Gevulde paprika’s met tomaten couscous

Ik zet regelmatig een recept op de blog waar ik zo blij mee ben, dat ik deze zelf gerust nog een keer in de herhaling gooi. En zo had ik onlangs weer eens zin in mijn gevulde courgettes. Maar het klakkeloos van het recept na te maken, daar ben ik niet zo goed in. Dus bedacht ik dat er niet alleen maar gehakt in kwam, maar een mix van gehakt en couscous.

Dus daar ging ik, hop, naar de winkel om mijzelf eens wat prachtige courgettes aan te schaffen. Maar bij het groenteschap aangekomen waren er alleen maar hele kleine courgettes. Zo klein, dat ze eigenlijk niet zo goed te gebruiken waren om te vullen. Hmm…plan B; gevulde paprika’s! En ach, als we dan toch het recept aan het aanpassen zijn, maak ik er maar meteen iets heel anders van; Gevulde paprika’s met tomaten couscous. Ik krijg direct weer trek bij het uitschrijven van het recept!

Gevulde paprika's met tomaten couscous | www.deedylicious.nl

Wat heb je nodig voor 4 gevulde paprika’s met tomaten couscous?

  • 4 paprika’s
  • bakolijfolie
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 bos peterselie, fijngehakt
  • zout
  • peper
  • 250 gr couscous
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 knoflookteen, fijngehakt
  • 250 gr gehakt*
  • 1/2 tl venkelzaad
  • 1/2 tl korianderzaad
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 potje bonenmix
  • zakje geraspte kaas
  • blender
  • steelpan
  • koekenpan
  • ovenschaal

*Liever vegetarisch? Vervang het gehakt dan voor een fijngesneden courgette, klein blokje maïs en wat diepvries doperwten. Bak deze mee met de ui.

 

Gevulde paprika's met tomaten couscous | www.deedylicious.nl

Wat ga je doen?

BEREIDINGSTIJD  45 MINUTEN
  1. Verwarm de oven voor op 180˚.
  2. Snij de kapjes van de paprika’s en haal met een lepel de zaadlijsten uit de binnenkant. Vet de buitenkant van de paprika’s in met 2 eetlepels olie en zet ze in een ingevette ovenschaal voor later. Snijd eventueel een dun plakje van de onderkant af als ze niet goed blijven staan.
  3. Giet de blokjes tomaat in de blender met 3/4 van de peterselie en een beetje peper en zout. Blend het en breng dit aan de kook in een steelpannetje.
  4. Doe de couscous in een schaal en giet hierop de hete tomaten. Roer snel door en zet een bord op de schaal. Laat 10 minuten intrekken.
  5. Verhit ondertussen een koekenpan met 2 eetlepels olie en fruit hierin de ui en knoflook. Wanneer de ui glazig is mag het gehakt erbij. Bak dit rul met het komijn,-venkel en -korianderzaad. Op het laatst mag de bonenmix erbij.
  6. Haal het bord van de couscous af en meng hierdoor het gehaktmengsel, samen met de resterende peterselie.
  7. Schep dit in de paprika’s, je mag het een beetje aandrukken. Verdeel bovenop een dun laagje kaas en zet de schaal in de oven. Bak 30 minuten of totdat de paprika’s lekker zacht zijn geworden.
  8. Bestrooi met de overgebleven gehakte peterselie. Je kunt een frisse salade als bijgerecht serveren, maar het vult behoorlijk goed en is niet persé nodig.

Tip: Heb je nog wat van de vulling over? Bewaar dit en bak de volgende dag een grote omelet.Warm de couscous even kort op en schep hier wat van op de omelet en rol deze op als een wrap. Lekker als lunch of lichte maaltijd.

Eet smakelijk!

 

MUZIEKTIP!

 

Wanneer ik deze vrolijke foto’s zie, moet ik direct aan het WK voetbal van 2010 denken. Shakira bracht een geweldig nummer uit waar wij menig keer -wijn morsend van enthousiasme- op hebben staan dansen. Wat een prachtige seizoen voetbal was dit met als afsluiter een zinderende finale tussen Nederland en Spanje. En ja dit zegt iemand die normaal nooit iets met voetbal heeft. Vriendlief zal trots op mij zijn;-)

 

 

 

 


Ook leuk

Griekse couscoussalade met lekkere serveertip

Griekse couscoussalade met lekkere serveertip

Op warme dagen eet ik het liefst licht, lekker en makkelijk. En ik denk niet dat ik de enige ben, want wie wil er nou in de keuken staan zweten als het 27˚C of heter is? Maar goed…bij die temperaturen krijg ik wel direct een vakantiegevoel […]

Couscous gerookte kip met mango en limoen

Couscous gerookte kip met mango en limoen

Toen we vorige week met de foodies bij elkaar waren voor Lente Foodiefest, stonden er in elk hoekje en gaatje van de keuken wel wat afwas, te gebruiken kookgerei of nog te gebruiken ingrediënten uitgestald. En dat iemand iéts ging vergeten weer terug mee naar huis te […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *