Evernote: Van vergiet naar olifant

Een vergiet…weet je wel, zo eentje met van die grote gaten. Die voor pasta afgieten is bedoeld. Dat is wat ik ben; een zeef wat betreft het onthouden van dingen.
Er wordt thuis dan ook met regelmaat om mij gelachen als ik wéér mijn autosleutels kwijt ben of ik in de supermarkt sta zónder pinpas of losgeld. Wanneer we gaan wandelen in de bossen en mijn waterdichte schoenen nog op de mat staan. Of wanneer ik op vakantie mijn Knapperd z’n sokken weer moet kapen, omdat de mijne nog in de sokkenla liggen. Ok, om dat laatste wordt niet altijd éven hard gelachen. Sorry schat 😀

Het is echt geen onwil; het lukt me gewoon niet om dingen vast te houden in mijn hoofd. Daarom schrijf ik alles wat écht van belang is, op briefjes. Maar dán is het natuurlijk de kunst om dat briefje weer niet te vergeten…Geloof me. Been there, done that. Many many times!

Ik heb gelukkig een briljante app gevonden die mij helpt in ieder geval een páár dingen te herinneren. Handig joh, want tja; die telefoon heb ik tenslotte áltijd bij me!
Evernote how it works

Lifehacking voor nop

Evernote is een gratis programma dat je op je computer,  je iPad, iPhone of Android-apparaten kunt downloaden. Door middel van een gratis account aan te maken, wordt al je input gesynchroniseerd en beschik je, overal waar je de app op hebt geïnstalleerd, altijd over je informatie. Bij mij staan dan ook veelal boodschappenlijstjes of recepten in de app opgeslagen. Je kunt er tags aan hangen en meerdere notitieboeken aanmaken, zodat alles geordend terug te vinden is. Je kunt er foto’s inslepen of webpagina’s in zetten. Alles om het jou zo makkelijk mogelijk te maken.
Daarnaast zijn er nog heel veel features die je er aan kunt koppelen, zoals webclipping én een heus kookschrift. Er zit een agenda-functie in, dus het programma kan je ook een reminder geven.
Maar het programma an sich is als gratis versie al prima voor een vergeetachtig persoon like me.

Overal te bekijken

Ik schrijf al mijn blogposts voor Francesca Kookt in Evernote en sla sinds kort van alles in op wat ik interessant vind voor mijn eigen site. Al deze items kan ik delen met wie dan ook., door ze vanuit het programma een mail met het item te sturen. Dat is wel zo handig als ik het nog even wil laten redigeren.
Met een gratis account mag je per maand 60 MB aan opslag gebruiken en eerlijk gezegd heb ik dat nog nooit verbruikt. Maar, ik werk ook niet met veel beeld in de app. Ben je nou een grootverbruiker, dan kun je een Premium-account afsluiten. Hierdoor krijg je meer opslagruimte en ook andere privileges die voor mij niet heel interessant zijn. Mij gaat het erom dat ik nu ten alle tijden mijn geheugen bij me heb.

Thanx Evernote, for hacking my lfe!

Evernote introductie

Ook leuk

DIY: Vrolijke pollepels fleuren je keuken op

DIY: Vrolijke pollepels fleuren je keuken op

Ik kan zo ‘toe zijn’ aan de lente. Het gevoel hebben dat er weer zonneschijn aankomt, maakt mij al blij. De zon kan mij in een half uur letterlijk weer opladen. Wanneer ik een half uurtje buiten in het zonnetje zit op een frisse maandag in februari, […]

Favoriete Etsy shops voor je keuken

Favoriete Etsy shops voor je keuken

Ik ga er een beetje van uit dat jullie allemaal Etsy wel kennen. Etsy is een platform waar creatievelingen hun zelf gemaakte spulletjes kunnen verkopen. Een soort Marktplaats, maar dan voor knutselaars en kunstenaars. Je kunt er als verkoper een ‘shop’ openen en hierin jouw […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *