met Balsamico en frambozen | www.deedylicious.nlWat heb je nodig voor 4 personen?

  • 4 kleine glaasjes
  • 8el Griekse yoghurt
  • 4tl balsamico
  • 2el poedersuiker (en extra voor garnering)
  • doosje verse frambozen

Griekse yoghurt met Balsamico en frambozen | www.deedylicious.nl

Wat ga je doen?

  1. Meng de poedersuiker met de Griekse Yoghurt. en verdeel dit over de 4 glaasjes.
  2. Schenk over elk glaasje 3/4 theelepel van de Balsamico.
  3. Leg bovenop de frambozen.
  4. Bestrooi de glaasje met een beetje poedersuiker.
  5. Schenk nog een paar druppel van de balsamico over de frambozen.

Ik vind het zo helemaal af, maar mocht je het nog met iets ‘groens’ af willen maken, kun je er nog wat verse munt insteken.

Nee, voor dit artikel heb ik niets gekregen; soms word ik gewoon blij van een product  en wil je daar natuurlijk van op de hoogte brengen.
‘Cos if it ain’t Delicious, it ain’t DeedyLicious!

MUZIEKTIP!

Dit is een heerlijk dessert voor na een Italiaanse maaltijd. Lekker even uitbuiken met een klein glaasje vol lekkers. En bij dat ontspannen gevoel hoort een mooie plaat. Ik hoorde dit nummer in het filmpje van Rima Baransi, het dansende meisje die de wereld een minuut even wat mooier maakte. Ik werd gegrepen door het muziekstuk en kan nu niet meer stoppen met luisteren. Geniet je even mee?


Ook leuk

WINACTIE Siciliaans Delicatessenpakket Amesi t.w.v. €55! (verlopen)

WINACTIE Siciliaans Delicatessenpakket Amesi t.w.v. €55! (verlopen)

Je hebt ze vast al gezien, die overheerlijk mini appeltaartjes met de hazelnootpasta van Amesi. Zo niet, dan zeker even doen. Deze taartjes zijn makkelijk te maken en met de smaakmaker van Amesi waar een beetje truffel in zit, heb je in een mum van […]

Hazelnootpasta met truffel appeltaartjes

Hazelnootpasta met truffel appeltaartjes

Ik gok zo maar dat je bij het lezen van de naam van het recept een milliseconde hebt gedacht aan chocoladetruffels. Maar niets is minder waar. Ik heb gebruik gemaakt van een bijzonder product uit de Siciliaanse webwinkel van Amesi, namelijk hazelnootpasta met truffel. Echte truffel, ja! […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *