Citroen couscous met kalfsworstjes

Hebben jullie ook zo genoten van het afgelopen weekend? Wat een fantástisch weer hebben we gehad hè? En bij dat lekkere weer hoort natuurlijk BBQ-en. Ik gok dat ook jij ‘m dit weekend een keer hebt aangestoken. Wij ook en we hadden redelijk groot in geslagen, dus hielden we wat over. We hadden een Beercan Chicken gemaakt met een rub van Santa Maria die ik mocht proberen. En lekker dat deze was! Heel fijn om even te vermelden; geen rare ingrediënten waar ik allergisch voor ben, maar gewoon een heerlijke mix van specerijen.

Citroen couscous met kalfsworstjes

Anyhow…naast deze Beercan Chicken hadden we natuurlijk nog veel meer gemaakt en dan weet je het wel; dan hou je altijd weer iets over. In dit geval wat lekkere kalfsworstjes. En als er een blij wordt van worst is het Vriendlief wel. Ik heb daarom een lekker recept bedacht met de boventallig verklaarde worstjes: citroen couscous met kalfsworstjes. Vriendlief heeft zelf de worstjes op de BBQ klaargemaakt en ik deed de rest. Geen zin om de BBQ hier speciaal voor aan te steken? Bak de worstjes dan gewoon in een (grill)pan, nét zo lekker.

Citroen couscous met kalfsworstjes | www.deedylicious.nlWat heb je nodig voor 4 personen?

  • 275 gr couscous
  • 1 citroen
  • 1 el olijfolie extra vergine
  • gekookt water
  • 1 paprika, fijn gesneden
  • 2 wortels, fijn gesneden
  • 2 rode uien, fijn gesneden
  • 2 tl gemalen komijn
  • 20 cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 4 kalfsworstjes
  • 6 el Griekse yoghurt
  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder
  • 10 takjes bieslook, fijngesnipperd
  • 10 takjes koriander
  • peper
  • zout
  • olie om in te bakken

Citroen couscous met kalfsworstjes | www.deedylicious.nl

Wat ga je doen?

  1. Zet een grote kom klaar met de couscous en doe de eetlepel olijfolie, het sap van een halve citroen en een snuf peper en zout erbij. Overgiet met het gekookte water totdat het 1 cm boven de couscous uitkomt. Plaats een bord op de schaal en laat minstens 10 minuten staan.
  2. Bak de worstjes in een grillpan of op de BBQ.
  3. Als de worstjes bijna klaar zijn, bak je in een hapjespan de ui, wortel en paprika aan in wat olie. Laat het zachtjes bakken totdat het beetgaar is. Breng op smaak met wat peper en zout en doe de komijn erbij. Laat 2 minuutjes meebakken.
  4. Snijd de worst in stukken van 1,5 cm dik en doe deze bij de groenten samen met de tomaten. Laat even goed doorwarmen.
  5. Meng ondertussen de yoghurt met de bieslook, het gerookte paprikapoeder en wat vers gemalen peper.
  6. Roer de couscous los met een vork los en serveer dit op een diep bord. Daar overheen mag wat worst en groenten. Als laatste een flinke lepel yoghurt eroverheen met wat vers gehakte koriander.

 

Eet smakelijk!

 

MUZIEKTIP!

Bij een BBQ hoort natuurlijk lekkere – en vooral- gezellige muziek. Zo’n nummer waarvan iedereen gaat glunderen, je de warmte ineens op je huid voelt en nog een slok van je drankje neemt om af te koelen. Ik persoonlijk word énorm blij van de stem van deze dame -Celia Cruz- en kan geen genoeg krijgen van haar muziek. Helaas is ze overleden en komen er geen nieuwe nummers meer van haar uit, maar ze heeft zoveel muziek gemaakt dat ik nog wel even vooruit kan. Genieten jullie lekker mee?


Ook leuk

Griekse couscoussalade met lekkere serveertip

Griekse couscoussalade met lekkere serveertip

Op warme dagen eet ik het liefst licht, lekker en makkelijk. En ik denk niet dat ik de enige ben, want wie wil er nou in de keuken staan zweten als het 27˚C of heter is? Maar goed…bij die temperaturen krijg ik wel direct een vakantiegevoel […]

Kibbelingsalade met kruidenyoghurt

Kibbelingsalade met kruidenyoghurt

Tegenwoordig eten we op woensdag vaak een salade en onlangs was het mijn ‘beurt’ om te bedenken wat we gingen maken. Ik moest, voordat ik boodschappen ging doen, nog even snel de stad in om iets te ruilen en liep langs de visboer waar een […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *