De Buurtbox van BoereGoed: (Bio)logisch, uit de buurt

Vriendlief wordt erg blij van vlees, maar ik word dat van groenten. Als echte flexitariër hoeft vlees van mij niet elke dag op het menu te staan. Alleen net als met vlees, wil je je groente wel verantwoord shoppen. Deze zomer heb ik dan ook met moeders een rondje langs de kassen gedaan, in de hoop dat we daar lekker verse producten konden kopen, direct bij de teler vandaan. Maar helaas was dit niet altijd mogelijk. Dit, omdat de kassen niet aan particulieren (kunnen) verkopen, of omdat ze zo’n handige groente-automaat voor de deur hadden staan. Helemaal handig natuurlijk, áls je muntgeld bij je had gehad 😉

Bovenstaand verhaal is leuk natuurlijk, maar helaas hebben we niet allemaal de tijd om langs de kassen te crossen om de achterbak vol te storten met verse groente.
Natuurlijk kun je alles bij de supermarkt shoppen, hier wordt het aanbod aan bio-producten steeds groter, maar het kan beter. Plus dat er in mijn hoofd altijd een stemmetje zit, die zich afvraagt of het wel echt biologisch is. Ja dat klinkt achterdochtig ja, maar ik vind dat we al veel te veel besodemieterd worden met het eten uit de supermarkt, dat ik het niet kan laten dit te denken. Ik probeer dus al een tijd naar een alternatief te zoeken.

Twee vliegen een klap

Nu is het niet zo dat ik alleen maar biologisch eet, maar ik vind het wel belangrijk dat het zoveel mogelijk uit Nederland komt. En als het van Nederlandse bodem komt én biologisch is, dan is dat natuurlijk hartstikke mooi meegenomen. En met de boxen van BoereGoed vang ik twee vliegen in een klap!

BoereGoed: Dat is (bio)logisch uit de buurt | www.deedylicious.nlDe Buurtboxen van BoereGoed kun je online bestellen. Ze leveren elke week een goed gevarieerde box met groente en fruit af bij een afhaalpunt bij jou in de buurt. Bij het door jou gekozen afhaalpunt kun je de box op vrijdag of zaterdag ophalen, zodat je een week lang kan genieten van (h)eerlijke groenten. Sinds kort hebben ze een afhaalpunt in Zoetermeer, bij De Balijhoeve. Hier heb ik mijn box opgehaald.

(H)eerlijke inhoud

De inhoud komt meestal uit de BoereGoed kassen en zijn veelal biologisch. Met deze box is je groentela voor een hele week gevuld voor jou en je gezin. Er zijn twee verschillende formaten boxen te verkrijgen, zodat je als samenwonend stel een box kunt bestellen, maar ook als je een gezin met kinderen hebt. De kleine box is voor 2-3 personen en kost €12,50. De grote is voor 4-5 personen en kost €16,50.

BuurtBoxElke week zit er een andere inhoud in die meeloopt met het seizoen. In elke box vind je iedere week weer een aantal recepten, zodat je niet met je handen in het haar zit bij het bedenken van een menu. Tegenwoordig zit er elke week ook een superfood bij, hoe tof is dat?

Ik mocht een box van 4-5 personen ophalen en het was een prachtig gevulde box, vól met lekkers waar ik wat lekkere recepten mee heb gemaakt.

Inhoud box

 • 2 kg bio aardappelen (familie Schaap)
 • 2 rode paprika’s
 • 2 bio hokkaido pompoenen (Kwekerij de Waog)
 • 1 kg bio uien (Familie Franje)
 • 2 bio Hass avocado’s
 • 2 trossen tomaten
 • doosje bio rucola (Beleaf)
 • 4 bio appels (Landgoed de Olmenhorst)
 • 1 bio Chinese kool
 • superfood; doosje bio Goji bessen

 

Binnenkort zal ik wat van de recepten die ik met de box heb gemaakt, op de blog zetten. Maar ik kan je al verklappen dat we diezelfde dag nog deze heerlijke Guacamole hebben gemaakt.

En een nieuwtje: er is tegenwoordig ook een Vers voor de Pers box. Hierin zit 5 kg. groente en fruit dat misschien geen schoonheidsprijs verdient, maar het nog prima doet in je soepje of smoothies. Deze box is te bestellen voor €9,50.

Wij hebben best lang gedaan met de box en ik denk dat ik voor de volgende keer dan ook maar de kleine box ga bestellen. En wie weet doen we er ook nog een doos fruit en groente ‘zonder looks’ bij. Daar kan ik vast mijn favoriete soepje mee maken.

Wil je ook een box bestellen?

Zorg dan dat je voor woensdag 21:00 uur hebt besteld, dan kun je jouw box op vrijdag of zaterdag ophalen bij het afhaalpunt naar wens.

 

Zoals je hebt kunnen lezen zit er een sponsored item in dit artikel,
die in dit geval mogelijk is gemaakt door BoereGoed.
Maar als DeedyLicious er niet blij van wordt, krijgt het geen plekje op deze site:
‘Cos if it ain’t Delicious, it ain’t DeedyLicious!1 reactie op “De Buurtbox van BoereGoed: (Bio)logisch, uit de buurt”

 • Leuk stuk! Heeft me zeker nieuwsgierig gemaakt. Prijs op de site is zelfs nog goedkoper dan vermeld in het blog 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *