Gevulde courgette met Mexicaans tintje

Het moet gezegd worden; ik vind het leuk om met jullie recepten te delen, maar soms heb ik niet zoveel inspiratie. Of tijd. En ik denk stiekem dat mijn gebrek aan inspiratie daar eerder aan ligt dan dat ik écht niet weet wat ik moet koken. Thuis eten wij veelal met z’n tweetjes en het is al heel lang geleden dat ik urenlang in de keuken heb gestaan. Na het werk wil ik voornamelijk snel, lekker maar ook verantwoord eten. Of je nou samenwoont of kookt voor een heel gezin, we hebben er allemaal last van. Daarom bedacht ik laatst een supersnel recept dat eruit ziet alsof je er heel lang voor in de keuken hebt gestaan, maar supersnel klaar is; Gevulde courgette met Mexicaans tintje.

Snelle gevulde courgette met Mexicaans tintje | www.deedylicious.nl

Gevulde courgette met Mexicaans tintje

Het kan je niet ontgaan zijn dat ik best fan ben van de Mexicaanse keuken. Ik vind het leuk om aan gerechten die ik al ken een twist te geven en het te upgraden naar een Mexicaanse variant. Ook bij dit recept. Ik kreeg namelijk wéér courgettes uit de tuin van vriend Tinus – gast, heb je ook wat anders in die tuin van je?! ? – en wilde niet voor de derde keer courgettesoep maken. Om dit gerecht snel te kunnen maken gebruikte ik de handige stazak van HAK. Hierin zit alles wat je nodig hebt om aan het gehakt toe te voegen. Zelfs het peper en zout heb ik achterwege gelaten aangezien deze zitten allemaal al in deze burrito schotel zitten. Lekker makkelijk toch?

Snelle gevulde courgette met Mexicaans tintje

9 september 2019
: 2 personen
: 15 min
: 20 min
: 35 min

Door:

Dit heb je nodig
 • 1 grote courgette
 • 1 ui, gesnipperd
 • 3 el bakolijfolie
 • 300 gr gehakt
 • 1 stazak HAK burritoschotel
 • Hand nacho’s
 • Hand geraspte kaas
 • 125 gr Zure room
 • 1/2 tl gerookt paprikapoeder
 • 2 stengels bosui, in ringen
Wat ga je doen?
 • Stap 1 Verwarm de oven voor op 180°
 • Stap 2 Halveer de courgette over de lengte en schep deze leeg. Bewaar het vruchtvlees.
 • Stap 3 Bak de halve courgette 15 minuten in de oven.
 • Stap 4 Fruit ondertussen de ui en courgettevulling in de olie tot de ui glazig is.
 • Stap 5 Meng de zure room met het gerook paprikapoeder en bewaar koel tot serveren.
 • Stap 6 Voeg het gehakt toe aan de ui en courgette en bak rul.
 • Stap 7 Voeg de burritoschotel toe en warm even mee.
 • Stap 8 Vul de courgette met het gehaktmengsel.
 • Stap 9 Verkruimel de nacho’s tot kleine stukjes en meng met de kaas. Strooi over de courgette en plaats deze terug in de oven.
 • Stap 10 Bak tot de kaas is gesmolten.
 • Stap 11 Serveer een helft per persoon en garneer met wat zure room en de bosui.
Snelle gevulde courgette met Mexicaans tintje | www.deedylicious.nl
Snelle gevulde courgette met Mexicaans tintje | www.deedylicious.nl
Snelle gevulde courgette met Mexicaans tintje | www.deedylicious.nl
Snelle gevulde courgette met Mexicaans tintje | www.deedylicious.nl

Meer recepten met courgette?

Bekijk deze recepten eens voor nog meer inspiratie!

Meer recepten met een Mexicaans tintje?

Neem een kijkje bij deze heerlijke recepten!

 

MUZIEKTIP!

Lekker snel en makkelijk aan tafel? Met deze plaat van Debbie Jacobs ga je misschien net even wat ‘harder’ in de keuken 😉


Ook leuk

Vegetarische wrap met zoete aardappel en chiliyoghurt

Vegetarische wrap met zoete aardappel en chiliyoghurt

Begin 2019 was ik erg druk met een grote opdracht voor een hele grote klant, waar o.a. receptontwikkeling, koken en foodfotografie bij kwamen kijken. Helaas mag ik jullie hier niets over verklappen, maar wat ik wel kan verklappen is dat ik er bijna een maand […]

Italiaanse Canapé met Jonnie Boer

Italiaanse Canapé met Jonnie Boer

Bij een verjaardag of een gezellige borrel met vrienden, vind ik het leuk om wat kleine hapjes te serveren. Vriendlief maak meestal zijn befaamde honingkippetjes, maar ik wil dat er ook wat lekkers voor de vegetariërs op tafel komt. Ik wil alleen liever niet dagen […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *