Gebakken rijst met spitskool en pinda-kokossaus

De Oostere keuken is niet heel rijk vertegenwoordigd bij ons thuis. Nou, laat ik mijzelf maar alvast even verbeteren voordat iemand anders het doet; ik bedoel bij MIJ. Want Vriendlief is echt héúl erg fan van de Oosterse keuken. Ik ben huiverig door 2 redenen; er wordt vaak vis of garnalen gebruikt en dat eet ik bijna niet. Daarnaast speelde vaak mijn allergie op door de Oosterse gerechten die ik ooit at, omdat in deze keuken veel Vetsin (of E621, smaakversterker, mononatriumglutamaat, whatever…) is te vinden. Maar dit gerecht neemt mijn ‘angst’ direct weg. Deze gebakken rijst met spitskool en pinda-kokossaus behoort tot een van mijn favoriete gerechten die ik tot op heden heb gekookt!

Gebakken rijst met spitskool en pinda-kokossaus | www.deedylicious.nlGebakken rijst met spitskool en pinda-kokossaus

Vriendlief wilde onlangs Chinees halen en ik sta om bovenstaande redenen nou niet echt op de tafel te dansen wanneer hij dit voorstelt. Zijn pruillip wilde ik de volgende dag dan ook omdraaien in een glimlach en bedacht dat ik iets met gebakken rijst ging maken. Daar zou hij wel blij van worden, dacht ik zo. En wat denk je? Echt wel gelukt! En niet alleen hij was blij, ik heb er ook énorm van genoten. Snel weer maken 🙂

Gebakken rijst met spitskool en pinda-kokossaus

15 februari 2018
: 4 personen
: 30 min
: 25 min
: 55 min

Door:

Dit heb je nodig
 • 1 kopje rijst
 • 3 el zonnebloemolie
 • 1 grote ui, gesnipperd
 • 1 rode paprika, in dunne reepjes
 • 1 rode peper, fijngehakt
 • 2 grote tenen knoflook, fijngehakt
 • 4 el pindakaas
 • 250 ml kokosmelk
 • 2 el suiker
 • 500 gr spitskool, fijngesneden
 • 2 el ‘love your chick’ specerijenmix van Green Gyspy Spices
 • 2,5 el sojasaus
 • 10 takjes koriander, alleen de blaadjes grofgehakt
 • handje cashewnoten of pinda’s, grof gehakt
 • 1 limoen, in partjes
 • 1 komkommer, in dunne schuine plakken
 • wok
 • steelpannetje
Wat ga je doen?
 • Stap 1 Kook de rijst volgens het pak en laat goed uitlekken.
 • Stap 2 Fruit de ui, paprika, rode peper en knoflook zachtjes aan in een wok.
 • Stap 3 Verwarm in een steelpannetje ondertussen de pindakaas, kokosmelk en de suiker totdat het een gladde saus is. Haal dan van het vuur.
 • Stap 4 Voeg de rijst aan de ui, paprika, rode peper en knoflook toe en bak dit zo’n 5 minuten mee op hoog vuur. Onder goed roeren bak je dit lichtbruin.
 • Stap 5 Voeg de spitskool toe en roerbak deze 3 minuten mee. Voeg de laatste minuut de specerijenmix toe en de cashewnoten en breng op smaak met de sojasaus.
 • Stap 6 Bestrooi met wat koriander. Serveer met de pinda-kokossaus een limoenpartje en wat dun gesneden komkommer.

Wil je specerijenmix van Green Gypsy Spices gebruiken? Bestel deze dan hier.

Gebakken rijst met spitskool en pinda-kokossaus | www.deedylicious.nl

MUZIEKTIP!

Ik had echt zo’n lol in het bedenken van dit recept, daar mag best een geinig plaatje bij. Ik heb deze track van TenTemPiés al een hele dag op repeat staan (never not kidding, echt waar), want hij maakt mij super vrolijk! Ik hoop dat hij bij jou ook een glimlach op het gezicht tovert.


Ook leuk

Vegetarische wrap met zoete aardappel en chiliyoghurt

Vegetarische wrap met zoete aardappel en chiliyoghurt

Begin 2019 was ik erg druk met een grote opdracht voor een hele grote klant, waar o.a. receptontwikkeling, koken en foodfotografie bij kwamen kijken. Helaas mag ik jullie hier niets over verklappen, maar wat ik wel kan verklappen is dat ik er bijna een maand […]

Hartige spinaziemuffins met kerrie en kaas

Hartige spinaziemuffins met kerrie en kaas

Hartige trek; ik kan er helemaal in opgaan. Als er een zak chips in mijn weg ligt op het moment dat ik hier ‘last’ van heb, dan is hij leeg. In een keer ja 🙂 Om die reden vind ik het dan ook fijn om wat […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *