Gevulde puntpaprika’s met bloemkoolrijst en amandelen

Puntpaprika’s zijn echt zo’n groenten die wij thuis te weinig eten. Nou, dat zeg ik verkeerd; we eten ze wel, maar dan hak ik ze al snel in mootjes en gooi ze door een groentesaus of pastagerecht. En dat is jammer, want het is juist zo’n mooie vrucht. Toen wij vorig jaar op Zakynthos een gerecht geserveerd kregen, waarbij de puntpaprika als eetbaar schaaltje werd gebruikt, kon ik dan ook niet anders concluderen dat ik dit thuis ook een keer moest maken. Het ziet er superleuk uit én smaakt ook nog eens fantastisch. Ik maakte een eigen variant van het gerecht dat ik toen kreeg geserveerd en het werden gevulde puntpaprika’s met bloemkoolrijst en amandelen met natuurlijk een Grieks tintje.

Gevulde puntpaprika's met bloemkoolrijst en amandelen | www.deedylicious.nl

Gevulde puntpaprika’s als showpiece

Natuurlijk is de vrucht erg mooi, maar deze puntpaprika’s zien er nóg lekkerder uit als ze mooi worden gepresenteerd op tafel. Dit kun je het beste doen door een mooie schaal of bord uit te kiezen waarop je deze kunt serveren. Ik vind het een uitdaging om materialen te vinden waarmee ik een gerecht écht tot zijn recht kan laten komen. Zo kwam ik bij Oldenhof dit prachtige bord en geweldige schaal tegen die perfect zijn voor dit gerecht. Het groen van het bord laat de felrode paprika’s van het bord af spatten en de schaal is groot genoeg om er meteen een aantal op te serveren. Zet deze op tafel en iedereen kan gelijk aanvallen; preciés wat ik voor ogen had! Hieronder lees je hoe je mijn gevulde puntpaprika’s maakt.

Gevulde puntpaprika's met bloemkoolrijst en amandelen

22 juni 2018
: 4 personen
: 20 min
: 20 min
: 40 min

Door:

Dit heb je nodig
 • 4 puntpaprika’s, gehalveerd in de lengte zonder zaadlijst
 • 4 el olijfolie
 • peper
 • zout
 • 2 sjalots, fijngesnipperd
 • 3 tenen knoflook, fijngesnipperd
 • 1 courgette, in kleine blokjes
 • 600 gr bloemkoolrijst
 • 1 citroen, alleen sap
 • 1 bosje peterselie, fijngehakt
 • 10 takjes munt, alleen de blaadjes, fijngehakt
 • 200 gr feta
 • 3 lente-uien, in ringen
 • 3 el amandelen, geroosterd en grof gehakt
Wat ga je doen?
 • Stap 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
 • Stap 2 Leg de paprika’s in een ingevette ovenschaal en besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie, peper en zout. Bak 5 minuten in de oven.
 • Stap 3 Fruit de ui, knoflook en courgette aan in 2 eetlepels olijfolie en voeg de bloemkoolrijst toe. Breng op smaak met peper en zout, voeg het citroensap, de peterselie en munt toe. Bak 5 minuten mee op middelhoog vuur.
 • Stap 4 Haal de puntpaprika’s uit de oven en vul ze met het bloemkoolmengsel. Bewaar de resterende bloemkoolrijst met de deksel op de pan. Bestrooi de paprika’s met de feta en bak ze nog 15 minuten in de oven.
 • Stap 5 Serveer met de rest van de bloemkoolrijst en bestrooi met de lente-ui en amandelen.

Meer vegetarische recepten?

Bekijk deze recepten eens voor nog meer inspiratie met groente!

Tips voor foodprops

Gék ben ik er op: naar de kringloopwinkel en schatten zoeken tussen andermans troep. Lekker struinen langs kasten vol zooi en soms voor héél weinig supermooie props kopen. En wat dacht je van de rommelmarkt, de keukenkastjes van je oma of kijk met een schuin oog eens naar wat de buren op de stapel van het grofvuil hebben gegooid. Wedden dat er met deze tips een paar geweldige props in jouw kast komen?

Gevulde puntpaprika's met bloemkoolrijst en amandelen | www.deedylicious.nl
Gevulde puntpaprika's met bloemkoolrijst en amandelen | www.deedylicious.nl

Nu begrijp ik best dat niet iedereen daar tijd en zin in heeft of het misschien zelf een beetje vies vindt. Op internet kun je gelukkig ook ‘schatzoeken’ op sites zoals die van Oldenhof. Gloednieuwe props die nog maagdelijk zijn als ze bij je worden afgeleverd. Als foodfotograaf vind ik het erg fijn dat ik niet meteen een hele serviesset hoeft aan te schaffen, maar dat ik ook één bordje kan kopen (en moet elke keer weer lachen om het commentaar van Vriendlief die gek wordt van alle losse bordjes en schaaltjes 😀 ). Maar goed… ik bestelde een paar verschillende bordjes, zodat ik de komende tijd kan afwisselen. Maar ook wat nieuw textiel en tof slabestek kon ik niet laten ‘liggen’. Naast mooie foodprops kun je hier natuurlijk ook terecht voor complete serviezen en pannensets: Voor alles in en rondom de keuken kun je bij deze toppers terecht.

Nu ben ik natuurlijk benieuwd: waar vond jij jouw laatste ‘schat’? 

Voor dit artikel heb ik een product gekregen om te proberen.
Als DeedyLicious er niet blij van wordt, krijgt het geen plekje op deze site:
‘Cos if it ain’t Delicious, it ain’t DeedyLicious!

MUZIEKTIP!

Ik ben verslaafd geraakt aan de serie New Girl en vind Zooey Deschanel hierin echt té grappig. Dat ze naast acteren ook echt geweldig kan zingen blijkt wel uit dit nummer Stars Fell On Alabama waar ze samen met Matt Ward het duo She & Him mee vormt. Een heerlijk nummer dat ik in een fijn Spotify lijstje heb staan die we tijdens het eten regelmatig afspelen.


Ook leuk

Frambozenijsjes met yoghurtcornflakes

Frambozenijsjes met yoghurtcornflakes

De zomer staat nu écht voor de deur en ik kan niet wachten om te vergeten hoe schoenen aan mijn voeten ook alweer aanvoelde. Het liefst loop ik in de zomer namelijk de hele dag op slippers of blote voeten. En als dat zover is […]

Vegetarische wrap met zoete aardappel en chiliyoghurt

Vegetarische wrap met zoete aardappel en chiliyoghurt

Begin 2019 was ik erg druk met een grote opdracht voor een hele grote klant, waar o.a. receptontwikkeling, koken en foodfotografie bij kwamen kijken. Helaas mag ik jullie hier niets over verklappen, maar wat ik wel kan verklappen is dat ik er bijna een maand […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *