De ‘altijd goed pasta’ van DeedyLicious

Ik deelde hem onlangs al op Instagram, mijn ‘altijd goed pasta’ die ik al jaren aan het perfectioneren ben. Onbewust hoor, maar elke keer als ik deze pasta in elkaar flans, wordt hij steeds lekkerder. Ik heb deze in de loop der jaren dan ook al aardig wat keren gemaakt en ben er nu wel achter welke smaakmakers er écht in moeten om deze zo lekker mogelijk op tafel te kunnen zetten. Op de vraag of jullie het recept wilden hebben, werd massaal JA gereageerd, dus hierbij het uitgeschreven recept voor 4 personen! Als je hem maakt, deel je dan even het resultaat met mij door mij te taggen?

De 'altijd goed pasta' van DeedyLicious | www.deedylicious.nl

De 'altijd goed pasta' van DeedyLicious

26 november 2018
: 4 personen
: 15 min
: 35 min
: 50 min

Door:

Dit heb je nodig
  • 3 el bakolijfolie
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 2 wortels, in kleine blokjes
  • 1 selderijstengel, in kleine blokjes
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 500 gr gehakt
  • 3 takjes tijm, alleen de blaadjes (of 1 tl gedroogd)
  • 1 takje rozemarijn, alleen blaadjes fijngehakt (of 1 tl gedroogd)
  • 2 blaadjes salie, fijngehakt (of 1 tl gedroogd)
  • 3 el balsamico (van goede kwaliteit)
  • 70 gr tomatenpuree
  • 1 blik (400 gr) tomatenblokjes
  • peper
  • zout
  • 400 gr penne
  • Parmezaanse kaas, geraspt
  • 4 takjes basilicum, alleen de blaadjes
  • handje pijnboompitten, geroosterd
Wat ga je doen?
  • Stap 1 Verhit een hapjes -of braadpan met de olie en fruit op middelhoog vuur de ui, wortel, selderij en knoflook aan.
  • Stap 2 Als de ui glazig begint te worden mag het gehakt in de pan met de tijm, rozemarijn en salie. Bak rul.
  • Stap 3 Voeg de balsamico toe en laat 1 minuut stoven. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak dit 3 minuten mee.
  • Stap 4 Voeg de tomatenblokjes toe, breng op smaak met peper en zout en laat 30 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.
  • Stap 5 Kook de penne volgens de aanwijzingen op het pak. Giet af en voeg direct toe aan de saus. Scheur de basilicum grof en voeg als laatste toe aan de saus. Meng goed door elkaar.
  • Stap 6 Serveer met vers geraspte Parmezaanse kaas en de pijnboompitten.
De 'altijd goed pasta' van DeedyLicious | www.deedylicious.nl

Gebruikte props

MUZIEKTIP!

Bij een gerecht dat altijd goed smaakt, hoort een plaat die altijd lekker klinkt. Voor mij moet dat dan wel een plaat van Mayer Hawthorne zijn. Lekker funky en met een aanstekelijk refrein.

 


Ook leuk

Pompoenravioli met salie-botersaus

Pompoenravioli met salie-botersaus

Zelf pasta maken is zo leuk om te doen. En wat nog leuker is; het is zo simpel, dat iedereen dit kan. Met maar een paar basisingrediënten kun je al zoveel lekkers maken. En zoals alles in de Italiaanse keuken; simpel is meestal het meest smaakvol, […]

Kibbelingsalade met kruidenyoghurt

Kibbelingsalade met kruidenyoghurt

Tegenwoordig eten we op woensdag vaak een salade en onlangs was het mijn ‘beurt’ om te bedenken wat we gingen maken. Ik moest, voordat ik boodschappen ging doen, nog even snel de stad in om iets te ruilen en liep langs de visboer waar een […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *