Frambozenijsjes met yoghurtcornflakes

De zomer staat nu écht voor de deur en ik kan niet wachten om te vergeten hoe schoenen aan mijn voeten ook alweer aanvoelde. Het liefst loop ik in de zomer namelijk de hele dag op slippers of blote voeten. En als dat zover is dan weet je het: het is tijd voor ijsjes! Ik deed sinds lange tijd weer eens mee met de Foodblogswap en mocht een leuk recept uitzoeken van de blog van Mamma’tje van alles. Grappig, want hier mocht ik de laatste keer dat ik meedeed ook al van koken. Toen maakte ik deze kokosbollen, maar nu ging ik aan de slag met ijs en maakte Frambozenijsjes met yoghurtcornflakes.

Frambozenijsjes met yoghurt conrflakes | www.deedylicious.nl

Frambozenijsjes met yoghurtcornflakes

Ik ben gek op ijsjes! Dat zal wel komen, omdat ik in de zomer jarig ben en mijn traktaties op school (áls mijn verjaardag niet in de vakantie viel) meestal ijsjes waren. Er hangt bij mij dan altijd een ‘feestelijke’ emotie aan ijs. Vroeger kochten wij altijd ijsjes, want zelf maken was nog niet zo’n hype als nu. Nou ja, op een zelfgemaakt cola-ijsje na dan 😉 Ik vond het dan ook leuk om met dit ijsrecept een ijsje te maken, die ik heel graag had willen trakteren op mijn basisschool. En met de toevoeging van de knapperige Yoghurtcornflakes van Tijd voor Ontbijt wed ik dat iedereen ineens wél vrienden met mij wilde zijn 😀

 

Frambozenijsjes met yoghurt conrflakes | www.deedylicious.nl
Frambozenijsjes met yoghurt conrflakes | www.deedylicious.nl

Frambozenijsjes met yoghurtcornflakes

28 mei 2018
: 10-12 ijsjes
: 10 min
: 5 min
: 4uur 15 min

Door:

Dit heb je nodig
  • 
220 gram (diepvries) frambozen
  • 400 ml slagroom

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 4 el yoghurtcornflakes
Wat ga je doen?
  • Stap 1 Verwarm de frambozen in een steelpannetje, totdat ze uit elkaar beginnen te vallen. Doe deze in een grote mengkom. Voeg de gecondenseerde melk toe en meng goed.
  • Stap 2 Klop de slagroom stijf in een vetvrije kom.
  • Stap 3 Spatel nu luchtig de slagroom door het frambozenmengsels vul de ijsvormpjes.
  • Stap 4 Plaats deze in de vriezer en wacht minstens 4 uur tot ze helemaal hard zijn.
  • Stap 5 Eet ze zo of dompel ze nog even onder in wat gesmolten chocolade. Zet ze daarna weer terug totdat je chocolade hard is.

MUZIEKTIP!

Zwoele zomeravonden met ijsjes vragen om zomerse vies. Vandaar een lekker tropisch plaatje van Los Pericos.

 


Ook leuk

Saffraanijs met rozenwater en gekarameliseerde macadamia’s

Saffraanijs met rozenwater en gekarameliseerde macadamia’s

Alweer een héle lange tijd geleden kreeg ik kookvriendinnetje Linda Peek van Lekker eten met Linda te eten, samen met manlief. En als er een foodie komt eten, moet er natuurlijk wel wat speciaals op tafel worden gezet. Ik zal je eerlijk zeggen dat ik […]

Flammkuchen met bietjes en rode ui

Flammkuchen met bietjes en rode ui

Voor de Foodblogswap van Januari mocht ik koken van de blog van Duizenden1dag.nl. Een lekkere no-nonsensblog van Martine die bijzonder werk doet; werken op de dagbesteding van een crisis-, behandelvoorziening met mensen met een lichte verstandelijke beperking en ernstig probleemgedrag. Het werk wat zij doet […]



3 reacties op “Frambozenijsjes met yoghurtcornflakes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *